هزینه ساخت هر مترمربع ساختمان

هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در سال 1402

4.7
(415)

مدت زمان تخمینی مطالعه: 21 دقیقه

حتما شما هم به دنبال ساخت آپارتمان هستید و می‌خواهید برآورد درستی از هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در سال ۱۴۰۲ داشته باشید تا بتوانید هزینه های پروژه خود را به درستی مدیریت کنید. جای درستی آمدید! در این مطلب از سایت کارکشته به محاسبه هزینه ساخت ساختمان قدم به قدم در هر متر مربع خواهیم پرداخت.

اکنون که در ابتدای سال ۱۴۰۲ هستیم هزینه ساخت آپارتمان در هر مترمربع زیربنا به حداقل ۹ میلیون تومان رسیده است. توجه داشته باشید که این مبلغ فقط هزینه ساخت و ساز است و هزینه عوارض شهرداری – بیمه – نظام مهندسی و سایر سازمان ها را نیز باید به مبلغ فوق اضافه کنید. با این حساب هزینه ساخت آپارتمان تکمیل شده به مترمربعی حداقل ۱۱ میلیون تومان خواهد رسید.

نحوه محاسبه هزینه ساخت ساختمان

فرض کنید شما این مجوز را داشته باشید که یک ساختمان در ۵ سقف و در هر سقف ۲۰۰ مترمربع زیربنا احداث کنید. بنابراین زیربنا کل پروژه شما ۱۰۰۰ مترمربع می‌شود. با ضرب کردن زیربنا کل در هزینه ساخت (مثلا مترمربعی ۱۲ میلیون تومان) کل هزینه ساخت پروژه شما برابر است با ۱۲ میلیارد تومان

توجه داشته باشید که با اینکه هزینه ساخت زیرزمین و پارکینگ با طبقات مسکونی یکسان نیست ولی برای سادگی در محاسبات معمولا همه را با هم حساب کرده و زیربنا کل پروژه (مساحت همه سقف ها) را در نظر میگیریم.

اینکه چند سقف و چه متراژی مجوز ساخت داشته باشید بستگی به ضوابط شهرداری منطقه شما دارد. برای همشهریانی که در مشهد هستند در مطلب دیگری با عنوان استعلام ضوابط ساخت و ساز شهرداری مشهد این مورد را توضیح داده ایم.

در ویدیو زیر با یک مثال نحوه محاسبه هزینه ساخت ساختمان را توضیح داده ایم.

سود ساختمان سازی

خیلی از کارفرمایان از من می پرسند که مهندس سود ساخت و ساز چند درصد است ؟!

در پاسخ به این عزیزان باید گفت که باید اطلاعات دقیقی از ملک مورد نظر داشت. باید قیمت زمین و آپارتمان صفر در منطقه مدنظر خود را مقایسه کنید معمولا در اغلب مناطق مشهد قیمت زمین از آپارتمان بیشتر است. هرچه قدر که این اختلاف کمتر باشد سود ساخت و ساز بیشتر می شود. در کل می‌توان سود معقول برای ساخت و ساز را 30% درنظر گرفت. اگر از این مقدار بیشتر سود کردید یعنی سود خوبی کردید و اگر از این مقدار کمتر باشد به نظر می رسد ساخت ملک مورد نظر شما توجیه نداشته باشد.

توجه کنید از آنجایی که نمی توان آينده را پیشبینی کرد برای تخمین سود ساخت و ساز تمام هزینه ها و درآمد را به قیمت روز حساب می‌کنیم. در مورد نحوه محاسبه سود ساخت و ساز در ویدیو زیر توضیح داده ایم.

یکی از مواردی که بر روی سود ساخت و ساز تاثیر قابل توجهی دارد کیفیت ساخت است. فردی که از شما آپارتمانی را میخرد از کیفیت اجرای اسکلت و سفت کاری معمولا اطلاع ندارد و این به وجدان شما و یا به توانایی شما بستگی دارد که تا این مرحله ساختمان را با چه کیفیتی ساخته باشید. اما منظور ما چیز دیگری است …

موردی که خریدار آپارتمان موقع بازدید از پروژه شما به آن توجه می‌کند طراحی معماری خوب و جانمایی اصولی فضاهاست. موقعی که از بعضی آپارتمان ها بازدید میکنم میبینم که طراحی پلان خیلی از ساختمان ها ایراد دارد در حالیکه کارفرما کلی هزینه بابت خرید متریال‌های گران برندهای خارجی کرده است! بنابراین توصیه می‌کنیم برای طراحی نقشه معماری آپارتمان خود به یک مهندس معمار کارکشته مراجعه کنید.

در ادامه ویدیوهایی قرار داده ایم که به شما در طراحی پلان معماری زمین های جنوبی – شمالی – شرقی – غربی و دو نبش کمک می‌کند.

اگر زمین شما شمالی است ویدیو زیر را ببینید در مطلب دیگری با عنوان طراحی پلان ساختمان شمالی در مورد بیشتر توضیح داده ایم.

اگر ساختمان جنوبی دارید ویدیو زیر را ببینید در مطلب طراحی پلان ساختمان جنوبی مفصل تر توضیح داده ایم.

در مورد طراحی پلان ساختمان شرقی و غربی در ویدیو زیر توضیح داده ایم.

برای ساختمان هایی که در تقاطع دو معبر قرار گرفته اند به مطلب طراحی پلان ساختمان دونبش مراجعه کنید.

عوامل موثر در هزینه ساخت ساختمان

مهمترین عواملی که در هزینه ساخت یک واحد آپارتمان موثر هستند عبارت اند از :

  • قیمت زمین یا هزینه خرید ملک کلنگی
  • هزینه جواز ساخت
  • هزینه خرید مصالح
  • هزینه دستمزدها

در ادامه هر یک از این موارد را بیشتر بررسی می کنیم:

قیمت زمین

یکی از مهمترین عواملی که در هزینه ساخت آپارتمان تاثیر گذار است قیمت زمین است. ارزش زمین از دو جهت بر روی هزینه ساخت ساختمان تاثیر می گذارد مورد اول هزینه خرید زمین و مورد دوم هزینه جواز ساخت.

واضح است که در مناطق مختلف شهر قیمت زمین یکسان نیست. حتی در یک منطقه دو زمینی که حتی روبرو یکدیگر قرار دارند ارزش یکسانی ندارند. مثلا دو زمین که یکی شمالی و دیگری جنوبی است و روبرو هم هستند متراژ زیربنا قابل ساخت این دو با هم متفاوت است و در نهایت هزینه ساخت آپارتمان در این دو زمین متفاوت خواهد بود.

در مطلب دیگری زمین‌های شمالی، جنوبی، شرقی، غربی و دونبش را باهم مقایسه کرده ایم. در مورد مقایسه این زمین‌ها ویدیو زیر را نیز می‌توانید تماشا کنید.

هزینه جواز ساخت

طبیعی است که هزینه جواز ساخت در مناطق مختلف شهر یکسان نیست. در مناطق مرغوب تر باید هزینه بیشتری بابت جواز ساخت بپردازیم. هزینه جواز ساخت شامل موارد زیر می شود :

  • هزینه فیش عوارض نوسازی شهرداری
  • هزینه نظام مهندسی
  • هزینه بیمه تامین اجتماعی
  • هزینه قطار شهری – آتش نشانی – آموزش و پرورش

در ادامه هر یک از موارد زیر را بیشتر توضیح می دهیم:

هزینه فیش عوارض نوسازی شهرداری

قطعا میدانید که هزینه صدور پروانه ساختمانی در مناطق مختلف شهر یکسان نیست. به طوری که در بعضی مناطق گران قیمت مشهد این هزینه چندین برابر سایر مناطق است. با افزایش مبلغ صدور جواز توسط شهرداری در بعضی ساختمانها شاید این هزینه از ۲۰ درصد کل هزینه ساخت و ساز بیشتر شود.

گرفتن سقف اضافه و یا پیشروی مازاد بر تراکم ساختمانی تاثیر قابل توجهی بر روی مبلغی که به شهرداری پرداخت می‌کنید دارد. به این دلیل که هزینه تراکم اضافه چندین برابر هزینه تراکم مجاز می باشد.

در مطلب دیگری هم نحوه محاسبه هزینه جواز ساخت در مشهد را توضیح داده ایم و هم این هزینه را در مناطق مختلف شهر مشهد تخمین زده ایم.

هزینه نظام مهندسی

بعد از هزینه عوارض شهرداری باید هزینه نظام مهندسی را پرداخت کنیم. حق الزحمه مهندسین ناظر و طراح و مجری برای هر شهر و هر گروه ساختمانی متفاوت است.

تعرفه خدمات مهندسی در سال ۱۴۰۲ هنوز ابلاغ نشده است. در ادامه به عنوان مثال تعرفه نظام مهندسی مشهد در سال 1401 را بررسی می کنیم:

تعرفه نظام مهندسی مشهد در سال ۱۴۰۱

جدول زیر تعرفه خدمات مهندسی ۱۴۰۱ است که توسط سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی ابلاغ شده است. در این جدول تعرفه طراحی و نظارت رشته های سازه – معماری – برق و مکانیک به تفکیک آورده شده است.

طبق مثالی که قبلا زدیم فرض کنید قصد ساخت آپارتمانی با ۷ سقف با زیربنا ۱۵۰۰ مترمربع داشته باشید. بنابراین ساختمان شما در گروه (ج) قرار میگیرد و همانطور که میبینید مجموع تعرفه نظارت و طراحی حدود مترمربعی ۲۷۰ هزارتومان می باشد.

هزینه مهندسین ناظر و طراح خراسان رضوی ۱۴۰۱
هزینه مهندسین ناظر و طراح خراسان رضوی ۱۴۰۱

هزینه بیمه تامین اجتماعی

بعضی از شهروندان فکر می‌کنند که فقط شهرداری و نظام مهندسی هستند که بابت صدور جواز ساخت هزینه دریافت می‌کنند. در حالیکه ادارات و سازمان های دیگر نیز منتظر شما هستند! یکی از اینها سازمان تامین اجتماعی است که این هزینه را معمولا با نام بیمه اجباری می‌شناسیم. این بیمه جدا از بیمه مسئولیت کارفرما است. این بیمه اصلا بیمه مسئولیت نیست و هیچ پوششی هم ندارد. فقط یک منبع درآمد برای سازمان تامین اجتماعی محسوب می‌شود.

هزینه بیمه اجباری ۱۵٪ از کل مبلغی است که به شهرداری پرداخت می‌کنید.

هزینه آتش نشانی – آموزش و پرورش و قطار شهری

مبلغ پرداختی به سازمان آتش نشانی و آموزش و پرورش در مقایسه با سایر هزینه‌ها در پروسه صدور پروانه ساختمانی ناچیز است. مقدار هزینه ای که باید بابت قطار شهری بپردازید ۳٪ کل فیش شهرداری است.

هزینه خرید مصالح

هزینه خرید مصالح تقریبا 70% از هزینه ساخت ساختمان را تشکیل می دهد. اسکلت بتنی یا فلزی که بر روی هزینه خرید آهن و میلگرد و بتن تاثیر میگذارد تا هزینه های مربوط به خرید کاشی و سرامیک و شیرآلات و … همگی جزء خرید مصالح محسوب میشود.

هزینه دستمزدها

نه تنها در سال ۱۴۰۲ بلکه می‌توان گفت تقریبا همیشه دستمزدها حدود 30% از هزینه ساخت را شامل می شود. در مرحله سفت کاری تقریبا هزینه دستمزدها در تمام نقاط شهر یکسان است ولی موردی که دستمزد تاثیر قابل توجهی روی هزینه‌ها دارد نازک کاری و مخصوصا اجرای نما می باشد.

هزینه ساخت هر متر مربع آپارتمان در سال ۱۴۰۲

سازمان نظام مهندسی ساختمان هر سال هزینه ساخت آپارتمان را اعلام میکند. بر این اساس در سال ۱۴۰۲ هزینه ساخت ساختمان در هر مترمربع زیربنا مترمربعی 9300000-18700000 تومان اعلام شده است. تاثیر تعداد طبقات بر هزینه ساخت و ساز را در ادامه مشاهده می‌کنید.

  • ساختمان‌های یک و دو طبقه متری ۹۳۰۰۰۰۰ تومان
  • ساختمان‌های ۳ تا ۵ طبقه متری ۱۰۹۰۰۰۰۰ تومان
  • ساختمان‌های ۶ و ۷ طبقه متری ۱۲۵۰۰۰۰۰ تومان
  • ساختمان‌های ۸ تا ۱۰ طبقه متری ۱۴۰۰۰۰۰۰ تومان
  • ساختمان‌های ۱۱ و ۱۲ طبقه متری ۱۵۶۰۰۰۰۰ تومان
  • ساختمان‌های ۱۳ تا ۱۵ طبقه متری ۱۷۰۰۰۰۰۰ تومان
  • ساختمان‌های ۱۶ طبقه به بالا متری ۱۸۷۰۰۰۰۰ تومان

جدول برآورد هزینه های ساخت ساختمان

در زیر جدول برآورد هزینه های ساخت ساختمان به تفکیک مراحل مختلف کار آورده شده است.

سفت کاری 35-40٪ (تقریبا مترمربعی 4-3.5 میلیون تومان)
نازک کاری35-45٪ (تقریبا مترمربعی 4-3.5 میلیون تومان)
تاسیسات مکانیکی10-16٪ (تقریبا مترمربعی 1.5 میلیون تومان)
تاسیسات برقی7-10٪ (تقریبا مترمربعی 1 میلیون تومان)
جدول برآورد حداقل هزینه های ساخت ساختمان در مراحل مختلف

۳ نکته در مورد جدول هزینه های ساخت

  1. در ساختمان های کمتر از ۳ طبقه نازک کاری و سفت کاری هرکدام به تنهایی بیشتر از ۴۰٪ از هزینه ساخت را شامل می‌شوند. یعنی مجموع هزینه این دو بیشتر از ۸۰٪‌ می‌شود.
  2. در ساختمان های تا ۴ طبقه معمولا هزینه نازک کاری بیشتر از سفت کاری است و برعکس برای بیشتر از ۴ طبقه معمولا هزینه سفت کاری بیشتر از نازک کاری می‌شود.
  3. با بالا رفتن تعداد طبقات درصد هزینه سفت کاری و نازک کاری کمتر شده و به جای آن درصد هزینه تاسیسات مکانیکی و برقی بیشتر می‌شود.

هزینه سفت کاری ساختمان در سال ۱۴۰۲

به تمام عملیات اجرایی ساخت از روز اول تا خاک گچ سفت کاری می‌گوییم. این هزینه‌ها شامل :

  • تخریب
  • گودبرداری و پی کنی
  • اجرای فونداسیون
  • اجرای اسکلت
  • دیوارچینی و والپست
  • فریم پنجره ها و کوم درب ها
  • کف سازی
  • خاک گچ

هزینه خاکبرداری و پی کنی

برای یک زمین حدود ۲۰۰-۲۵۰ مترمربعی که بخواهیم حداکثر ۷ طبقه در آن ساختمان بسازیم شود و زیرزمین هم نداشته باشد و همچنین فقط قرار باشد به اندازه عمق فونداسیون خاکبرداری کنیم هزینه گودبرداری و پی کنی در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۰ میلیون تومان تمام می‌شود.

مثلا ما در پروژه نماز که در اردیبهشت ۱۴۰۲ شروع به گودبرداری کردیم به بیل مکانیکی ۷.۵ میلیون تومان بابت کندن پی و بابت انتقال خاک ها به بیرون زمین به ازای هر کامیون ۵۰۰ هزارتومان پرداخت کردیم.

از آنجایی که در این پروژه حدود ۱ متر فقط خاک دستی داشتیم حدود ۴۰ کامیون خاک به بیرون پروژه منتقل کردیم. با در نظر گرفتن دستمزد کارگر برای رگلاژ کف و صاف کردن دیواره های گود حدودا ۳۰ میلیون تومان هزینه خاکبرداری و پی کنی در این پروژه شد.

هزینه اجرای فونداسیون

برای اینکه قیمت تمام شده اجرای فونداسیون را محاسبه کنیم باید مصرف بتن و میلگرد و دستمزد آرماتوربندی و قالب بندی را محاسبه کنیم. در مطلب هزینه اجرای فونداسیون توضیحات کاملی در این مورد داده ایم و این عدد را تقریبا 350 هزارتومان به ازای هر مترمربع زیربنا به دست آورده ایم.

هزینه ساخت اسکلت فلزی

در مطلب دیگری تحت عنوان هزینه ساخت اسکلت فلزی در مورد این موضوع کامل توضیح داده ایم. به طور کلی هزینه اجرای سازه فلزی به همراه اجرای سقف ها در فرورین ماه سال ۱۴۰۲ را حدود مترمربعی 2.2-2.7 میلیون تومان در نظر بگیرید. هرچند می‌توان با سبک سازی سازه مترمربعی تا 500 هزار تومان نیز در هزینه ها صرفه جویی کرد.

به عنوان مثال در پروژه الندشت که سبک سازی با دقت انجام شده بود هزینه خرید بتن و آهن آلات در تابستان 1401 حدود مترمربعی ۱ میلیون تومان شد. در پروژه جلال آل احمد نیز هزینه خرید آهن آلات حدود مترمربعی 1.2 میلیون تومان شد. همچنین میتوانید نتایج پروژه نامجو را نیز ببینید.

هزینه ساخت اسکلت بتنی

با توجه به اینکه در روزهای اخیر قیمت تیرآهن بیشتر از میلگرد و بتن افزایش داشته بنظر میرسد سازه بتنی بیشتر مورد توجه سازنده ها قرار بگیرد. اکنون که در فروردین ماه سال ۱۴۰۲ هستیم هزینه اجرای اسکلت بتنی در هر مترمربع زیربنا حداکثر ۲.۳ میلیون تومان برآورد می‌شود. در مطلب هزینه ساخت اسکلت بتنی در مورد این موضوع دقیق تر توضیح داده ایم.

در برخی پروژه ها مثل پروژه مصلی ۲۶ یا ویلا طرقبه به دلیل پلان خاصی که دارند میتواند این هزینه تا ۲۰ درصد یا حتی بیشتر نیز افزایش پیدا کند.

طول دهانه‌ها در هزینه تمام شده اسکلت بتنی تاثیر قابل توجهی دارد مثلا اگر پروژه رسالت و پروژه رسالت۲ را با یکدیگر مقایسه کنید میبینید که ابعاد و کلیت پلان معماری هر دو یکسان است ولی دهانه‌های بلند باعث میشود تا مصرف میلگرد نیز افزایش پیدا کند.

هزینه دیوارچینی

نوع بلوک مصرفی نقش اصلی را در تعیین هزینه دیوارچینی دارد. به طوری که هزینه دیوارچینی با بلوک لیکا چندین برابر دیوارچینی با بلوک سفال است. بلوک سفال از بقیه بلوک ها ارزان تر است ولی وزن سنگین تری دارد و به شرطی میتوان استفاده کرد که طراح سازه وزن آن را در محاسبات خود لحاظ کرده باشد. بلوک دیگر که در حال حاضر کمتر استفاده میشود هبلکس است که قیمت آن معمولا بین سفال و لیکا است. اجرت دیوارچینی در سال ۱۴۰۲ حداقل مترمربعی ۵۰ هزارتومان است.

هزینه والپست

با تغییراتی که ضوابط جدید والپست داشته هزینه اجرای آن نیز نسبت به گذشته کمتر شده ولی هنوز خیلی ها در برابر آن جبهه میگیرند و مقاومت میکنند! در قسمت نهم مستند ساخت ویلا طرقبه در مورد ضوابط و هزینه های مربوط به والپست توضیحات مفصلی داده ایم.

هزینه کف‌سازی

کفسازی معمولا به دو روش کلی انجام میشود.

  1. پوکه ریزی : معمولا ۲ نوع دارد پوکه های معدنی یا صنعتی. قیمت هر مترمکعب آن حدود مترمکعبی ۲۵۰-۳۰۰ هزارتومان است. ابتدا پوکه ریزی میکنیم و روی آن را با ملات ماسه سیمان میپوشانیم. یا اینکه پوکه ها را با ملات ماسه سیمان مخلوط کرده و اجرا میکنیم. هزینه دستمزد کفسازی در سال ۱۴۰۲ را مترمربعی ۶۰-۷۰ هزارتومان درنظر بگیرید.
  2. فوم بتن :‌ فوم بتن قیمت بالاتری دارد ولی سرعت اجرای آن بیشتر است.

هزینه گچ کاری

با هر کیسه گچ معمولا ۲.۵ تا ۳ مترمربع را میتوان خاک گچ کرد و با هر کیسه گچ سفید نیز میتوان حدود ۱۰-۱۲ مترمربع را سفیدکاری کرد. دستمزد گچ کاری را کلا مترمربعی ۴۰-۵۰ تومان در نظر بگیرید.

هزینه عایق کاری

سرویس ها و پشت بام را همانطور که میدانید برای عایق کاری قیروایزوگام میکنیم. قیر در حال حاضر حدود مترمربعی 20-30 هزارتومان و ایزوگام بسته به شرکت و کیفیت آن از مترمربعی حدود ۵۰ هزارتومان به بالا در بازار یافت می‌شود.

هزینه نازک کاری

تمام عملیاتی که بعد از خاک گچ انجام میشود و جزء تاسیسات مکانیکی و برقی نیست را میتوان جزء نازک کاری محسوب کرد. مهم ترین هزینه های مربوط به نازک کاری مربوط به کاشی – سرامیک – نما – کابینت و … می باشد.

هزینه سقف کاذب

سقف واحدها را به ۲ روش میتوان سفید کرد. کناف یا رابیتس. رابیتس هزینه اجرای بالاتری معمولا دارد. از آنجایی که کناف هم ارزان تر تمام می‌شود و هم سرعت اجرای بالاتری دارد جای خود را به خوبی باز کرده است. کناف چون بر پایه گچ است در سرویس ها معمولا استفاده نشده و به جای آن از تایل های pvc‌ استفاده میشود که معمولا قیمت تمام شده آن از کناف کمتر است.

هزینه کابینت

یکی از مهمترین هزینه های یک واحد مسکونی در مرحله نازک کاری مربوط به آشپزخانه است و اصلی ترین هزینه آشپزخانه کابینت آن است.

ملامینه – ام دی اف – هایگلاس – روکش چوب و تمام چوب انواع ورق های چوبی است که استفاده می‌شود.

  • مغز ورق ملامینه خرده چوب یا نئوپان است. ملامینه معمولا فقط در کمد دیواری استفاده می‌شود مگر اینکه سازنده بخواهد کم هزینه بکند یا اینکه بیاید بدنه کابینت را چون در معرض دید نیست ملامینه کار کند و فقط درب ها که در معرض دید است را از جنس بهتر استفاده کند.
  • ام دی اف بیشترین کاربرد را دارد چون بدنه همه کابینت ها معمولا از این نوع است.
  • هایگلاس همان ام دی اف است ولی روکش باکیفیت تری دارد که باعث میشود قیمتی گران تر از ام دی اف داشته باشد.
  • روکش چوب نیز همانطور که از اسمش پیداست یک روکش چوبی دارد ولی مغز آن همان ام دی اف است. این نوع کابینت چون نیاز به رنگ آمیزی دارد به مراتب هزینه اجرای بالاتری دارد.

راه‌های کاهش هزینه ساخت ساختمان

سپردن کار به یک فرد کارکشته

اگر مالکی هستید که تجربه احداث ساختمان را ندارید بهترین کار این است که کار را به صورت مدیریت پیمان واگذار کنید. بسیاری از مالکین فکر می‌کنند اگر خودشان کار را به عهده بگیرند هزینه کمتر می‌شود ولی گاهی اوقات وقتی کار به صورت پیمان مدیریت به یک مهندس کارکشته سپرده شده در هزینه ها صرفه جویی می‌شود.

اگر نمی‌خواهید کل کار را واگذار کنید لااقل یک مهندس به عنوان مشاور در پروژه خود داشته باشید.

سبک سازی سازه

طراح سازه نیز نقش مهمی در سبک سازی دارد. حتما کار را به یک شرکت محاسبات سازه کارکشته بسپارید. مثلا ما خودمان تنها با تغییر تیرریزی یک ساختمان چیزی حدود ۳۰۰ میلیون تومان به جیب کارفرما برگرداندیم!

خیلی از مالکین به دنبال این هستند که از تست خاک فرار کنند. در حالیکه با تعیین تیپ خاک و انجام مطالعات ژئو‌تکنیک مشخصات واقعی خاک به دست می آید. در صورتی‌ که اگر طراح سازه این اطلاعات را نداشته باشد ضریب اطمینان را بالا می‌برد و سازه شما سنگین تر خواهد شد. بنابراین با انجام تست خاک در مصرف بتن و آهن در ساختمان صرفه جویی کنید. هزینه تعیین تیپ خاک و سایر مشخصات آن شاید حدود ۲۰ میلیون تمام شود ولی با صرف این هزینه حداقل حدود ۲۰۰ میلیون تومان (برای ۱۰۰۰ متر‌ زیربنا) به جیب شما برمی‌گردد!

انتخاب سازه و سقف مناسب

استفاده از اسکلت بتنی به جای اسکلت فلزی حدودا ۲۰-۳۰ درصد در اجرای اسکلت ساختمان صرفه جویی می‌شود. توجه کنید در دهانه‌های بلند اختلاف قیمت سازه بتنی با فلزی بیشتر می‌شود.

حذف واسطه‌ها در خرید مصالح

خرید یکجا مصالح از درب کارخانه و حذف واسطه ها باعث می‌شود مصالح را به قیمت مناسب تری خریداری کنید. امروزه به کمک اینترنت میتوانید شماره تلفن مستقیم تولید کننده ها را به راحتی به دست آورید.

استفاده از فناوری های نوین ساخت

استفاده از جوش فورجینگ یا کوپلینگ میلگرد از روش هایی است که مصرف میلگرد را کاهش می‌دهد. البته استفاده از آن شرایطی دارد که بهتر است در مورد استفاده از آن با مهندسین خود مشورت کنید. مثلا ما در پروژه مصلی ۲۶ فقط برای ستون های طبقه اول از فورجینگ استفاده کردیم و ۱۵ میلیون تومان صرفه جویی شد.

استفاده از روش‌های جدید والپست نیز هم هزینه کمتری نسبت به روش های قدیمی دارد و هم اصولی تر است.

ما در تلاش هستیم تا مشاوره های خود را در اختیار کارفرمایان قرار داده تا به طور رایگان به باارزش‌ترین اطلاعات دست پیدا کنند. تیم ما از مرحله اخذ جواز ساختمان تا تحویل کلید در کنار کارفرمایان محترم بوده و به صورت پیمانکاری ساختمان یا مدیریت پیمان آماده ساخت پروژه های کارفرمایان عزیز در شهر مشهد می باشد.

مهندس علی زارع
مهندس علی زارع

این مطلب چقدر مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد آرا 415

به این مطلب امتیاز دهید.

1039 پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تردیدگاه های جدیدتر »
  1. موسی کریمی
    موسی کریمی گفته:

    باعرض سلام و ارادت خدمت جناب مهندس
    ی خونه 210متری دارم جنوبی تقریباً با بر10.5 در 20 متر داخل کوچه11متری یک متر هم تعریض میخوره مجوز4طبقه و پیلوت میدن خواستم بدونم هزینه ساختش چقدر میشه
    با تشکر

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام بدون جواز ساخت مترمربعی ۸ میلیون تومن ب بالا
      در مورد تعداد طبقات قابل ساخت باید از شهرداری منطقه خودتون استعلام بگیرید

      پاسخ
  2. رجبی
    رجبی گفته:

    سلام. جناب مهندس وقت بخیر.
    هزینه ساخت ساختمان 3 طبقه با پارکینگ در کل 650 متر مربع چقدر می شود؟

    پاسخ
  3. تیموری
    تیموری گفته:

    سلام آقای مهندس با تشکر از پاسخگویی شما به سوالات همه.
    سوال من این است که هزینه ساخت یک خانه یک طبقه ۷۰ متری در روستا بدون در نظر گرفتن قیمت زمین و با نازک کاری معمولی غیرلوکس چقدر است؟ ودر حالتیکه تمام مسايل مربوط به ضد زلزله بودن ( از تست زمین تا مقاومت پی و بنا و نوع دیوارها ویا سبک سازی) اجرا شود قیمت چقدر خواهد شد؟

    پاسخ
  4. ناشناس
    ناشناس گفته:

    سلام میخواستم ببینم این قرارداد سود داره یا نه لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم متر
    ۴ طبقه روی پیلوت هر طبقه ۴ واحد
    مدت اجرا ۳ سال
    محل پروژه تهران
    قیمت هر متر مربع ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان که با اعمال تعدیل‌ها به ۸ میلیون و ۳۰ هزار تومان می‌رسد
    تعدیل سه ماهه دوم واول ۱۴۰۱ در مجموع ۲۴٪ اعمال شده است
    تعدیل های بعدی هم طبق اعلام سازمان برنامه و بودجه اعمال خواهد شد
    برداشت اولیه تا سقف ۲۰٪ مبلغ کل قرارداد با شرط ارائه ضمانت‌نامه بانکی یا سند
    برداشتهای بعدی طبق صورت وضعیت
    امکان ارائه اوراق خرید کالا تا ۶۰٪ برای خرید مصالح از سوی بانک مسکن
    اسکلت بتون
    کابینت ندارد
    چاله اسانسور جزو تعهد سازنده
    نما سیمان
    ابعاد ستون ۴۰ در ۴۰ و ۵۰ در ۵۰
    سقف تیرچه و فوم
    منفی ندارد
    محوطه سازی ندارد( امکان عقد قرارداد مجزا جهت محوطه سازی میباشد)
    کانل کش کولر دارد
    کلید پیریز
    کف سرامیک درجه سه
    سرویسها کاشی و سرامیک درجه ۳
    پنجره ها یو پی وی سی
    شوفاژ ندارد
    پکیج ندارد
    کف پیلوت موزائیک
    قرنیز هر نوع به انتخاب سازنده
    اشپزخانه تا ۵۰ سانت به سقف موزاییک درجه ۳
    کف راهرو سنگ درجه ۳
    راه پله گچ و نرده راه پله اهن
    سقف گچ
    دیوارها گچ و سفیدکاری بدون رنگ
    پوشش بام پوکه و ایزوگام
    شیرالات درجه ۴
    لوله اب پی وی سی سفید
    درب ورودی ضد سرقت درجه ۴
    کمد دیواری ندارد

    پاسخ
  5. علی احمدی
    علی احمدی گفته:

    سلام مهندس وقت بخیر من یه زمینی داشتم بایکی شریک شدم بسازم شریکم سال ۹۷ شروع کرد به ساختن پی و ستون اول وزد ول کرد خواستم ببینم هزینه پی وستون الان چقدر میشه پی ساختمان ۹۸ متر دوطبقه با ۱۱ ستون

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام وقت بخیر
      فونداسیون بر اساس زیربنا کل حداکثر مترمربعی ۴۰۰ هزار تومان
      ستون ها هم حداکثر بر اساس زیربنا هر سقف مترمربعی ۶۰۰ هزارتومان

      پاسخ
  6. علی دهقانیان
    علی دهقانیان گفته:

    سلام جناب مهندس وقت بخیر
    من یه خونه ی قدیمی به متراژ ۴۰۰ متری دارم با مجوز m6 و حدود ۸ میلیرد بودجه دارم ایا امکان ساخت دارم و سود مناسبی بهم تعلق میگیره ؟

    پاسخ
  7. ابراهیم محمودی
    ابراهیم محمودی گفته:

    سلام و خسته نباشید خدمت مهندس عزیز
    با این قیمتهای نجومی به فکر افتادم که یه طبقه روی خونه ویلایی 110متریم بسازم که پسرم از مستاجری نجات پیدا کنه بنای بالا رو 50متر در نظر دارم
    اگه بخوام4تا ستون بزنم و مقاومت ساختمون را افزایش بدم به نظر شما الان با متری چند تومن میتونم بسازم؟؟
    کنترات بدم بهتره یا مصالح رو خودم بگیرم و بدم بنا بسازه بهتره؟؟

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام
      فقط با اضافه کردن ستون نمیشه مقاومت ساختمان افزایش داد. فونداسیون ساختمان مهم ترین مورد است که باید تقویت شود. برای اینکار به یک مهندس طراح سازه مراجعه کنید تا بهتون طرح تقویت بده اگه امکانش باشه
      مصالح همیشه خودتون بخرین براتون بهتره
      هزینه ساخت هم بستگی ب کار داره و مقدار تقویتی که لازم داره

      پاسخ
  8. حمید رضا
    حمید رضا گفته:

    سلام و خسته نباشید خدمت شما میخواستم هزینه ساخت دو دهنه مغازه ۳×۵ رو برام محاسبه کنید اسکلت فلزی بهتره یا بتنی چه نو فنداسیون به کار بره به صرفه تره ممنون از وقتی که برای من و دیگران میگذارید.

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام از متری ۷ تومن ب بالا درمیاد
      تو متراژ کم خیلی تفاوتی نداره بین هزینه سازه بتنی و فلزی
      در مورد فونداسیون هم باید کار طراحی بشه تا مشخص بشه دو حالت میتونه اجرا بشه . حالت اول به صورت نواری حالت دوم پی منفرد که به صورت شناژهایی با عرض باریکتر به هم متصل میشن

      پاسخ
  9. رضا
    رضا گفته:

    مهندس جان سلام وقت بخیر. ممنون از اینکه حوصله میکنید و پاسخگو هستید

    یه خونه ویلایی کوچیک ۶۰ متری دارم (استان تهران منطقه اسلامشهر)
    خونه کلا قدیم ساخت هست (سنددار)یعنی بکوبم و از اول بسازم. میخواستم دوطبقه کنم(دوبلکس) یعنی میشه ۱۲۰ متر.

    میخواستم ببینم اگه کُنترات بدم به یه معمار بسازه برام، متری چند در میاد. و اینکه خونه یه متر عقب نشینی داره، آیا از جهت شهرداری به مشکل میخورم اگه عقب نرم. چون چندتا خونه هم ساخته شده و عقب نشینی نکردند

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام
      از متری ۸ تومن ب بالا درمیاد خودتون بسازین و بستگی داره به منطقه و کیفیت ساخت
      در مورد دادن کار دست معمار به صورت کنتراتی به شرط اینکه قرارداد درست و اصولی بنویسین خوبه و معمولا حداقل ۱۵ درصد بیشتر درمیاد هزینه تمام شده
      بابت عقب نشینی هم حتما برین عقب اینکه شهرداری الان چیزی نمیگه ملاک نیست. اگه بخواین ملک بفروشین بعدا به مشکل میخورین با شهرداری

      پاسخ
  10. Yaser ebadi
    Yaser ebadi گفته:

    سلام مهندس الان قیمت پیمانکاری یا کلید تحویل چنده فقط کار بنای بجز بتن اسقلت وتاسیسات وایزوگام وابزار کج وسنگ نما فقط ساده ممنون میتونین ایمیل بفرستین جوابو

    پاسخ
  11. رضا
    رضا گفته:

    با سلام و احترام
    جناب آقای مهندس اگه بخوام یک طبقه بیشتر از پروانه ساختمانی با مساحت 220 متر مربع بسازم هزینه چقدر در میاد، واگر موقعیت زمین و منطقه مورد ساخت از ویژگی های خیلی خوبی برخوردار باشد آیا در صورت مشارکت با سازنده و برآورد هزینه ساخت برابر با قیمت زمین، درصد مشارکت 60 به 40 باید باشد یا مساوی50، 50. با تشکر از صبر و شکیبایی شما مهندس گرامی و ارجمند.

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام برای منطقه خوب هزینه ساخت بدون درنظر گرفتن جواز از مترمربعی ۱۲ میلیون تومن به بالا درمیاد
      برای تعیین درصد مشارکت در ساخت آورده طرفین را مشخص کنید و به نسبت به آورده طرفین قدرالسهم هر طرف به دست می آید. اگر آورده طرفین برابر باشد ۵۰-۵۰ میشود.

      پاسخ
  12. رضا
    رضا گفته:

    با سلام زمینی به مساحت 280 متر مربع با دستور نقشه 71% دو بر که بر آن 12متر و عرض 24متر و مجوز سه طبقه رو پیلوت، به نظر شما در حال حاضر متر مربعی چقدر میشه. و اگر بخوام طبقات دو واحدی باشند نقشه خوب بهم میده(شمالی، جنوبی) و میشه برای تامین پارکینگ از زیر زمین استفاده کرد. ممنون از لطف و محبت شما مهندس عزیز.

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام مترمربعی ۸ میلیون تومن ب بالا درنظر بگیرید
      بله متراژ زمین خوب هست هم بر خوب داره و هم نور داره دو واحدی خوب درمیاد
      زیرزمین هم درمیاد ولی ۶ تا پارکینگ تو همکف جواب میده

      پاسخ
  13. farhad
    farhad گفته:

    جناب مهندس سلام خواستم بپرسم یک خانه وهل متری برای ساخت با اهن هزینه ساختش چقدره حالا حتی المقدور هزینه اهنش چقدره

    پاسخ
  14. عباس
    عباس گفته:

    سلام مهندس خسته نباشی با این شرایط تورمی بصرفه هست که بخوام برای اوایل سال آینده روی خونه ویلاییم یه بنای50-60متری احداث کنم ؟؟؟
    اگه بله میشه یه قیمت حدودی برای هر متر با افزایش مواد و دستمزد برای اوایل سال آینده بفرمایید؟؟؟

    پاسخ
  15. Mohammed Salari
    Mohammed Salari گفته:

    سلام مهندس خدا قوت
    برای اجرای سقف سبک یک واحد 70متری ویلایی چه نوع سقفی غیر از رابیس و یافوم جهت عایق بیشتر در مقابل سرما و گرما پیشنهاد میکنید

    پاسخ
  16. رضا
    رضا گفته:

    سلام جناب مهندس روزتون مبارک سفت کاری یک ویلای ۱۰۰ متری بتنی تو شمال مهندسی ساز کلا با متر مربعی چقدر میتونم جمعش کنم ممنون از شما

    پاسخ
  17. سیروس
    سیروس گفته:

    با توجه به قیمت فعلی میلگرد و اینکه بنده بعد از عید میخوام اقدام به ساخت و ساز کنم ، آیا الان میلگرد و بتن خرید کنم و قرارداد ببندم یا بگذارم برای اونطرف سال

    پاسخ
  18. علی
    علی گفته:

    با سلام و ارادت ، یه سوال از خدمتتون داشتم
    با قیمت میلگرد فعلی ، هزینه سفت کاری برای ساخت ۳ طبقه بازیربنای ۳۷۰ متر ، تا دیوار کشی چقدر محاسبه میشه

    پاسخ
  19. رضا
    رضا گفته:

    ضمن عرض سلام خدمت شما مرد شریف و بزرگوار.
    زمینی دارم که کل سرمایه زندگی طی سی سال خدمته،مساحت ۲۸۰متربا بر۱۲متروارزش زمین تقریباً ۹میلیاردمجوزسه طبقه روی پیلوت میدن با سازنده صحبت کردم گفته یه زیرزمین بعنوان پارکینگ و دو طبقه تراکم با توجه به موقعیت خوب زمین میخواددرنظربگیرد، حال اگه قیمت پیش فروش آپارتمان نوساز تو منطقه بین ۲۴تا۲۵باشد، مشارکت بهتره یا پیش فروش. ممنون

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام
      آپارتمان تکمیل شده نوساز تو اون منطقه چند هست؟
      3 طبقه روی پیلوت که خیلی کمه
      برای سازنده بعید میدونم بصرفه بیاد مشارکت کنه با شما برای شما هم مشارکت توجیه نداره
      در کل ساخت اون زمین شاید خیلی صرفه نداشته باشه یا این بفروشین یک زمین با تراکم بالاتر بخرین یا بفروشین برین آپارتمان جای دیگه بخرین

      پاسخ
  20. ابوالفضل
    ابوالفضل گفته:

    سلام آقای مهندس. دمتون گرم.واقعا مطالبتون خیلی مفید و مختصر و جامع هستند.انشالله در مورد مصالح و سبک ساخت ها هم با یه برنامه مداوم آموزش بدین،خیلی عالی میشه.

    پاسخ
  21. محمدرضا
    محمدرضا گفته:

    مهندس یک سوال دیگه ببخشید.الان آپارتمان سازی در شهرستانی مثل کرمانشاه چقدری هست؟؟بجز محاسبه زمین.فقط هزینه ساخت.ممنونم

    پاسخ
  22. محمدرضا
    محمدرضا گفته:

    مهندس سلام.من همه مطالب رو باجزییات یادداشت کردم.و واقعا ممنونم خیلی اطلاعاتمو بالا برد.یک زمین ۲۲۰متری شمالی دارم البته خونه قدیمیه.میخوام بسازم متاسفانه برا نقشه مشکله نور دارم پشت خونه برای آپارتمان نور کافی بهش نمیرسه.آیا مجوز پنجره ازپشت بهش میدن یا کاردیگه ای میشه انجام دار.و سوال بعدیم اینه که اون منطقه مجوز ۵طبقه و پیلوت میدن آیا میتونم قید سندو بزنم و واحدهارو قولنامه ای بفروشم ولی درعوض ۷طبقه بزنم؟؟و سوال بعدیم اینه توی کلیپتون فرمودین ۶۰درصدش بعلاوه ۲ متردرعرض اجازه ساخت میدن اگر من بخوام ۸۰درصد یا بیشترحتی بسازم میتونم یا نه؟؟مچکرم

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام
      متراژ قابل ساخت و تعداد سقف دقیقش باید از شهرداری منطقه خودتون استعلام بگیرید. در مورد قولنامه ای یا سنددار شدن واحدها هم بستگی داره به منطقه خودتون. باید از چند تا مهندس که تو همون منطقه کار کردن بپرسین. بعضی مناطق کسی که آپارتمان میخره انتظار داره که واحدش سند داشته باشه و پارکینگ بدون مزاحم داشته باشه و بعضی مناطق هم این انتظار ندارن. در کل بازم بستگی داره به شهرداری اونجا که آیا اصلا بزارن همچین کاری بکنین یا نه
      در مورد سوال دیگه سمت خونه همسایه که نمیشه پنجره قرارداد باید قسمتی از زیربنا کم کنین و به نورگیر اختصاص بدین

      پاسخ
  23. غلامرضا خلیلیان
    غلامرضا خلیلیان گفته:

    سلام جناب مهندس زارع عزیز ،
    یک منزل ویلایی یک طبقه حدودا ۳۰ سال ساخت ۲۵۰ متر زمین و ۱۶۰ متر زیربنای هم کف در اهواز دارم که می خواستم یک واحد حدودا ۷۰ متری در طبقه اول اضافه کنم ، آیا با مقاوم سازی با ستونهای تیرآهنی قابل اجرا است و حدودا هزینه ساخت چند می شود ؟
    با تشکر فراوان از جنابعالی .

    پاسخ
  24. محمدرضا
    محمدرضا گفته:

    سلام مهندس وقت بخیر
    هزینه اجرای یک واحد 70متری یک طبقه با سقف سبک تا مرحله اجرای ستون وسقف حدودا چقدر میشه
    باتشکر

    پاسخ
  25. حامد
    حامد گفته:

    سلام مهندس جان در حال حاضر ساخت در تهران متری چند انجام میشه ؟ برای یه زمین ۱۵۰ متری که داخل جمهوری می باشد و شهرداری بیشتر از ۴ طبقه جواز هم نمیده و و ملک ما هم کلا ۳ واحد ۷۳ متری هستیم با ۱۵۰ متر زمین که هیچ سازنده ای ساخت ملک ما را برعهده نمیگیره و میگن اگه جواز ۵ طبقه میدادن برای ما صرفه اقتصادی داشت ولی الان با ۴ طبقه برای ما نمی صرفه .مهندس جان یه راه حل به ما پیشنهاد میدین واقعا توی بن بست گیر افتادین

    پاسخ
      • اسدالله عظیمی
        اسدالله عظیمی گفته:

        سلام مهندس
        من یک ملک با ۱۰۰ زنین دارم در اراک بمن مجوز دو طبقه و یک پیلوت با ۸۰ متر بنا میدن بنظر شما ارزش ساخت دارد با توجه به اینکه پیلوت را پارکینگ و دوطبقه دوم با یک سرویس بهداشتی سالن شود هزینه کل چقدر میشود ایا باید ۲۴۰ متر را متری ۶میلیون حساب کنم ممنون از شما

        پاسخ
    • علی
      علی گفته:

      با عرض سلام
      هزینه ساخت یه برج ۱۶ طبقه در منطقه ۲۲ تهران با سه طبقه منفی و یک طبقه لابی و دوازده طبقه مسکونی بدون در نظر گرفتن هزینه زمین جواز و تراکم چقدر میشه؟ برج فوق بدون موتور خونه هست و اسپیلت و پکیج و کابینت به عهده خریدار هست و از متریال درجه یک ایرانی استفاده می‌کنه و برج های قبلی که ساخته خوش ساخت هستن هر طبقه هم شامل ۲۴ واحد هست و در مجموع ۲۸۸ واحد داره و میانگین متراژ واحد ها ۱۱۰ متر هست

      پاسخ
  26. احسان
    احسان گفته:

    آقای مهندس مطالب مفیدی بود و خیلی اطلاعات من رو بالا برد؛ سوالی داشتم و اینکه ملک 30 سال ساخت دو طبقه روی پیلوت با اسکلت فلزی و طاق ضربی دارم درمنطقه 8 کرج میخواستم اقدام کنم برای ساخت , پیلوت و 4 طبقه جواز میدن ملک 8 در 25 هست و دو کله؛ سوال اینکه نظرتون در رابطه با کل هزینه چه عددی هست؟

    پاسخ
  27. ناشناس
    ناشناس گفته:

    با سلام و تشکر از راهنمایی های ارزشمندتون
    جناب مهندس منزلی دارم به متراژ ۲۰۰ متر نی خواهم بکوبم و چهار طبقه روی پیلوت از ان بسازم قصدم این است تک واحدی و هر طبقه ۱۷۰ متر باشه کل موجودیم ۴ میلیارد است با همه هزینه ها از نقشه و شهرداری و غیره میتوانم کار را تا کجا پیش ببرم

    پاسخ
  28. ابوالفضل
    ابوالفضل گفته:

    سلام خدمت مهندس زارع میخام روی خونه ویلایی حدودا90متری 50سال ساخت یه طبقه تقریبا50متری اضافه کنم اگه بخام ستون بزنم محکم کاری کنم و مواد و مصالح در حد استاندارد کار کنم حدودا متری چند تموم میشه؟

    پاسخ
  29. رضا
    رضا گفته:

    سلام جناب مهندس من میخام یه خونه با متراژ ۹۰ متر بسازم ویلایی یک طبقه متری چند هزینه درمیاد؟

    پاسخ
  30. حمی
    حمی گفته:

    سلام ، مهندس من پروانه ۵ طبقه گرفته ام و بنا به دلایلی فقط توانسته ام سقف را تا طبقه ۲ احداث کنم ، حالا چقدر فرصت دارم تا طبقات بعدی رو بزنم ، ایا اگر سال دیگر سقف رو بزنم ترک میخورد، ؟

    پاسخ
  31. فرشته
    فرشته گفته:

    با سلام و تشکر فراوان میخواستم ببینم با توجه به اینکه خونه‌ درب به حیاطه ایا میشه یه طبقه اضافه را به صورت دوبلکس روی طبقه دوم بسازیم ؟ از لحاظ ارتفاع شهرداری مجوز میده ؟وایا همسایه پشتی میتونه اعتراض کنه اگه به اندازه قانونی عقب نشینی کرده باشیم؟ در ضمن ساختمان رو از ابتدا به قصد حد اقل سه طبقه ساختیم‌ و استحکام لازم را داره

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام باید به شهرداری یا دفاتر پیشخوان شهرداری مراجعه کنید هر ملک ضوابط خودش داره
      در کل برای طبقه اضافه شهرداری ازتون میخواد پارکینگ براش حتما تامین کنید اگر نیاز به رضایت همسایه باشه بهتون میگن

      پاسخ
  32. mohammad
    mohammad گفته:

    سلام
    اگر امکانش هست از هزینه های شهرداری نقشه کشی و خصوصاهزنیه خلافی ها که چقدر به این هزینه های ساختاضافه میکنه بگید
    یک خونه 40سال ساخت داریم که 160 متر زمین ش میشه دو بهر از هر دو طرف امکان خلاف داریم حدود 20متر
    میتونیم مجوز یک طبقه منفی جهت پارکینگ همکف تجاری و سه طبقه مسکونی بگیریم
    با 5 تومن میشه جمعش کرد؟
    بجز هزینه ساخت چقدر به هزینه مون اضافه میشه؟بابت خلاف
    باتشکر

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام کاملا بستگی داره به شهرداری منطقه و ضوابط اونجا
      باید از شهرداری یا از دفاتر پیشخوان شهرداری استعلام بگیرید.
      زمین شما کوچیک است شاید پارکینگ تو زیرزمین جواب نده . باید کارتون بیشتر بررسی بشه

      پاسخ
    • زهرا طالبی
      زهرا طالبی گفته:

      سلام وقتتون بخیر،ملک۲۹۰ متری،مالک۳میلیارد قیمت داده،جواز یک همکف و۴ طبقه میدن،قصد داریم۵ طبقه بسازیم،هزینه زمین و ساخت برای هر واحد حدودا چقدر درمیاد؟سازه بتنی ،اگر ۴ طبقه ساخته شه چطور؟یعنی هزینه خلاف شهرداری رو در نظرنگیریم چطور؟یک همکف و ۰هار طبقه روش،هر طبقه با راه پله حدودا ۲۰۰ متر بنا باشه ،ممنون میشم راهنمایی کنید

      پاسخ
      • علی زارع
        علی زارع گفته:

        سلام وقت بخیر
        هزینه ساخت که بستگی داره به منطقه و کیفیت ساخت از مترمربعی ۸ میلیون تومن شروع میشه ب بالا
        تو ۵ طبقه هزینه زمین به ازای هر مترمربع آپارتمان ۳.۳ میلیون تومن درمیاد تو ۴ طبقه ۴.۱ میلیون تومن درمیاد
        در کل اگر ۲ حالت با هم مقایسه کنیم حدود ۱۵۰ میلیون تومن تفاوت است در هزینه تمام شده هر واحد آپارتمان در دو حالت ۵ و ۴ طبقه

        پاسخ
        • زهرا طالبی
          زهرا طالبی گفته:

          استان قزوین هستیم،این منطقه که هستیم الان زمین های ۳۰۰ متری حدود ۳.۵ تا ۴ میلیارد با جواز یک همکف و ۴طبقه روش مجوز میدن،۵ هم خلاف ،الان آپارتمانهای تازه ساخت بدون نصبیجات،خشک،رو متری۱۷،۱۸ میلیون گذاشتن ،شاید بعد عید بیشترم بشه،یعنی با پول زمین و ساخت متری حدودا ۱۲ میلیون درمیاد؟

          پاسخ
  33. mohammad
    mohammad گفته:

    سلام وقت بخیر
    جناب مهندس بابت اطلاعاتی که در اختیار ما گذاشتید بسیار بسیار ممنون
    چند وقته به فکر تخریب و نوسازی خونه پدری افتادم این مطالب برای من خیلی مفید بود
    با کمال تشکر و ارزوی توفیق روزافزون

    پاسخ
  34. Behrouz
    Behrouz گفته:

    با سلام
    مهندس جان خسته نباشی
    ملکی دارم با جواززیر بنای کل ۲۷۶۰ متر مربع (مفید و غیر مفید) هزینه ساخت باتوجه به داشتن یک نمای اصلی به عرض۱۴متر ، بدون زیرزمین، کیفیت ساخت متوسط در کرج ، یک پیلوت به علاوه ۵طبقه بالای آن ، هرطبقه ۴ واحد هزینه برای هرمترمربع زیر بنای کل یا برای زیر بنای مفید حدودا چقدر میباشد
    با تشکر

    پاسخ
  35. علی
    علی گفته:

    سلام خونه ۲ طبقه هست تراکم ۵ هست در صورت مشارکت بدون پرداخت هزینه چند واحد به من میرسه؟

    پاسخ
  36. ابراهیم
    ابراهیم گفته:

    سلام مهندس جان،
    ۱_هزینه کلی ساخت اضافه اشکوب ۶۰متری روی ساختمان ۲ طبقه در شهرستان چند در میاد کلا؟یه چیز جمع جور نقلی با هزینه های کم
    ۲_متری چند؟

    پاسخ
  37. نعیم
    نعیم گفته:

    با سلام

    هزینه اجرای اسکلت فلز (شش سقف ، مجموع حدود 1850 متر زیربنا) با جوش کارخانه ای و ساخت ستون باکس ها ، حمل و نصب متری حدودا 1600 ، هر متر مربع 50 کیلوگرم( بدون احتساب دیواربرشی و سقف) بنظر شما طراحی بهینه انجام شده یا سازه محافظه کارانه دست بالا طراحی شده است؟

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام باید کار دیده بشه
      طبق گفته شما چون ستون ها باکس هست احتمالا قاب خمشی است پس باید در طراحی تیر و ستون نیروی زلزله دیده بشه که هر شهری فرق میکنه
      در کل اگر قاب خمشی باشه باید بیشتر دربیاد
      اگر نیست 50 کیلو زیاده
      البته باید بازم کار دیده بشه

      پاسخ
      • نعیم
        نعیم گفته:

        با سلام
        سازه فولادی جوشی همراه با دیوار برشی در شهر زاهدان است
        برای چهار مورد ستون باکس ، طراح ورق 20 میل و عمدتا 30 میل در نظر گرفته، عمدتا تیرآهن نمره 18 (سازه مسکونی با شش سقف ، پیلوت و هر طبقه دو واحد 155 متری حدودا)

        فقط اجرای اسکلت بدون دیوار برشی هر متر مربع حدود 50 کیلو فولاد برده، با هزینه حدودی 1600 هر متر؛ تازه فولاد حدود سه ماه پیش خریداری شده که قیمت ها پایین تر بود!

        نظر شما بطور کلی چیست؟ در خصوص طراحی ، استحکام، هزینه ها..

        پاسخ
        • علی زارع
          علی زارع گفته:

          سلام
          اگر دیواربرشی داشته باشید پس سیستم سازه ای قاب خمشی نیست. احتمال زیاد قاب ساده با دیواربرشی است که بنابراین نیاز نبوده ستون ها باکس باشه . البته شایدم دلیل خاصی داشته طراح که اینکار کرده
          بنظرم میشه خیلی سبک تر هم کار دربیاد البته باید دیده بشه کار . نقشه هاتون بفرستین بررسی میکنم.

          پاسخ
  38. م
    م گفته:

    سلام
    زمینی داریم دو کله حدود ۷۳۰ متر در یکی از روستاهای گیلان
    حدود ۳۰۰ متر حریم جاده داره
    ابعاد باقی مانده حدود ۱۶ در ۲۷ حدود ۴۳۰ متر مونده
    جواز ۲۰۰ متر در ۲ طبقه رو گرفتیم هر طبقه ۱۰۰ متر
    چند تا سوال دارم از خدمتتون؟؟
    ۱- براورد هزینه ساخت با توجه به اینکه دو طرف ساختمان نمای اصلی داره؟
    ۲- هزینه اجرای استخر کوچک داخلی و ابعاد لازم؟
    ۳- ایا در مدیریت پیمان میشه مرحله به مرحله قراداد بست؟
    مثلا تا پایان سفت کاری؟؟
    تا پایان سفت کاری چقدر بودجه نیازه؟؟
    ۴- هزینه نیم پیلوت کمتره یا دوبلکس؟
    ۴- نقشه کشی و طراحی پلان با مشاوره کادر مشاوره شما، چقدر هزینه داره؟

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام
      ۱- بدون جواز ساخت مترمربعی ۷ میلیون تومن ب بالا
      ۲- بستگی ب خواسته های خودتون داره
      ۳- بله میشه – مترمربعی حدود ۳ میلیون تومن
      ۴- نقشه سازه و نقشه معماری براتون ۱۰ میلیون تومن انجام میدیم.

      پاسخ
    • ژیلا
      ژیلا گفته:

      با سلام خدمت مهندس عزیز
      من یه زمین ۵۰۰ متری اطراف اردبیل دارم میخوم یه ویلای صد متری بسازم ویلا دوبلکس باشه از پذیرای پله بخوره دوتا اتاق بالا باشه …و همچنین زیرش پارکینگ باشه … هزینه ساخت هرمتر چقدر درمیاد؟ هزینه ویلا و پارکینگ زیرش چگونه حساب میشه؟؟؟

      پاسخ
  39. میر رضائی
    میر رضائی گفته:

    سلام مهنس جان. برای ساختمان مسکونی در یک طبقه با زیربنای 180 تا 200 متر، هزینه ساخت چقدر میشه؟ آجر برای مصرف به صورت کامل در محل احداث ساختمان داریم (هزینه خرید و حمل آجر رو حذف کنید). در مورد ICF نظر شما رو می خواستم بدونم برای همین ساختمانی که گفتم. ممنون.

    پاسخ
  40. فرشته
    فرشته گفته:

    سلام اقای مهندس خونه دو طبقه ای دترم که برای ساخت سه طبقه پیشبینی شده ولی مجوز سه طبقه نداره هزینه گرفتن مجوز و هزینه ساخت یه طبقه اضافه چقد میشه ؟ درضمن خونه درب به حیاطه و طبقه دوم ۱۲۰ متر زیربنا داره طبقه سوم‌چقد باید عقب نشینی کنه؟

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام
      هزینه ساخت یک طبقه اضافه از مترمربعی ۵ میلیون تومن شروع میشه ب بالا
      بقیه موارد بستگی ب ضوابط منطقه داره باید از شهرداری یا دفاتر پیشخوان شهرداری سوال کنین

      پاسخ
  41. امير
    امير گفته:

    سلام آقاي مهندس زارع. به نظر شما هزينه كلي ساخت يك ساختمان ٨ تا ١٠ طبقه در يك زمين ٨٠٠ متري كه هم اكنون يك ساختمان ٤ طبقه به اضافه پاركينگ با عمر ٤٣ سال در اون ساخته شده و بوسيله خود مالكان كه ١٢ واحد هستند و با توجه به اينكه مالكان ديگه هزينه خريد زمين كلنگي رو پرداخت نميكنند به صورت تقريبي چقدر خواهد شد ؟
    با تشكر

    پاسخ
  42. ناشناس
    ناشناس گفته:

    سلام علیکم هزینه پیمانکار که تمام کار را از شهرداری تا پایان کار اجرا نماید چقدر است؟ با سپاس

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام معمولا کارهایی که صفر تا صد واگذار میشه به صورت قرارداد مدیریت پیمان هست. در این حالت حق الزحمه مدیریت پروژه درصدی از هزینه های کل پروژه است. مثلا ۵ درصد به بالا
      اگر خواسته باشید کل کار را به صورت مترمربعی واگذار کنید باید نقشه های اجرایی کامل تهیه بشه تا پیمانکار بتونه قیمت درست بده بهتون

      پاسخ
  43. تیارا
    تیارا گفته:

    سلام آقای مهندس میخواستم بدونم ما یه زمینی داریم ۱۰۰ متره میخوایم یه پیلوت با سه طبقه بسازیم هزینش چقد میشه

    پاسخ
  44. رضا میررضائی
    رضا میررضائی گفته:

    سلام روزتون بخیر خواستم تشکر کنم ازمطالب آقای مهندس که خیلی میتونه کمک کنه چون از روی تجربه وتخصص فرمودن ومن جایی به این صورت ریزوکامل ندیدم آرزوی موفقت وسلامتی براتون می کنم

    پاسخ
  45. امیرعطایی
    امیرعطایی گفته:

    با سلام و احترام اقای مهندس زارع، میخاستم بدونم بنایی با بر ۵ متر و ۶۰متری میشه ۴ واحد ساخت با پارکینک؟ حداکثر هزینه تقریبی چقد میشه؟محدوده سیلو مشهد

    پاسخ
    • محمدرضا
      محمدرضا گفته:

      باسلام ۹۵مترزمین دارم ۶۵مترزیربناکردم ۳۰مترحیاط ۱۸سال قبل الان میخوام طبقه دومش بسازم طبقه دوم بابالکن که گرفتم کلا۷۵مترطبقه بالاهست لطفا راهنمایی بفرمایید متری چقدر تمام کارهزینه ام میشه …ومتری چقدر اگرنخوام تمام کارش کنم فقط درحداسکلت وسقف وایزوگام بعدکارای داخلیش انجام بدم خوردخورد الان دردومرحله چقدرهزینه بایدبزارم وآیا خودم پای کارباشم هزینه هاکمترمیشه یابدمش،دست پیمانکارممنونم

      پاسخ
      • علی زارع
        علی زارع گفته:

        سلام
        برای طبقه اضافه باید ببینید ساختمان حوابگو هست یا نه که اگه جواب گو نباشه نیاز به طرح تقویت داره . هزینه طرح تقویت هم بستگی به کار داره
        برای طبقه اضافه پیشنهاد من سازه lsf است.
        در کل هزینه ها ازمترمربعی ۵ میلیون تومن شروع میشه ب بالا
        اینکه پیمانکار بگیرین یا نه بستگی به خودتون داره اگر تجربه ندارین پیمانکار بگیرین و اگر تجربه دارین خودتون پای کار باشین

        پاسخ
  46. ناشناس
    ناشناس گفته:

    با سلام خدمت مهندس بزرگوار
    خانه کلنگی دارم به متراژ ۲۴۰ متر دارم که در حال گرفتن مجوز ساخت هستم برای سه طبقه و پارکینگ که فعلا میخوام پارکینگ و یک طبقه رو بسازم و بعدا برای ساخت طبقه دوم و سوم اقدام کنم.چکار کنم که تا زمان ساخت همین دو طبقه اثر تورم رو کم کنم امکان انبار هم ندارم

    پاسخ
    • انسان
      انسان گفته:

      عرض ادب و احترام خدمت مهندس عزیز.
      یه ملک کلنگی به‌ متراژ ۱۹۵ در گچساران دارم. میخوام ۳طبق رو پارکینگ کار کنم. نقدینگی نهایت۳تومن دارم. البته‌ یه درآمدی هم دارم سالانه حدودا۸۰۰تومن.آیا با این اوضاع گرانی میتونم شروع کنم.
      بعد امکان داره با این متراژ ۳خواب کار کنم. بر زمین ۱۳.۵ و شمالی هست.
      سوال آخر هم اینه اصلا وام میدن برا ساخت؟
      سپاس از شما

      پاسخ
      • علی زارع
        علی زارع گفته:

        سلام و ارادت
        بله با پولتون میتونین تا سفت کاری کار جلو ببرین
        ۳ خواب درمیاد
        وام خیلی دقیق نمیدونم ولی فکر میکنم کار باید تا مرحله ای از ساختمان پیش بره بعد وام میدن

        پاسخ
  47. ناشناس
    ناشناس گفته:

    سلام آقای مهندس زارع. حالتون خوبه؟ خسته نباشید.

    روز مرد و میلاد حضرت علی (ع) بر شما که جوانمردید و الگوی انسانیت مبارک باشه ان شاالله. اطلاعات ناب و کم‌نظیرتون رو بی‌چشمداشت و عوض در اختیار دیگران قرار می‌دید، سپاسگزارم.

    آقای مهندس زارع، می‌خواستم خواهش کنم در این خصوص راهنمایی کنید که آیا هزینه ساخت و احداث هر متر مربع تجاری مغازه (به استثنای عوارض پرداختی به شهرداری) از هر متر مربع مسکونی آپارتمان کم‌تره؟ خیلی ازتون ممنونم.

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام ممنون از لظف شما
      عیدشما هم مبارک
      مغازه در اکثر اوقات هزینه ساختش کمتر درمیاد ب غیر از هزینه دکوراسیون مغازه که شاید بالاتر ببره هزینه هارو نسبت ب مسکونی

      پاسخ
  48. بیوک
    بیوک گفته:

    سلام آقای زارع انشالله اجرت با خدا. راهنمایی به این میگن. با در نظر گرفتن صحبتهای حضرتعالی و اون برنامه مستند طرح های عظیم شبکه چهار ، بهترین راه ساخت ، همون مدیریت پیمانی هست که فرمودین.

    پاسخ
  49. حامد حاجی زاده
    حامد حاجی زاده گفته:

    سلام وقت بخیر مهندس عزیز
    ما میخوایم یه ساختمان با 100 متر بنا بسازیم 3طبقه بالای پیلوت اینطوری مجبور به جریمه و اجبار برای آسانسورمیشیم آیا اگر رمپ بزنیم جریمه نمیشیم و هزینه رمپ نسبت به آسانسور کمترمیشه؟

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام وقت بخیر
      برای زمین ۱۰۰ متری رمپ جواب نمیده
      چون حداقل طول زمین باید ۲۰ متر باشه تا هم شیب رمپ استاندارد باشه و هم خودرو فضا برای گردش داشته باشه

      پاسخ
  50. حبیب
    حبیب گفته:

    سلام مهندس من یک زمین ۲۰۰ متری دارم و میخواهم همکف پارکینگ و سه طبقه روی آن بسازم و همسایه ها پیشروی داشته اند و هر طبقه ۱۵۰ متر زیر بنا به من میدهد و مجموع زیر بنا ۴۵۰ متر میشود و در طبقه همکف سه پلرکینگ و انباری در مجموع ۳۶ متر و سوئت ۱۰۰ متری در بیاورم. هزینه ساخت و کلید تحویل به صورت متوسط چقدر میشود ؟

    پاسخ
  51. جابر
    جابر گفته:

    سلام و عرض ادب جناب مهندس بزرگوار ی خونه ویلایی دارم به مساحت ۳۵۰ متر مربع که دوبر داره و سال ۹۷ چون قصد زندگی در ملک مزبور داشتم با بهترین مصالح باز سازی کردم اکنون که ملک ارزش زیاد پیدا کرده می خوام با یک سازنده مشارکت در ساخت داشته باشم سوالم اینجاست که آیا جهت قیمت گذاری ملک باید تنها قیمت زمین را ملاک قرار دهیم یا قیمت ساختمان هم در قیمت گذاری مهمه و اینکه به چه نحوی تقسیم کنیم که هر دو طرف سازنده و مالک حالت برد برد داشته باشیم و یادآوری کنم که ساختمان در بهترین جا قرار داره و با توجه به بر ۲۴ متری که به خیابان می خوره میشه دو دهنه مغازه روی ۵ طبقه ساختمان درست کرد

    پاسخ
  52. محمد غلامی
    محمد غلامی گفته:

    سلام،وقت شما بخیر
    مهندس لطفا راهنمایی می‌کنید، درصد اسکلت خام (شامل پی، ستون وسقف) به درصد (دیوار چینی، والپست، کف سازی و گچ خاک) چند به چند هستن؟

    پاسخ
  53. حسن میناب
    حسن میناب گفته:

    با سلام و احترام. مهندس لطفا راهنمایی میفرمایید نسبت ساخت بنای تجاری یک طبقه با ارتفاع ۶ متر و دهانه ۶ متر و عمق ۱۵دمتر تعداد اجرا ۱۰ باب چسبیده بهم میباشد حدود قیمت سازه بتنی یا 3dپنل با تشکر و قدردانی میباشد

    پاسخ
  54. Moslem
    Moslem گفته:

    سلام مهندس وقتتون بخیر .ما یه واحد مشارکتی گرفتیم توی یه ساختمان ۵ طبقه که یکی از طبقات پیلوت هست سه طبقه روی پیلوت رو سال ۱۴۰۰ به مرحله گچ و خاک رسوندن و طبقه ۵ رو سال ۱۴۰۱ تا الان دارن اماده میکنن که خام تحویل بدن هر طبقه هم ۳ واحد ۱۰۰ متری هستن یعنی جمعا ۱۲ واحد .حدودا متری چند درمیاد واحد ۱۰۰ متری ما هزینه سفت کاری و نازک کاری و نما هم سنگ زده شده دو طرف ساختمان .تا مرحله خام چقد میشه

    پاسخ
    • حسن
      حسن گفته:

      سلام آقای مهندس خسته نباشید.من یک زمین گرفتم تونیشابور حدود۲۰۰منرولی شهرداری مجوز۳طبقه بالای پیلوت بیشتر بهم نمیده و۵۰درصدساخت به نظر شما صبر کنم مجوزات مثل قبل بشه یا درست کنم قیمت زمین ۲۶۰۰

      پاسخ
  55. زمانی
    زمانی گفته:

    سلام مهندس
    یه خونه کلنگی 260 متری توی بافت فرسوده خریدم سه میلیارد و صد و بیست میلیون (سند دار) تو شهرستان.
    تعداد طبقاتی که شهرداری میده 4 طبقه با پارکینگ .
    حدودا 50 – 60 متر هم تجاری داره.
    اگه تو هر طبقه دو واحد بزنم میصرفه ؟؟
    قیمت نوساز هر واحد هم تا 16 الی 17 تومن هست

    پاسخ
  56. رها
    رها گفته:

    سلام و عرض ادب من در قم هستم و میخوام
    یک ساختمان با زیر بنای ۱۵۰ رو به صورت یه آپارتمان ۵ طبقه بسازم. هزینه ساخت این آپارتمان به چه صورت هست
    و اینکه اگر بخوام به صورت مشارکتی بسازم، باید چطوری اقدام کنم
    ممنون از شما و مطالب مفیدتون

    پاسخ
  57. محمدرضا
    محمدرضا گفته:

    سلام اقای مهندس در ملکی که ۳ طبقه پارکینگ منفی داشته باشه و همکف و ۶ طبقه بالا.هزینه ساخت هر مترمربع فرمول متفاوتی داره؟ در خصوص پارکینگ ها عرض میکنم.ممنون

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام برای برآورد هزینه ساخت معمولا همه با هم حساب میکنیم و زیرزمین یا پارکینگ جدا نمیکنیم
      هزینه پیلوت و پارکینگ من تا حالا جداگانه روی کاغذ نیاوردم که ببینم نسبت به طبقات چقدر تفاوت داره
      اگر اشتباه نکنم حدود ۶۰٪ طبقات هزینه داشته باشه

      پاسخ
    • مجید افروغ
      مجید افروغ گفته:

      سلام مهندس وقت بخیر. الان برای یه ساختمان که 6 طبقه باشه در ورامین قیمت زمین هم 2600 میلیارد باشه. و دوطبقه هم غیر مجاز باشه. و با راهنمایی هایی که کردین بخایم بسازیم. درکل چند درصد از هزینه زمین و ساخت به ما سود میده. حداقل شو بگین ممنونم میشم

      پاسخ
      • علی زارع
        علی زارع گفته:

        سلام
        قیمت آپارتمان نوساز تو اون منطقه چنده؟
        هزینه ساخت با قیمت زمین جمع کنین بعد این مبلغ با درآمد حاصل از آپارتمان های نوساز مقایسه کنین

        پاسخ
  58. داود
    داود گفته:

    سلام مهندس ،وقت بخیر
    برای زمین ۲۰۰ متری مجموع متراژ راه پله و آسانسور برای هر طبقه چند متر هست ؟
    مچکر از زحمات

    پاسخ
  59. مهدی
    مهدی گفته:

    سلام اقای مهندس خونه کلنگی ۱۶۰متری دارم میخام بکوبم و دوباره بسازم چند متر میتونم مجوز ساخت بگیرم و هزینه ساخت ۲طبقه روی پیلوت چقدر میشه ؟؟

    ۱/۵میلیارد پول دارم کافیه ؟؟؟

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام بستگی داره به ضوابط شهرداری حدود ۷۰٪ اگه بهتون بدن میشه هر طبقه ۱۱۲ مترمربع در سه سقف میشه ۳۳۶ مترمربع
      یعنی با پول شما حداکثر مترمربعی ۵ میلیون تومن میتونین هزینه کنین که کمه
      البته بازم بستگی داره به منطقه

      پاسخ
  60. احمد
    احمد گفته:

    با سلام من یک زمین دارم ۸۵ متر مربع و مجوز ساخت دوبلکس گرفتم سنتی آجری و ۱۶۰ متر مربع زیربنا برای مرحله سفت کاری حدودا چقدر هزینه ساخت میشود؟ ممنون

    پاسخ
  61. رضا
    رضا گفته:

    سلام خسته نباشید.من یه زمین 120متری دارم..میخوام دوبلکس بسازم..پایین فقط سالن..بالا سه خواب و سرویس و آشپزخونه..پایین حدود60متر و بالا حدود120میذارم..هزینه ساخت سالن پایین بازهم متری7تومن هست؟ممنون

    پاسخ
  62. داود
    داود گفته:

    سلام ،وقت بخیر مهندس عزیز ، ممنون که وقت می‌گذارید
    بنده اصفهان هستم ، قصد خرید زمینی دارم به متراژ ۱۹۰ متر دارای ۴ طبقه پروانه روی پیلوت

    اگر زمین را متری ۳۵ میلیون بخرم و قیمت اپارتمان ۳۲ میلیون باشه و متراژ مفید هر طبقه ۱۱۴ متر باشه
    آیا این کار به صرفه هست و توجیه اقتصادی داره؟

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام وقت بخیر
      هزینه خرید زمین : 6.65 تومن
      هزینه ساخت (متری ۹ تومن) : ۶ تومن
      فروش آپارتمان (456 مترمربع) : 14.5 تومن
      بنظرم جالب نیست مگر یک سقف بیشتر بتونین بگیرین یا اینکه هزینه ساخت تو اون منطقه با احتساب جواز ساخت کمتر از متری ۹ میلیون تومن که من فرض کردم دربیاد

      پاسخ
  63. جلیل نیکویی
    جلیل نیکویی گفته:

    سلام مهندس من یک زمین 200 متری دارم ایا با متری 7تومن میتونم 120متر بنای متوسط بسازم

    پاسخ
  64. عبدالصاحب
    عبدالصاحب گفته:

    سلام.مهندس ممنون اززحمات بی دریغتون.لطفاراهنمایی کنید جهت خریدد زمین چه شرایطی داشته باشه بهتره مثلادرب ازساختمان باشه یاحیاط وشمالی یاجنوبی بودن وازکجامیشه فهمید کف زمین زیرش سنگ هست یاخاک برای خاکبرداری.یه توضیح کامل بفرمایید؟

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام درب از ساختمان باشه میشه جنوبی و اگر از حیاط باشه میشه شمالی
      ملک های جنوبی با ارزش تر هستن چون از هر دو سمت نور دارن ولی ملک های شمالی فقط از سمت حیاط نور دارن و برای اینکه از پشت هم نور داشته باشه باید بخشی از زیربنا کم کنیم و به نورگیر اختصاص بدیم.
      سوال دوم متوجه نشدم برای چی میخواین؟ اگر میخواهید نوع خاک منطقه بدونین از همسایه های اطراف که ساختن بپرسین یا از آزمایشگاه های مکانیک خاک بپرسین
      معمولا ما در اکثر مناطق خاک داریم که نوع اون رس یا شن و ماسه هستن. مناطقی که نزدیک کوه ها هستن بستر سنگی دارن احتمالا

      پاسخ
  65. جمالی
    جمالی گفته:

    سلام وقت بخیر. یک مشورت در مورد ساخت مشارکتی ازتون میخواستم.ممنون میشم توضیحات رو کامل بخونید. تو محله جانباز مشهد یک ملک سنددار شمالی،دوطبقه ،20 سال ساخت با متراز230 مترمربع و یک مغازه 21 متری با تجاری دارم.تو یک خیابون 20 متری. یه سازنده پیشنهاد مشارکت 50 50 داده وهزینه ساخت با خودشه. قیمت فعلی ملک حدود 9.5 میلیارده، تا 6 طبقه مجازه ،ولی سازنده گفته 7 طبقه میسازم هرطبقه 175 متر،وتوهرطبقه 2 واحد کلا 14 واحد. که طبقه آخر غیرمجاز میشه وعملا سند ازبین میره و البته تجاری مغازه هم همینطورچون مغازه باید تخریب بشه(قیمت فعلی مغازه حدود 1.2 میلیاردتومن و هزینه ای که بابت تجاری مغازه کردم متری 60 میلیون تومن بود.). امتیازات برق 3 تا کنتور، گاز 2 تا و آب 3 تا انشعاب دارم که بعد ساخت یک امتیازاز آب،برق وگاز برای من ثابت میمونه و یقیه 50 50 بین من وسازنده تقسیم میشه. مجموع اجاره ای که از مستاجره طبقه پایین و مغازه میگیرم ماهانه 5 میلیونه.باتوجه به اینکه من الان تو این ملک ساکنم،سازنده پیشنهاد داده تا زمان تکمیل ساخت (یکسال) هزینه رهن واجاره اپارتمان موقت من رو میده .گفته 7 واحد سهم من میشه و بعدساخت ،حدود 12 میلیارد دست من رو میگیره.حالا باتوجه به هزینه های پنهانی که من بابت تخریب (ازبین رفتن مغازه وتجاری وهمچنین اجاره ها) باید پرداخت کنم آیا بنظر شما این مشارکت 50 درصدی برای من به صرفه است؟ سوال بعدی، اینکه چه قراردادی تنظیم کنیم که بعدها سازنده بابت افزایش قیمت آهن مصالح،ازسهم من کم نکنه؟ بهتر نیست همون 6 طبقه رو بسازیم که مجوز ساخت داره و سند تعلق میگیره و تجاری مغازه هم ازبین نمیره ؟
    با سپاس فراوان

    پاسخ
  66. صالح
    صالح گفته:

    سلام آقای مهندس
    سایت شما را در فاصله آذر ماه تا الان ملاحظه کردم و بسیار عالی است که در کنار مشغله کاری آنرا بروز میکنید
    سفت کاری را بسیار مناسب شرح دادید ، چقدر خوب میشود که کمی شرح نازک کاری و مکانیک را بسط بدهید و بفرمایید که هزینه آسانسور شامل کدام بخش میشود همچنین درصد کسر از هزینه تقریبی را در ساخت و ساز به اصطلاح خام تقریب بزنید
    با آرزوی توفیق بیشتر برای شما

    پاسخ
  67. مجید محمدی
    مجید محمدی گفته:

    سلام جناب مهندس خسته نباشید
    بالای یه خونه ویلایی80متری ایا امکان یه خونه حدودا45تا50متری هست؟
    با محکم کاری از بابت ستون و تقویتی چقدر هزینه ام میشه؟

    پاسخ
  68. رضا ملکی
    رضا ملکی گفته:

    سلام وقت بخیر مهندس

    من یه زمین دارم. 10.50*24==252متر مربع میشه
    من می خوام در هر طبقه ۲واحد در بیارم.
    مجموع راه پله و آسانسور میشه. ۲۰ درسته
    از جلو ۲.۵ متر فاصله واز عقب ۱.۵ متر فاصله
    می خوام بدم
    چون متراژ واحد که بالا باشه فروش سخت هست
    بخاطر همین. دارم ۲ واحدی در میارم
    جهت تامین پارکینگ می خوام دوطبقه کنم آیا هزینه بالا میره
    متراژ واحد هر واحد فکر کنم ۹۸ متری در میاد.
    از نظر شما اوکی هست یا خیر. ممنون میشم راهنمایی کنید بنده رو

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام
      دو واحدی قطعا هزینه ساختش بیشتره از یک واحدی که مقدار اون بستگی ب منطقه داره فکر میکنم حداقل متری ۱ میلیون تومن فرق داشته باشه
      اگر بخواین زیرزمین بزنین برای پارکینگ یعنی دارین زیربنا کل افزایش میدین که خب قطعا هزینه بالا میره ولی زیرزمین هزینش کمتر از طبقات هست
      باید روی کاغذ بیارین هزینه هارو و همچنین درآمد حاصل از فروش در هر دو حالت تک واحدی و دو واحدی تا ببینین به صرفه است یا نه

      پاسخ
  69. امین ترکی
    امین ترکی گفته:

    سلام مهندس عزیز .
    ببخشید اگر زیر بنا ما مثلا متری هفت میلیون میشه بصورت کلید تحویل .
    مثلا بخش ایوان خانه هم که سقف داره هم متری ۷ میلیون باید حساب بشه ؟

    پاسخ
  70. احسان
    احسان گفته:

    سلام. خیلی ممنون از این همه راهنمایی های خوب و ارزنده.
    من یک اپارتمان خام ۹۰ متری خریده ام. میخام کابینت و شیرآلات و گاز صفحه ای و توالت فرنگی و پکیج و رادیاتور بزارم. هزینه ام چقدر میشه؟

    پاسخ
  71. احمد
    احمد گفته:

    عرض سلام و ادب
    هزینه سفت کاری سه طبقه و پارکینگ برای زمین 200 متری با زیربنای 160 متر در شهر ایلام حدودا چقدر میشه؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمائید.

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام تا پایان سفت کاری حدودا هر مترمربع زیربنا ۳ میلیون تومن هزینه میشه
      یعنی ۴ تا ۱۶۰ متر که میشه ۶۴۰ زیربنا کل درمیاد حدود 1900

      پاسخ
  72. ابراهیم حدادی
    ابراهیم حدادی گفته:

    مهندس جان خود من از اصفهان مزاحمت میشم فقط خواستم بگم خیلی مردی… شیر مادر ونان پدر حلال دلاور

    پاسخ
  73. سلیم
    سلیم گفته:

    مهندس سلام ،
    یه ملک کلنگی به متراژ 258 متر شمالی هست ایا میشه جلو و عقب رو ساخت یعنی تو هر طبقه دو واحد ؟
    ملک بغل دستی تجاری هست کل مساحت زمینو غیر از 2 متر عقب نشینی و مجموعا 20 حیاط بنا گرفته ایا خلاف کارکرده یا قانونی بوده ؟

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام بله ۲ واحد میشه مشکلی نداره منتها واحد پشتی باید نورگیر بدین
      اینکه چقدر میشه زیربنا گرفت بستگی ب سطح اشغال داره که باید ضوابط ساختش از شهرداری استعلام بگیرین
      در مورد همسایه معلوم نیس

      پاسخ
  74. رضا
    رضا گفته:

    سلام . اقای مهندس بنده دیوار چینی منزلم تمام شده , الان به ترتیب تاپایان کار چه مراحلی رو باید انجام بدم ؟؟؟؟

    پاسخ
  75. سلطانی
    سلطانی گفته:

    باعرض سلام ووقت بخیر خدمت شما و تشکر بابت اطلاعات مفیدی که به اشتراک گذاشتید.
    جناب مهندس ما حدود ۳ ، ۴ سال قبل دراصفهان دریک محله به نسبت خوب یک منزل ویلایی خریدیم و حدودا دو سال قبل یک بازسازی اساسی و کامل که در واقع نوسازی هست و همه چیز رو خراب کردیم و فقط چندتادیوار مانده بود ، از نو ساختیم و بهترین متریال رو هم استفاده کردیم به این تصور که ما میخواهیم حداقل ۲۰ سال اینجا زندگی کنیم ، ولی الان متاسفانه به علت اینکه به پولش احتیاج پیدا کردیم میخواهیم بفروشیم الان ما باید ساخت را متری چند درفروش حساب کنیم .( منزل یک طبقه است و یک سوییت هم پایین دارد)

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام
      الان هزینه ساخت بعد از سفت کاری برای یک کار خوب از متری ۵ میلیون تومن به بالا درمیاد
      ولی اینطوری نمیشه قیمت گذاری کرد بستگی به منطقه و تقاضا داره

      پاسخ
  76. حسین
    حسین گفته:

    سلام خسته نباشید
    ساخت اشکوب روی بنای قدیمی که نیاز به تقویت داره امکان پذیر هست اگه هست متری چند در میاد؟

    پاسخ
  77. احمد ساسانی
    احمد ساسانی گفته:

    روز بخیر جناب مهندس و ممنون بابت اطلاعات بسیار مفید
    خانه ویلایی دارم زمین 335 و بنا در دوطبقه زیرزمین و اول روی هم 270 مت زیربنا، راهنمایی کنید، معاوضه کنم با سه طبقه اپارتمان بهتره یا 4 طبقه بسازمش، 8 واحد
    و سوال دومم اینه که محدوده کریمی و عبدالمطلب هست و جنوبی، بغیر از قیمت زمین، هزینه ساخت تا کلید بخوره شامل مجوز و مهندسی و کارگری و مصالح متری چند در میاد؟

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام وقت بخیر
      ساختش به احتمال زیاد بهتره ولی برای اینکه دقیقتر بررسی کنین باید هزینه ساخت و قیمت ملک کلنگی با قیمت آپارتمان صفر در همان منطقه مقایسه کنین تا ببینید چقدر سود دارد ساخت ملک کلنگی شما
      هزینه ساخت متری ۸-۹ درنظر بگیرید.

      پاسخ
      • امیر
        امیر گفته:

        سلام مهندس جان.ما یه خونه ی ۲ طبقه توی یک شهرستان کوچیک داریم که ۹ سال پیش ساخته شده حالا میخوایم برای ساخت طبقه ۳ اقدام کنیم،با ۱۲۰متر،سرمایه کلی من ۳۵۰میلیون هست میخواستم ببینم با این پول میشه سرو تهش رو هم بیارم؟؟با مصالح معمولی بدون نما و دکوراسیون آنچنانی،کاملا ساده و کم هزینه.و اینکه طبقات پایینی از آجر ساخته شدن میشه با lsfساخته بشه این طبقه به منظور هزینه کمتر؟؟؟؟

        پاسخ
        • علی زارع
          علی زارع گفته:

          سلام اول باید یک مهندس محاسب نقشه های ساختمان بررسی کنه که آیا جوابگوی طبقه اضافه هست یا نه .
          اگر با سازه lsf جواب بده خود سازه lsf فکر میکنم حدود ۳۰۰ میلیون تومن دربیاد

          پاسخ
  78. وحید
    وحید گفته:

    سلام وقت بخیر بالای یه خانه ویلایی100متری قصد یه بنای50متری رو دارم حدودا بهای تمام شده اش متری چند در میاد؟

    پاسخ
      • وحید
        وحید گفته:

        ممنون از وقتی که گذاشتی بزرگوار
        این ملک در شهرستان قرچک هست ساخت بدون جواز(با فرض موقعیت ملک که آیا تاثیری در قیمت تمام شده اش داره یا نه؟اگه تاثیری داره ممنون میشم از پاسخگوییتون)و اینکه اگه تحمل بار اضافه رو نداشته باشه با فرض اینکه بخواییم تقویتش کنیم میفرمایید که حدودا چقدر بهای تمام شده اش میشه

        پاسخ
        • علی زارع
          علی زارع گفته:

          سلام
          از هزینه ساخت در منطقه شما بنده اطلاع ندارم احتمالا بدون جواز هزینه ساخت از متری ۵.۵-۶ میلیون تومن ب بالا دربیاد
          باید یک طراح سازه بیاد کارتون بررسی کنه و بعد روی طرح تقویت اون کار کنه تا مشخص بشه

          پاسخ
    • ناشناس
      ناشناس گفته:

      ممنون آقای مهندس .حقیقتا بااین مقالها کمک شایانی به من کردین.من ۲۲۰متر زیربنا کامپوزیت گرفتم که با راهنمایی شما نقشه رواز کامپوزیت به بتونی تغییر دادم.
      سپاس از اطلاعاتتون

      پاسخ
  79. مهدی کدخدامزرجی
    مهدی کدخدامزرجی گفته:

    سلام،حاشیه ملک12متر ،پارکینگ رمپ در طبقه منفی یک،همکف کلا تجاری با سقف بلند، طبقات 5تا دو واحدی ،سقف وافل امکانش هست که ستون استفاده نشود؟ممنون از راهنمای شما

    پاسخ
  80. علی
    علی گفته:

    سلام
    ببخشید هزینه هر متر ساخت سازه در استان کهگیلویه و بویراحمد «یاسوج» در منطقه بالا شهر و ویو عالی چقدر براورده میشود؟

    پاسخ
  81. حسن
    حسن گفته:

    سلام و‌روز بخیر
    مشارکت در خرید پیش فروشی یک باب آپارتمان داشتم
    تا موعد تحویل به صورت صفر
    بعد از تحویل ، هزینه های داکت اسپیلیت و پکیج و شیرالات و‌روشنایی و کابینت و کمد و روشور و فرنگی و رنگ و کناف و طراحی دکوراسیون داخلی را خودم انجام دادم
    بعد از فروش آپارتمان
    نسبت مشارکت چطوری محاسبه بشه؟

    پاسخ
  82. احمد
    احمد گفته:

    با سلام خدمت مهندس بزرگوار
    بنده زمینی به متراژ ۲۰۰ متر دارم که در حال گرفتن مجوز ساخت هستم برای سه طبقه و پارکینگ که فعلا میخوام پارکینگ و یک طبقه رو بسازم و بعدا برای ساخت طبقه دوم و سوم اقدام کنم و با توجه به اینکه ملک در بافت فرسوده شهر واقع است آیا برای طبقه ۲ و ۳ که بعدا میخوام بسازم باز هم میتونم آن زمان وام بافت فرسوده مربوط به اون طبقات رو دریافت کنم؟ ممنون میشم اگر اطلاع دارید پاسخ بدید سپاسگرازم

    پاسخ
  83. محمد1
    محمد1 گفته:

    سلام
    وقت بخیر
    اگه خونه ویلایی ۱ طبقه با زیر بنای ۱۶۰ متر داشته باشیم بخوایم طبقه دوم دو واحد تقریبا ۸۰ متری روش بسازیم، حدودا چه مقدار نقدینگی لازم هست؟

    پاسخ
      • جمالی
        جمالی گفته:

        سلام وقت بخیر. از اراضی شرکت نوید پشت الماس شرق،قطعات 183,202و210 متری هست که قیمت زمین حدودمتری6میلیون و قیمت آپارتمان این منطقه متری حدود 17ونیم میلیون تومن قیمت خورده.مجوز5 سقف داره،ومجموع4طبقه، 540مترمربع مفید داره،بنظرتون آیا ساخت و ساز میصرفه ووچقدسود داره؟

        پاسخ
        • علی زارع
          علی زارع گفته:

          سلام
          طبق گفته خودتون اگر ۵۴۰ مترمربع زیربنا مفید بشه متری ۱۷.۵ فروخت میشه ۹.۴۵ میلیاردتومن مبلغ فروش آپارتمان
          هزینه ساخت اگر متری ۸ تومن در نظر بگیریم کل هزینه ساخت میشه حدود ۶.۲ میلیاردتومن
          ۱.۲ میلیاردتومن هم قیمت زمین اگر باشه مجموع هزینه شما میشه ۷.۴ میلیاردتومن
          با این حساب سودش میشه ۲۷٪ اگر هزینه هاتون کمتر از متری ۸ تومن دربیاد خوبه

          پاسخ
  84. aa
    aa گفته:

    با عرض سلام بر مهندس جوان و زحمت کش زمینی با زیربنای هر طبقه ۵۰۰ متر طبقه هم کف تجاری و طبقه اول و طبقه دوم هر هر طبقه ۲ واحد ۲۵۰ متری کل زیر بنا از صفر تا طبقه دوم ۱۵۰۰ مترمربع متر مربعی چقدر تمام میشه بدون جواز بگید ممنون میشم

    پاسخ
  85. مهدی حسینی
    مهدی حسینی گفته:

    سلام و ارادت
    وقت بخیر ممنون بابت وقت وپتانسیلی که میگذارید
    مهندس زمینی به مساحت ۳۱۰متر در شهرستان ساوه مشارکت گرفتم شهرداری مجوز۴طبقه روی پیلوت رو به هم داده ملک شمالیست و متاسفانه در تامین پارکینگ دچار مشکل هستیم ویک واحد تک واحدی باید بسازیم
    ضمنن کار اولم هست مالک ۳۰۰متر ازبنده واحد خواسته
    میخواستم بدونم چقدر هزینه تمام شده ساختمان هستش اگر جسارت نیست بنا مفید وغیره مفید رو جداگانه بگین
    این حقیر ممنون زحمت جنابعالی هستن.باتشکر

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام وقت بخیر
      معمولا ۶۰٪+۲ متر را میتوانید به عنوان سطح اشغال در نظر بگیرید که این مساحت غیرمفید شما میشود
      از این عدد ۲۰ مترمربع بابت راهپله و راهرو و آسانسور کم کنید تا متراژ مفید واحد بدست بیاد

      پاسخ
  86. محمد
    محمد گفته:

    سلام مهندس وقت بخیر. زمین با متراژ 185 متر و عرض 10 مستطیلی رو میخوام پایلوت و دو طبقه روش ( دوبلکس) بسازم. اگر سازه بتنی بخوام فقط اسکات بتنیش چقدر در میاد هر طبقه 125 متر متراژ باشه؟ بدون هزینه دیوارچینی و دیگه مراحل سفت کاری فقط اسکلت بتنی پایلوت و دو طبقه بالاش. تشکر مهندس گل

    پاسخ
  87. ناهید
    ناهید گفته:

    سلام مهندس . نازک کاری شامل چه مراحلی میشه ؟؟؟ و هزینه نازک کاری در حد خوبش متری چند در میاد ؟؟؟

    پاسخ
  88. محمد
    محمد گفته:

    سلام مهندس اجرت ساخت ۲طبقه چقد میشه؟ متری چند در میاد فقط دستمزد پیمانکار کار کنه کلا بدون مصالح ممنون

    پاسخ
  89. نیما
    نیما گفته:

    سلام مهندس
    میخواستم بدونم برای ساخت هر ساختمان حدود چند نفر ساعت لازم هست؟ مثلا یه ساختمان اسکله بتنی زیر بنای ۱۵۰ متر ۴ طبقه چند نفر ساعت کار لازمه ؟

    پاسخ
  90. رضا جعفری
    رضا جعفری گفته:

    سلام مهندس
    ببخشید هزینه ساخت یک مرکز تجاری ۱۲ طبقه با کیفیت خیلی بالا بدون در نظر گرفتن قیمت زمین و هزینه های پروانه، فقط هزینه ساخت، متری چند پیش بینی می فرمایید؟
    با سپاس

    پاسخ
  91. رزیتا
    رزیتا گفته:

    سلام . اقای مهندس هزینه نازک کاری و سفت کاری بصورت مجزا متری چند در میاد ؟؟؟؟

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام نازک کاری که کاملا بستگی ب کار داره از متری ۲-۲.۵ میلیون تومن ب بالا
      تا پایان سفت کاری هم حدود متری ۲.۵ هزینه میشه خود سفت کاری که شامل دیوارچینی – والپست – کفسازی – شیب بندی – خاک گچ و کم درب ها هست از متری ۵۰۰ ب بالا

      پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تردیدگاه های جدیدتر »

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *