اجرای سازه نگهبان معکوس در مشهد
در اجرای سازه نگهبان معکوس یا تاپ دان ساخت از بالا به پایین انجام میشود. یعنی ابتدا سازه و بعد فونداسیون را اجرا میکنیم. روشی که در ادامه به شما معرفی میکنیم یکی از کم خطرترین و کم هزینه ترین روش ها برای اجرای سازه نگهبان است که در سازه های فلزی متداول در مشهد کاربرد دارد.
مراحل اجرای سازه نگهبان معکوس
خاکبرداری با حفظ سپرخاکی
در مرحله اول خاکبرداری تا تراز زیر فونداسیون (البته با حفظ سپرخاکی) انجام میشود. عرض سپرخاکی بر اساس نقشه های سازه مشخص میشود که مقدار آن معمولا حدود ۲ متر است.
اجرای شمع
زیر تمامی ستون ها چاه برای اجرای شمع حفر میکنیم. اینکار معمولا به صورت دستی توسط مقنی انجام میشود. هدف از اجرای شمع زیر همه ستونها این است که فونداسیون موقت برای اجرای ستونها داشته باشیم. بنابراین لازم است سر شبکه میلگردهای شمع صفحه ستون یا بیس پلیت اجرا کرده تا در مرحله بعدی ستون ها را به صفحه ستون جوش دهیم.
توجه کنید سرچاه باید آنقدر گشاد باشد تا جوشکار بتواند به داخل چاه رفته و جوشکاری کند.

اجرای اسکلت فلزی
ابتدا ستون ها بر پا شده و سپس اسکلت تکمیل میشود. طول ستون ها در این مرحله ۱۲ متر است. یعنی اسکلت را در دو پارت اجرا میکنیم.

اجرای نیمه بالایی دیوار حایل و سقف اول
در این روش اجرایی ابتدا نیمه بالایی و سپس نیمه پایینی دیوار حایل اجرا میشود. چون دیوارحایل در دو مرحله اجرا میشود لازم است خاک را سوراخ کرده تا میلگرد انتظار برای اجرای نیمه پایینی دیوار حایل داشته باشیم.
بتن ریزی سقف اول را نیز در این مرحله همزمان با نیمه بالایی دیوارحایل انجام میدهیم.

حذف سپرخاکی تا تراز روی فونداسیون
برای اجرای نیمه پایینی دیوار حایل لازم است تا خاکبرداری فقط تا تراز روی فونداسیون انجام شود. توجه کنید سپرخاکی در بخشهایی که دیواربرشی وجود دارد را حذف نکنید. اینکار ۲ دلیل دارد. اولا اهمیت کیفیت اجرای دیواربرشی از دیوارحایل بیشتر است و بهتر است به یک مرحله اجرا شود. دوما میلگردهای دیواربرشی معمولا سایز بالایی دارند و به طبع آن طول اورلپ نیز زیاد است. بنابراین تامین طول اورلپ با سوراخ کردن خاک امکان پذیر نیست مگر از جوش فورجینگ یا کوپلینگ استفاده کنیم.
اجرای نیمه پایینی دیوارحایل
در این مرحله نیمه پایینی دیوارحایل تا تراز روی فونداسیون اجرا میشود. توصیه میکنیم اجرای دیوار حایل در دهانه های اطراف به صورت یکی در میان انجام شود تا ریسک کار کاهش یابد.

حذف سپرهای خاکی
در این مرحله سپرهای خاکی حذف شده و فونداسیون را اجرا میکنیم. بنابراین لازم است تا تراز زیر فونداسیون خاکبرداری انجام شود.

اجرای فونداسیون
آرماتوربندی فونداسیون و ریشههای انتظار دیواربرشی در این مرحله اجرا میشود. در تصویر زیر ریشه های دیواربرشی به صورت ۶ متری اجرا شده تا با حذف اورلپ مصرف میلگرد کاهش یابد. در انتها نیز با اجرای فونداسیون کار به پایان میرسد.


دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.