ساخت استخر در مشهد
یکی از بخش های جدایی ناپذیر در ساخت ویلا ساخت استخر و جکوزی است. در این مطلب قصد داریم ابتدا چند مورد از نمونه کارهای ساخت استخر در مشهد را معرفی کرده و سپس در مورد هزینه ساخت استخر در مشهد و بعد از آن در مورد مراحل اجرای استخر صحبت کنیم. پس تا انتها همراه ما باشید.
فهرست مطالب
نمونه کارهای استخر و جکوزی در مشهد
ساخت استخر در شاهنامه ۷۶
در ادامه فیلم و تصاویر این پروژه را مشاهده می کنید.
ساخت استخر در شاهنامه ۴
ساخت استخر در ناظریه مشهد
پروژه چاهشک
هزینه ساخت استخر در مشهد
به طور خلاصه هزینه ساخت استخر با ابعاد حدود ۴*۷ تا پایان مرحله ای که کار آماده کاشی کاری باشد در مشهد حدود 120 میلیون تومان تمام میشود. مراحل بعد از آن که کاشی کاری و اجرای موتورخانه باشد بسته به خواسته های کارفرما متفاوت خواهد بود. در هزینه های ساخت استخر را با جزییات بیشتری بررسی میکنیم.
هزینه گودبرداری استخر
بهتر است به هزینه گودبرداری هزینه تسطیح گود را نیز اضافه کنیم. چون بعد از اینکه گود استخر برداشته میشود لازم است دیوارها تراشیده و کف گود نیز توسط ۲ کارگر در یک روز کاری تسطیح شود. بنابراین هزینه گودبرداری و تسطیح یک استخر با اندازه حدود ۴*۷ در ۲ متر ارتفاع را حدود 10 میلیون تومان در نظر میگیریم.
هزینه بتن مگر استخر
یک استاکار و یک کارگر در کمتر از یک روز کاری میتوانند کل بتن مگر استخری با مساحت ۳۰ مترمربع را به اتمام برسانند. با در نظر گرفتن هزینه خرید مصالح هزینه بتن مگر را 3 میلیون تومان برآورد میکنیم.
هزینه خرید بتن
- اگر از بتن C25 استفاده کنیم قیمت آن تقریبا هر مترمکعب حدود 1.1 میلیون تومان خواهد شد. با این حساب هزینه خرید بتن برای استخری با ابعاد حدود ۴*۷ تقریبا 15 میلیون تومان تمام خواهد شد.
- در محاسبات خود بتن کف را حدود 30 سانتیمتر در نظر گرفته و ضخامت بتن دیوارهای استخر را حدود ۱۵ سانتیمتر در نظر میگیریم.
- چون بتن کف و دیوارها در دو مرحله ریخته میشود هزینه ۲ مرتبه پمپ بتن را نیز باید لحاظ کنیم که مجموعا 10 میلیون تومان درنظر میگیریم.
هزینه خرید میلگرد
اگر از یک شبکه میلگرد ۱۰ به فاصله ۲۰ سانتیمتر در کف و دیواره ها استفاده کنیم حدود ۵۰۰ کیلوگرم میلگرد برای استخری به ابعاد ۴*۷ نیاز داریم. اگر میلگرد را کیلویی 30 هزارتومان در نظر بگیریم تقریبا 15 میلیون تومان باید بابت خرید میلگرد هزینه کنیم.
دستمزد اجرای کف و دیواره های استخر
هزینه آرماتوربندی + قالب بندی و بتن ریزی کف و دیواره های استخری در مشهد به ابعاد حدود ۴*۷ تقریبا 40 میلیون تومان تمام میشود. هزینه اجرای سقف موتورخانه را نیز حدود 8 میلیون تومن لحاظ کنید. در این هزینه ها لوازم قالب بندی مثل قالب – لوله – جک و …. نیز درنظر گرفته شده است.
سایر هزینه ها
- واتر استاپ = حدود 2 میلیون تومان
- سیم آرماتوربندی و قالب بندی = حدود ۵۰۰ هزارتومان
- پلاستیک = حدود ۵۰۰ هزارتومان
- حفرچاه = 2 میلیون تومان
مراحل ساخت استخر
جانمایی استخر و جکوزی و موتورخانه
- جانمایی کاسه استخر : بهترین ابعاد برای استخرهای ویلا تقریبا 3.5 تا 4 متر عرض و 6-8 متر طول است.
- جانمایی موتور خانه : تا حد امکان به کاسه استخر و جکوزی باید نزدیک باشد. ابعاد موتورخانه نیز حدود 2-3 متر از هر جهت کافی است.
- سیستم تهویه برای استخرهای سرپوشیده پیشبینی شود.
برگشت آب به استخر در موتورخانه
بخشی از تصفیه آب به صورت سطحی انجام شده تا چربی و آشغال روی آب جمع آوری شود. اینکار به ۲ روش انجام می شود.
- اسکیمر : به تصفیه خانه کوچکتری نیاز دارد و آب از طریق تجهیزی به نام اسکیمر به تصفیه خانه هدایت میشود. تقریبا تمام استخرهایی که ما در مشهد اجرا کردیم به روش اسکیمر بوده است.
- سرریزی : به تصفیه خانه بزرگتری نیاز دارد. در این روش اطراف استخر جوی هایی به نام گاتر اجرا شده که از طریق لوله هایی آب سرریز شده را به تصفیه خانه منتقل میکند. در این حالت نیاز به مخزنی به نام مخزن بالانس است که فضای قابل توجهی را در تصفیه خانه اشغال میکند.
در مطلب اسکیمر یا سرریزی؟ مقایسه ۲ روش برگشت آب به استخر این مورد را بیشتر توضیح داده ایم.
گودبرداری و تسطیح
گودبرداری حتما با بیل مکانیکی انجام شود. به هیچ عنوان از لودر استفاده نکنید! کاربرد انواع لودر برای تسطیح زمین است نه گودبرداری!
لودر اگر بخواهد گود بردارد باید رمپ درست کند. یعنی اولا خاک اضافه برمیدارد دوما پشت دیواره استخر را خالی میکند بنابراین در آن سمت استخر یا باید دیوارچینی کنیم یا باید قالب از دوطرف ببندیم که در هر دو حالت باعث افزایش هزینه میشود.
اجرای سازه و بتن ریزی
- گودبرداری
- اجرای بتن مگر
- آرماتوربندی
اجرای لوله کشی استخر
- لوله کشی پرکن و تخلیه استخر
- تست لوله کشی قبل از بتن ریزی کف
بتن ریزی استخر
بتن استخر عیاری بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم باید داشته باشد. در صورتیکه برای آب بندی بتن از ژل میکروسیلیس استفاده میشود عیار بتن حداقل 450 کیلوگرم در نظر گرفته شود.
اجرای تاسیسات مکانیکی
اجرای سیستم تهویه و گرمایش
سیستم تهویه برای آسایش افرادی که در حال استفاده از استخر هستند و همچنین برای سلامت تجهیزات لازم است. دمای مناسب برای محیط استخر 28.5-30 درجه و رطوبت مناسب 50-60 درصد است. برای گرمایش استخر بهتر است از ترکیب ۲ سیستم استفاده شود. مثلا از گرمایش از کف و هواساز یا رادیاتور یا فن کویل استفاده شود.
مثلا ما در پروژه شاهنامه ۴ که فیلم آنرا در ادامه مشاهده میکنید فقط از گرمایش از کف استفاده کردیم. ولی در پروژه شاهنامه ۷۶ از رادیاتور برای گرمایش استخر استفاده کردیم.
عایق کاری استخر
مرسومترین روش عایق کاری در ساخت استخر قیر و ایزوگام است. روش های دیگری نیز مثل نانو وجود دارد که توصیه نمیشود. به صرفه ترین روش استفاده از ژل میکروسیلیس است که در این روش باید بتن ریزی و عمل آوری آن کاملا با دقت انجام شود تا بتوان از آن نتیجه گرفت. به طور کلی توصیه ما قیر و ایزوگام است.
قبل از کاشیکاری حتما عایقکاری تست شود.
اجرای تاسیسات الکتریکی
پمپ هایی که کار می کنند در چه شرایطی باید روشن باشند و در چه شرایطی باید خاموش باشند؟
راه اندازی استخر
تمامی تجهیزات قبل از آبگیری تست شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.