قیمت خاکبرداری در مشهد

,
قیمت خاکبرداری در مشهد
0
(0)

در این مطلب در مورد قیمت خاکبرداری در مشهد نکاتی را بیان می‌کنیم که در مدیریت هزینه ساخت آپارتمان به شما کمک خواهد کرد. معمولا هزینه عملیات خاکبرداری به ۳ صورت توافق می‌گردد.

قیمت خاکبرداری بر اساس مترمکعب

اگر بخواهیم کل زیربنا را تا عمق مشخصی حفاری کنیم یکی از حالات محاسبه قیمت خاکبرداری براساس حجم خاکبرداری است. مثلا در پروژه ای با ۲۰۰ مترمربع زیربنا در صورتیکه عمق خاکبرداری ۳ متر باشد بنابراین حجم خاکبرداری ۶۰۰ مترمکعب خواهد بود. در این حالت اگر قیمت خاکبرداری را به ازای هر مترمکعب 300 هزارتومان فرض کنیم بنابراین هزینه خاکبرداری این پروژه 180 میلیون تومان خواهد شد.

در صورتیکه خاکبرداری با لودر باشد اضافه حجم خاکبرداری که بابت ایجاد رمپ اجرا می‌شود را نباید محاسبه کنیم.

تصویر زیر پروژه چاهشک را نشان میدهد که در سال ۱۴۰۲ خاکبرداری این پروژه انجام شد. از آنجایی که قرار بود کل زیربنا تا عمق مشخصی خاکبرداری شود مبلغ قرارداد بر اساس هر مترمکعب خاکبرداری بسته شد.

خاکبرداری پروژه چاهشک
خاکبرداری پروژه چاهشک

پرداخت هزینه بیل مکانیکی + تعداد کامیون‌ها

در کارهایی مثل پی کنی یا نخاله برداری که حجم خاک نسبتا کمی از پروژه خارج می‌شود معمولا بهتر است اجاره بیل مکانیکی را جداگانه به صورت روزانه پرداخت کنیم و به ازای هر کامیون که خاک یا نخاله از پروژه خارج می‌کند مبلغی مشخص توافق کنیم.

به عنوان مثال در پی‌کنی پروژه بلوار نماز مشهد 10 میلیون تومان بابت بیل مکانیکی پرداخت کردیم و 1 میلیون تومان نیز به ازای هر کامیون پرداخت کردیم. از آنجایی که در این پروژه 20 کامیون خاک از پروژه خارج شد مجموع هزینه بیل مکانیکی و کامیون 30 میلیون تومان شد.

بعد از خاک برداری و پی کنی
بعد از خاکبرداری و پی کنی پروژه بلوار نماز مشهد

در این روش چون مبلغ پرداختی بر اساس تعداد کامیون است باید بر حجمی که هر کامیون بارگیری می‌کند نظارت کرده تا به اندازه استاندارد بارگیری کنند. اندازه استاندارد در حدی است که خاک از لبه کامیون مقداری پایین تر باشد به طوری که در حال حرکت خاک بیرون نریزد. بیل مکانیکی بایستی خاک را داخل کامیون پهن کرده تا تمام فضاها را به یک اندازه پر کند. تراکم خاک با پشت بیل باعث می‌شود تا بتوان حجم خاک بیشتری را داخل هر کامیون ریخت.

گول ارزانی کامیون خاکبرداری را نخورید!

در یکی از پروژه‌ها کارفرما خوشحال بود که برای خاکبرداری ساختمان موفق شده کامیون با یک سوم قیمت پیدا کند! پس از شروع به کار متوجه شدیم که کامیون خاک‌ها را به جای اینکه در محل های مجاز تخلیه کند در زمین های نزدیک اطراف تخلیه می‌کند! با اینکه تخلیه خاک در محل های غیرمجاز باعث جریمه کامیون می‌شود و ربطی به کارفرما ندارد ولی اینکار از نظر اخلاقی درست نیست و جمع آوری خاک های ریخته شده برای صاحب زمین هزینه دارد.

برعکس پروژه قبلی در پروژه ای دیگری تعداد کامیون های پیمانکار کم و فاصله کار تا محل تخلیه خاکها زیاد بود. این مورد باعث شد تا کار طولانی شده و در تاریکی شب کارمان مقداری خطا داشته باشد.

در پروژه ای دیگر کامیون با هزینه پایینی پیدا کردیم و قرار بود ۳ سرویس خاک‌های ما را از پروژه بیرون ببرد. بعد از اینکه سرویس اول را برد حدود ۲ ساعت طول کشید تا برگردد. متوجه شدیم به طور همزمان یک پروژه دیگر را نیز خاکبرداری می‌کند. این باعث شد کار از یک روز بیشتر طول بکشد و مجبور شویم هزینه یک روز دیگر را نیز به بیل مکانیکی بپردازیم.

از این داستان دو درس میگیریم: اولا بیل مکانیکی و کامیون را با یک نفر توافق کنید و دوما بدانید که هیچ ارزانی بی دلیل نیست!

قیمت خاکبرداری به صورت کنتراتی

در بعضی موارد بیل و کامیون داران قیمت کنتراتی پیشنهاد می‌دهند. در این حالت قیمت در ابتدای کار مشخص است و نگرانی هایی مثل افزایش تعداد کامیون ها برای اخذ مبلغ بیشتر نخواهیم داشت.

معمولا قیمتی کنتراتی که پیشنهاد داده می‌شود از قیمت اجاره روزمزد بیل یا لودر + تعداد کامیون ها (حالت دوم) بیشتر است. پیشنهاد ما برای اینکه تصمیم بگیرید به کدام روش کار کنید این است که حجم خاکبرداری را ۵۰ درصد افزایش دهید و سپس عدد به دست آمده را بر ۱۰ مترمکعب (حجم هر کامیون) تقسیم کنید تا تعداد کامیون به دست آید. با اینکار میتوانید تصمیم بگیرید که با کدام روش هزینه خاکبرداری کمتر خواهد شد. دلیل اینکه حجم خاکبرداری را ۵۰٪ افزایش یا ۱.۵ برابر کرده ایم به این دلیل است که خاک زمین دست نخورده به صورت متراکم و فشرده است ولی پس از برداشتن و انتقال به کامیون افزایش حجم می‌دهد.

به عنوان مثال در پروژه بلوار توس مشهد به بیل مکانیکی ۱۰ میلیون تومان و به ازای هر کامیون بابت خاکبرداری نیز ۱ میلیون تومان پرداخت کردیم. از آنجایی که تعداد ۲۰ کامیون خاک از پروژه خارج شد مجموع هزینه کامیون ها بابت خاکبرداری ۲۰ میلیون تومان شد. با در نظر گرفتن ۱۰ میلیون تومان هزینه اجاره بیل مکانیکی کل هزینه خاکبرداری این پروژه در تابستان ۱۴۰۳ حدود ۳۰ میلیون تومان شد. این در حالی بود که پیمانکار قیمت ۴۰ میلیون تومان را برای کل کار پیشنهاد داده بود و ما با اینکار ۱۰ میلیون تومان در هزینه خاکبرداری صرفه جویی کردیم. البته باید بتوانید سرانگشتی حجم خاکبرداری را محاسبه کنید تا در نهایت تصمیم بگیرید که به کدام روش قرارداد ببندید.

مهندس علی زارع
مهندس علی زارع

این مطلب چقدر مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا 0

به این مطلب امتیاز دهید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *