راهنمای جامع اخذ پروانه ساختمان در مشهد

راهنمای جامع اخذ پروانه ساختمان در مشهد
4.9
(16)

مدت زمان تخمینی مطالعه: 6 دقیقه

گروه مهندسی کارکشته در زمینه پیمانکاری ساختمان در مشهد فعالیت می‌کند. این گروه مشاوره های رایگان خود را از طریق سایت کارکشته در اختیار کارفرمایان عزیز در مشهد و دیگر شهرها قرار می‌دهد. در این مطلب نیز قصد داریم در مورد مراحل صدور و اخذ پروانه ساختمان در مشهد صحبت کنیم.

قبل از اینکه وارد پروسه اخذ جواز ساخت شوید لازم است تا از ضوابط ساخت و ساز شهرداری مشهد در مورد ملک یا زمین خود استعلام بگیرید تا کمتر در مراحل اداری اذیت شوید.

مراحل صدور پروانه ساختمانی در شهرداری مشهد

مالک زمین از ابتدای اقدام برای دریافت پروانه ساختمانی تا زمان صدور آن باید مراحل متعددی را طی نماید که شهرداری مشهد چارتی را برای راهنمایی شهروندان تهیه کرده است.

مراحل صدور پروانه ساختمانی در مشهد
مراحل صدور پروانه ساختمانی در شهرداری مشهد

۱- مراجعه به دفتر پیشخوان شهرداری

در اولین مرحله برای اقدام به صدور پروانه ساختمانی، لازم است که ابتدا مالک یا نماینده وی، جهت تقاضای این درخواست به دفاتر پیشخوان شهرداری مشهد مراجعه کند. توجه کنید لزومی ندارند که دفتر پیشخوان حتما در منطقه شهرداری ملک مورد نظر باشد. می‌توان به هر دفتر پیشخوان در هر منطقه ای مراجعه کرد.

مدارک لازم جهت ثبت درخواست پروانه ساختمانی

  • مدارک شناسایی مالک یا نماینده قانونی وی
  • مدارک ملک مورد نظر شامل سند و اجاره نامه معتبر و بروز (ملک های آستان قدس رضوی و اوقافی)
  • آخرین گواهی یا پایان کار صادر شده توسط شهرداری مشهد

۲- بازدید از ملک و ارائه دستور نقشه به مالک

بعد از ثبت تقاضا، مالک فیش بازدید و نقشه برداری را پرداخت می‌کند. شهرداری نیز یک مامور بازدید فرستاده تا پس از بازدید از ملک دستور نقشه را به مالک ابلاغ کند. مواردی که در این مرحله به مالک ابلاغ می‌شود عبارت اند از :

  • تعداد طبقات مجاز
  • سطح اشغال مجاز
  • محل ساخت ساختمان
  • کاربری ملک
  • میزان در مسیر بودن (عقب نشینی)

۳- مراجعه به دفتر مهندسی جهت طراحی نقشه‌ها

در این مرحله مالک با در دست داشتن دستور نقشه به دفتر مهندسی مراجعه می‌کند. تقاضای طراحی نقشه‌ها را می‌دهد. مهندس معمار با توجه به دستور نقشه و خواسته مالک بهترین نقشه را طراحی می‌کند. در نهایت نقشه طراحی شده به شهرداری ارسال می‌شود. چنانچه نقشه نیاز به اصلاح داشته باشد دفتر طراحی مهندسی ملزم به اصلاح نقشه است تا شهرداری تاییدیه را بدهد.

مراجعه به دفتر طراحی مهندسی
مراجعه به دفتر طراحی مهندسی

۳- پرداخت هزینه‌ها و دریافت پیش‌نویس پروانه

  • پرداخت فیش عوارض شهرسازی
  • پرداخت فیش عوارض آتش‌نشانی
  • پرداخت فیش عوارض صدور پروانه ساخت

پرداخت قسطی عوارض

در صورتی‌که بخواهید قسطی پرداخت کنید باید به اداره درآمد شهرداری مراجعه کنید. در این حالت قسمتی از مبلغ را به صورت نقدی پرداخت کرده و بابت مابقی مبلغ چک و ضامن معتبر معرفی می‌کنید.

نظام مهندسی

برای هر ساختمان حداقل ۸ نفر مهندس نیاز است. ۴ نفر مهندس ناظر در رشته های سازه – معماری – تاسیسات مکانیکی و برقی و همچنین ۴ نفر مهندس طراح سازه.

بعد از اینکه حق الزحمه مهندسان به حساب نظام مهندسی واریز شد نظام مهندسی ۴ نفر مهندس ناظر به شما معرفی می‌کند. مهندسان طراح نیز توسط دفتر به شما معرفی میشوند. لازم به ذکر است که برای پروژه های ۶ سقف به بالا معرفی شرکت مجری ذیطلاح و همچنین نماینده مجری نیز الزامی است.

برای پروژه های ۶ سقف به بالا معرفی آزمایشگاه ذیصلاح جوش و بتن و برای پروژه های ۷ سقف به بالا معرفی آزمایشگاه جهت تست خاک نیز الزامی است.

مهندس ناظر و مجری
مهندس ناظر و مجری

۴- تحویل فیش های پرداختی و سایر مدارک به دفتر پیشخوان

تا اینجا شما هزینه جواز ساخت را به شهرداری مشهد پرداخت کرده اید ولی هنوز پروانه ساختمانی صادر نشده است. در این مرحله باید فیش های پرداختی و مدارک لازم و همچنین در صورت نیاز تعهدنامه های محضری لازم را تحویل دفتر پیشخوان بدهید تا پروانه ساختمانی صادر شود.

۵- صدور پروانه ساخت توسط شهرداری مشهد

بعد از چند روز پیامکی از شهرداری مشهد دریافت می‌کنید که جواز ساخت شما آماده است. با مراجعه به دفتر پیشخوان پروانه ساختمانی خود را می‌گیرید.

مدت اعتبار پروانه ساختمان

مدت زمان اعتبار پروانه ساختمانی از زمان صدور جواز ساخت در مشهد با توجه به مساحت زیربنا ساختمان از جدول زیر تعیین می‌شود.

مساحت زیربنا (مترمربع)زمان اتمام عملیات (ماه)
تا ۳۰۰24
۳۰۰-۲۰۰۰30
۲۰۰۰-۵۰۰۰42
۵۰۰۰-۱۰۰۰۰54
بیش از ۱۰۰۰۰70
مدت زمان اعتبار پروانه ساختمانی در مشهد

تمدید پروانه ساختمان در مشهد

در مواردی که تاریخ اتمام عملیات ساختمانی به پایان رسیده باشد و پروانه ساختمانی با طرحهای توسعه شهری مغایرت نداشته باشد، پروانه تمدید می‌شود. در این صورت عوارض تمدید پروانه برای سال اول رایگان و برای سال دوم ۳ درصد عوارض صدور پروانه ساختمانی زیربنا مربوط به نرخ روز تعیین می‌شود. اگر همچنان در پایان سال دوم ساختمان تکمیل نشود عوارض تمدید پروانه هر سال به میزان ۲ درصد عوارض صدور پروانه ساختمانی زیربنا مربوط به نرخ روز افزایش می‌یابد تا به ۲۰ درصد عوارض صدور بالغ گردد. اگر عملیات ساختمانی طبق نظر مهندس ناظر شروع شده باشد، علیرغم مغایرت با طرحهای توسعه شهری طبق این تعرفه تمدید میگردد. املاکی که به دستور مراجع قضایی و شبه قضایی توقیف شده اند از این ضوابط مستثنی می‌باشند.

اخذ جواز ساخت در مشهد

یکی از خدمات ما انجام تمامی مراحل اخذ پروانه ساختمانی در مشهد است. اگر ملک یا زمینی در مشهد دارید و می‌خواهید اخذ جواز ساخت آن را به ما واگذار کنید با شما 09155129787 تماس بگیرید.

مهندس علی زارع
مهندس علی زارع

این مطلب چقدر مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد آرا 16

به این مطلب امتیاز دهید.

13 پاسخ
  1. حمیدرضا
    حمیدرضا گفته:

    سلام آقای مهندس
    مالک زمینی هستم در حاشیه خیابان ابن سینا .محدوده پنجراه سناباد،دو سال قبل در زمین که حدود ۳۲۱متر است و ۶۳متر در مسیر دارد )باقیمانده ۲۵۸ متر) پروانه در ۹سقف با متراژ ۱۹۱۰ متر گرفته ام . امروز که به شهرداری مراجعه کردم طبق طرح تفصیلی جدید ۸۹۰ متر پروانه می دهند . حال با توجه به اینکه دیگر شهرداری در آن منطقه و آن زمین بیش از ۸۹۰ متر پروانه نمی دهد ، چه برای فروش و چه برای مشارکت ارزش واقعی پروانه را می خوام بدانم .
    اگر لطف کنید راهنمایی فرمایید بسیار ممنون خواهم شد .

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام در اون منطقه هزینه فیش شهرداری حدود مترمربعی ۱ میلیون تومن فکر میکنم باشه ولی چون شما ۱۹۱۰ مترمربع پروانه گرفته اید ارزشش بیشتر از متری ۱ تومن هست.
      بنظرم اگر واقعا برایتان مهم است به یک کارشناس رسمی دادگستری در رشته ساختمان مراجعه کنید تا براتون محاسبه کنه

      پاسخ
  2. ناشناس
    ناشناس گفته:

    سلام مهندس وقت بخیر
    میخواستم بدونم آیا هنوز ملک هایی که معابر ویژه قرار دارند شامل طبقه مازاد میشوند؟

    پاسخ
  3. حسین استیری
    حسین استیری گفته:

    سلام وقت بخیر، به سازنده ای در تاریخ ۹۸/۷/۱۸ وکالت کاری دادم تا پروانه ساختمان برای زمین ۲۵۰ متری تراکم متوسط با سه طبقه مازاد و پیشروی به اندازه همسایگان مجاور (هر دو طرف ملک) ۲،۷ متر، که قبلا ساخته اند بگیرد، سراسر منطقه از جمله یکی از همسایگان مجاور مجوز سه طبقه مازاد و پیشروی به مقدار ۲،۷ را قبل از ارائه درخواست پروانه بنده اخذ و ساخته است ،زمان شروع تا چاپ پروانه ۲۰۵ روز طول کشیده که ۱۰۰ بیشتر از زمان بندی اعلام شده شهرداری است ، یک توقف سه ماهه پس از ارسال درخواست وجود دارد که به نظر می رسد سازنده می خواسته از تخفیفات ۲۰ درصدی ماه های آخر سال استفاده کند و در این ارتباط ۵۷ میلیون تومان نهایتا تخفیف گرفته است، آیا نظر بنده درست است که سازنده پس از ارائه دادخواست عمدا پیگیری نکرده تا از تخفیفات ۱۵ بهمن تا ۱۵ اسفند استفاده کند؟

    پاسخ
  4. شهرام آریا
    شهرام آریا گفته:

    درود بر شما مهندس گرامی.
    چندین صفحه اینترنتی را در زمینه ساخت و ساز مرور کردم. انصافا شما خلاصه و مفید و کاملترین ارایه را داشتید. خدا به کسب و کارتان رونق بیشتری بدهد. همه چیز عالی

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *