هزینه ساخت هر مترمربع ساختمان

هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در سال 1402

4.7
(415)

مدت زمان تخمینی مطالعه: 21 دقیقه

حتما شما هم به دنبال ساخت آپارتمان هستید و می‌خواهید برآورد درستی از هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در سال ۱۴۰۲ داشته باشید تا بتوانید هزینه های پروژه خود را به درستی مدیریت کنید. جای درستی آمدید! در این مطلب از سایت کارکشته به محاسبه هزینه ساخت ساختمان قدم به قدم در هر متر مربع خواهیم پرداخت.

اکنون که در ابتدای سال ۱۴۰۲ هستیم هزینه ساخت آپارتمان در هر مترمربع زیربنا به حداقل ۹ میلیون تومان رسیده است. توجه داشته باشید که این مبلغ فقط هزینه ساخت و ساز است و هزینه عوارض شهرداری – بیمه – نظام مهندسی و سایر سازمان ها را نیز باید به مبلغ فوق اضافه کنید. با این حساب هزینه ساخت آپارتمان تکمیل شده به مترمربعی حداقل ۱۱ میلیون تومان خواهد رسید.

نحوه محاسبه هزینه ساخت ساختمان

فرض کنید شما این مجوز را داشته باشید که یک ساختمان در ۵ سقف و در هر سقف ۲۰۰ مترمربع زیربنا احداث کنید. بنابراین زیربنا کل پروژه شما ۱۰۰۰ مترمربع می‌شود. با ضرب کردن زیربنا کل در هزینه ساخت (مثلا مترمربعی ۱۲ میلیون تومان) کل هزینه ساخت پروژه شما برابر است با ۱۲ میلیارد تومان

توجه داشته باشید که با اینکه هزینه ساخت زیرزمین و پارکینگ با طبقات مسکونی یکسان نیست ولی برای سادگی در محاسبات معمولا همه را با هم حساب کرده و زیربنا کل پروژه (مساحت همه سقف ها) را در نظر میگیریم.

اینکه چند سقف و چه متراژی مجوز ساخت داشته باشید بستگی به ضوابط شهرداری منطقه شما دارد. برای همشهریانی که در مشهد هستند در مطلب دیگری با عنوان استعلام ضوابط ساخت و ساز شهرداری مشهد این مورد را توضیح داده ایم.

در ویدیو زیر با یک مثال نحوه محاسبه هزینه ساخت ساختمان را توضیح داده ایم.

سود ساختمان سازی

خیلی از کارفرمایان از من می پرسند که مهندس سود ساخت و ساز چند درصد است ؟!

در پاسخ به این عزیزان باید گفت که باید اطلاعات دقیقی از ملک مورد نظر داشت. باید قیمت زمین و آپارتمان صفر در منطقه مدنظر خود را مقایسه کنید معمولا در اغلب مناطق مشهد قیمت زمین از آپارتمان بیشتر است. هرچه قدر که این اختلاف کمتر باشد سود ساخت و ساز بیشتر می شود. در کل می‌توان سود معقول برای ساخت و ساز را 30% درنظر گرفت. اگر از این مقدار بیشتر سود کردید یعنی سود خوبی کردید و اگر از این مقدار کمتر باشد به نظر می رسد ساخت ملک مورد نظر شما توجیه نداشته باشد.

توجه کنید از آنجایی که نمی توان آينده را پیشبینی کرد برای تخمین سود ساخت و ساز تمام هزینه ها و درآمد را به قیمت روز حساب می‌کنیم. در مورد نحوه محاسبه سود ساخت و ساز در ویدیو زیر توضیح داده ایم.

یکی از مواردی که بر روی سود ساخت و ساز تاثیر قابل توجهی دارد کیفیت ساخت است. فردی که از شما آپارتمانی را میخرد از کیفیت اجرای اسکلت و سفت کاری معمولا اطلاع ندارد و این به وجدان شما و یا به توانایی شما بستگی دارد که تا این مرحله ساختمان را با چه کیفیتی ساخته باشید. اما منظور ما چیز دیگری است …

موردی که خریدار آپارتمان موقع بازدید از پروژه شما به آن توجه می‌کند طراحی معماری خوب و جانمایی اصولی فضاهاست. موقعی که از بعضی آپارتمان ها بازدید میکنم میبینم که طراحی پلان خیلی از ساختمان ها ایراد دارد در حالیکه کارفرما کلی هزینه بابت خرید متریال‌های گران برندهای خارجی کرده است! بنابراین توصیه می‌کنیم برای طراحی نقشه معماری آپارتمان خود به یک مهندس معمار کارکشته مراجعه کنید.

در ادامه ویدیوهایی قرار داده ایم که به شما در طراحی پلان معماری زمین های جنوبی – شمالی – شرقی – غربی و دو نبش کمک می‌کند.

اگر زمین شما شمالی است ویدیو زیر را ببینید در مطلب دیگری با عنوان طراحی پلان ساختمان شمالی در مورد بیشتر توضیح داده ایم.

اگر ساختمان جنوبی دارید ویدیو زیر را ببینید در مطلب طراحی پلان ساختمان جنوبی مفصل تر توضیح داده ایم.

در مورد طراحی پلان ساختمان شرقی و غربی در ویدیو زیر توضیح داده ایم.

برای ساختمان هایی که در تقاطع دو معبر قرار گرفته اند به مطلب طراحی پلان ساختمان دونبش مراجعه کنید.

عوامل موثر در هزینه ساخت ساختمان

مهمترین عواملی که در هزینه ساخت یک واحد آپارتمان موثر هستند عبارت اند از :

  • قیمت زمین یا هزینه خرید ملک کلنگی
  • هزینه جواز ساخت
  • هزینه خرید مصالح
  • هزینه دستمزدها

در ادامه هر یک از این موارد را بیشتر بررسی می کنیم:

قیمت زمین

یکی از مهمترین عواملی که در هزینه ساخت آپارتمان تاثیر گذار است قیمت زمین است. ارزش زمین از دو جهت بر روی هزینه ساخت ساختمان تاثیر می گذارد مورد اول هزینه خرید زمین و مورد دوم هزینه جواز ساخت.

واضح است که در مناطق مختلف شهر قیمت زمین یکسان نیست. حتی در یک منطقه دو زمینی که حتی روبرو یکدیگر قرار دارند ارزش یکسانی ندارند. مثلا دو زمین که یکی شمالی و دیگری جنوبی است و روبرو هم هستند متراژ زیربنا قابل ساخت این دو با هم متفاوت است و در نهایت هزینه ساخت آپارتمان در این دو زمین متفاوت خواهد بود.

در مطلب دیگری زمین‌های شمالی، جنوبی، شرقی، غربی و دونبش را باهم مقایسه کرده ایم. در مورد مقایسه این زمین‌ها ویدیو زیر را نیز می‌توانید تماشا کنید.

هزینه جواز ساخت

طبیعی است که هزینه جواز ساخت در مناطق مختلف شهر یکسان نیست. در مناطق مرغوب تر باید هزینه بیشتری بابت جواز ساخت بپردازیم. هزینه جواز ساخت شامل موارد زیر می شود :

  • هزینه فیش عوارض نوسازی شهرداری
  • هزینه نظام مهندسی
  • هزینه بیمه تامین اجتماعی
  • هزینه قطار شهری – آتش نشانی – آموزش و پرورش

در ادامه هر یک از موارد زیر را بیشتر توضیح می دهیم:

هزینه فیش عوارض نوسازی شهرداری

قطعا میدانید که هزینه صدور پروانه ساختمانی در مناطق مختلف شهر یکسان نیست. به طوری که در بعضی مناطق گران قیمت مشهد این هزینه چندین برابر سایر مناطق است. با افزایش مبلغ صدور جواز توسط شهرداری در بعضی ساختمانها شاید این هزینه از ۲۰ درصد کل هزینه ساخت و ساز بیشتر شود.

گرفتن سقف اضافه و یا پیشروی مازاد بر تراکم ساختمانی تاثیر قابل توجهی بر روی مبلغی که به شهرداری پرداخت می‌کنید دارد. به این دلیل که هزینه تراکم اضافه چندین برابر هزینه تراکم مجاز می باشد.

در مطلب دیگری هم نحوه محاسبه هزینه جواز ساخت در مشهد را توضیح داده ایم و هم این هزینه را در مناطق مختلف شهر مشهد تخمین زده ایم.

هزینه نظام مهندسی

بعد از هزینه عوارض شهرداری باید هزینه نظام مهندسی را پرداخت کنیم. حق الزحمه مهندسین ناظر و طراح و مجری برای هر شهر و هر گروه ساختمانی متفاوت است.

تعرفه خدمات مهندسی در سال ۱۴۰۲ هنوز ابلاغ نشده است. در ادامه به عنوان مثال تعرفه نظام مهندسی مشهد در سال 1401 را بررسی می کنیم:

تعرفه نظام مهندسی مشهد در سال ۱۴۰۱

جدول زیر تعرفه خدمات مهندسی ۱۴۰۱ است که توسط سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی ابلاغ شده است. در این جدول تعرفه طراحی و نظارت رشته های سازه – معماری – برق و مکانیک به تفکیک آورده شده است.

طبق مثالی که قبلا زدیم فرض کنید قصد ساخت آپارتمانی با ۷ سقف با زیربنا ۱۵۰۰ مترمربع داشته باشید. بنابراین ساختمان شما در گروه (ج) قرار میگیرد و همانطور که میبینید مجموع تعرفه نظارت و طراحی حدود مترمربعی ۲۷۰ هزارتومان می باشد.

هزینه مهندسین ناظر و طراح خراسان رضوی ۱۴۰۱
هزینه مهندسین ناظر و طراح خراسان رضوی ۱۴۰۱

هزینه بیمه تامین اجتماعی

بعضی از شهروندان فکر می‌کنند که فقط شهرداری و نظام مهندسی هستند که بابت صدور جواز ساخت هزینه دریافت می‌کنند. در حالیکه ادارات و سازمان های دیگر نیز منتظر شما هستند! یکی از اینها سازمان تامین اجتماعی است که این هزینه را معمولا با نام بیمه اجباری می‌شناسیم. این بیمه جدا از بیمه مسئولیت کارفرما است. این بیمه اصلا بیمه مسئولیت نیست و هیچ پوششی هم ندارد. فقط یک منبع درآمد برای سازمان تامین اجتماعی محسوب می‌شود.

هزینه بیمه اجباری ۱۵٪ از کل مبلغی است که به شهرداری پرداخت می‌کنید.

هزینه آتش نشانی – آموزش و پرورش و قطار شهری

مبلغ پرداختی به سازمان آتش نشانی و آموزش و پرورش در مقایسه با سایر هزینه‌ها در پروسه صدور پروانه ساختمانی ناچیز است. مقدار هزینه ای که باید بابت قطار شهری بپردازید ۳٪ کل فیش شهرداری است.

هزینه خرید مصالح

هزینه خرید مصالح تقریبا 70% از هزینه ساخت ساختمان را تشکیل می دهد. اسکلت بتنی یا فلزی که بر روی هزینه خرید آهن و میلگرد و بتن تاثیر میگذارد تا هزینه های مربوط به خرید کاشی و سرامیک و شیرآلات و … همگی جزء خرید مصالح محسوب میشود.

هزینه دستمزدها

نه تنها در سال ۱۴۰۲ بلکه می‌توان گفت تقریبا همیشه دستمزدها حدود 30% از هزینه ساخت را شامل می شود. در مرحله سفت کاری تقریبا هزینه دستمزدها در تمام نقاط شهر یکسان است ولی موردی که دستمزد تاثیر قابل توجهی روی هزینه‌ها دارد نازک کاری و مخصوصا اجرای نما می باشد.

هزینه ساخت هر متر مربع آپارتمان در سال ۱۴۰۲

سازمان نظام مهندسی ساختمان هر سال هزینه ساخت آپارتمان را اعلام میکند. بر این اساس در سال ۱۴۰۲ هزینه ساخت ساختمان در هر مترمربع زیربنا مترمربعی 9300000-18700000 تومان اعلام شده است. تاثیر تعداد طبقات بر هزینه ساخت و ساز را در ادامه مشاهده می‌کنید.

  • ساختمان‌های یک و دو طبقه متری ۹۳۰۰۰۰۰ تومان
  • ساختمان‌های ۳ تا ۵ طبقه متری ۱۰۹۰۰۰۰۰ تومان
  • ساختمان‌های ۶ و ۷ طبقه متری ۱۲۵۰۰۰۰۰ تومان
  • ساختمان‌های ۸ تا ۱۰ طبقه متری ۱۴۰۰۰۰۰۰ تومان
  • ساختمان‌های ۱۱ و ۱۲ طبقه متری ۱۵۶۰۰۰۰۰ تومان
  • ساختمان‌های ۱۳ تا ۱۵ طبقه متری ۱۷۰۰۰۰۰۰ تومان
  • ساختمان‌های ۱۶ طبقه به بالا متری ۱۸۷۰۰۰۰۰ تومان

جدول برآورد هزینه های ساخت ساختمان

در زیر جدول برآورد هزینه های ساخت ساختمان به تفکیک مراحل مختلف کار آورده شده است.

سفت کاری 35-40٪ (تقریبا مترمربعی 4-3.5 میلیون تومان)
نازک کاری35-45٪ (تقریبا مترمربعی 4-3.5 میلیون تومان)
تاسیسات مکانیکی10-16٪ (تقریبا مترمربعی 1.5 میلیون تومان)
تاسیسات برقی7-10٪ (تقریبا مترمربعی 1 میلیون تومان)
جدول برآورد حداقل هزینه های ساخت ساختمان در مراحل مختلف

۳ نکته در مورد جدول هزینه های ساخت

  1. در ساختمان های کمتر از ۳ طبقه نازک کاری و سفت کاری هرکدام به تنهایی بیشتر از ۴۰٪ از هزینه ساخت را شامل می‌شوند. یعنی مجموع هزینه این دو بیشتر از ۸۰٪‌ می‌شود.
  2. در ساختمان های تا ۴ طبقه معمولا هزینه نازک کاری بیشتر از سفت کاری است و برعکس برای بیشتر از ۴ طبقه معمولا هزینه سفت کاری بیشتر از نازک کاری می‌شود.
  3. با بالا رفتن تعداد طبقات درصد هزینه سفت کاری و نازک کاری کمتر شده و به جای آن درصد هزینه تاسیسات مکانیکی و برقی بیشتر می‌شود.

هزینه سفت کاری ساختمان در سال ۱۴۰۲

به تمام عملیات اجرایی ساخت از روز اول تا خاک گچ سفت کاری می‌گوییم. این هزینه‌ها شامل :

  • تخریب
  • گودبرداری و پی کنی
  • اجرای فونداسیون
  • اجرای اسکلت
  • دیوارچینی و والپست
  • فریم پنجره ها و کوم درب ها
  • کف سازی
  • خاک گچ

هزینه خاکبرداری و پی کنی

برای یک زمین حدود ۲۰۰-۲۵۰ مترمربعی که بخواهیم حداکثر ۷ طبقه در آن ساختمان بسازیم شود و زیرزمین هم نداشته باشد و همچنین فقط قرار باشد به اندازه عمق فونداسیون خاکبرداری کنیم هزینه گودبرداری و پی کنی در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۰ میلیون تومان تمام می‌شود.

مثلا ما در پروژه نماز که در اردیبهشت ۱۴۰۲ شروع به گودبرداری کردیم به بیل مکانیکی ۷.۵ میلیون تومان بابت کندن پی و بابت انتقال خاک ها به بیرون زمین به ازای هر کامیون ۵۰۰ هزارتومان پرداخت کردیم.

از آنجایی که در این پروژه حدود ۱ متر فقط خاک دستی داشتیم حدود ۴۰ کامیون خاک به بیرون پروژه منتقل کردیم. با در نظر گرفتن دستمزد کارگر برای رگلاژ کف و صاف کردن دیواره های گود حدودا ۳۰ میلیون تومان هزینه خاکبرداری و پی کنی در این پروژه شد.

هزینه اجرای فونداسیون

برای اینکه قیمت تمام شده اجرای فونداسیون را محاسبه کنیم باید مصرف بتن و میلگرد و دستمزد آرماتوربندی و قالب بندی را محاسبه کنیم. در مطلب هزینه اجرای فونداسیون توضیحات کاملی در این مورد داده ایم و این عدد را تقریبا 350 هزارتومان به ازای هر مترمربع زیربنا به دست آورده ایم.

هزینه ساخت اسکلت فلزی

در مطلب دیگری تحت عنوان هزینه ساخت اسکلت فلزی در مورد این موضوع کامل توضیح داده ایم. به طور کلی هزینه اجرای سازه فلزی به همراه اجرای سقف ها در فرورین ماه سال ۱۴۰۲ را حدود مترمربعی 2.2-2.7 میلیون تومان در نظر بگیرید. هرچند می‌توان با سبک سازی سازه مترمربعی تا 500 هزار تومان نیز در هزینه ها صرفه جویی کرد.

به عنوان مثال در پروژه الندشت که سبک سازی با دقت انجام شده بود هزینه خرید بتن و آهن آلات در تابستان 1401 حدود مترمربعی ۱ میلیون تومان شد. در پروژه جلال آل احمد نیز هزینه خرید آهن آلات حدود مترمربعی 1.2 میلیون تومان شد. همچنین میتوانید نتایج پروژه نامجو را نیز ببینید.

هزینه ساخت اسکلت بتنی

با توجه به اینکه در روزهای اخیر قیمت تیرآهن بیشتر از میلگرد و بتن افزایش داشته بنظر میرسد سازه بتنی بیشتر مورد توجه سازنده ها قرار بگیرد. اکنون که در فروردین ماه سال ۱۴۰۲ هستیم هزینه اجرای اسکلت بتنی در هر مترمربع زیربنا حداکثر ۲.۳ میلیون تومان برآورد می‌شود. در مطلب هزینه ساخت اسکلت بتنی در مورد این موضوع دقیق تر توضیح داده ایم.

در برخی پروژه ها مثل پروژه مصلی ۲۶ یا ویلا طرقبه به دلیل پلان خاصی که دارند میتواند این هزینه تا ۲۰ درصد یا حتی بیشتر نیز افزایش پیدا کند.

طول دهانه‌ها در هزینه تمام شده اسکلت بتنی تاثیر قابل توجهی دارد مثلا اگر پروژه رسالت و پروژه رسالت۲ را با یکدیگر مقایسه کنید میبینید که ابعاد و کلیت پلان معماری هر دو یکسان است ولی دهانه‌های بلند باعث میشود تا مصرف میلگرد نیز افزایش پیدا کند.

هزینه دیوارچینی

نوع بلوک مصرفی نقش اصلی را در تعیین هزینه دیوارچینی دارد. به طوری که هزینه دیوارچینی با بلوک لیکا چندین برابر دیوارچینی با بلوک سفال است. بلوک سفال از بقیه بلوک ها ارزان تر است ولی وزن سنگین تری دارد و به شرطی میتوان استفاده کرد که طراح سازه وزن آن را در محاسبات خود لحاظ کرده باشد. بلوک دیگر که در حال حاضر کمتر استفاده میشود هبلکس است که قیمت آن معمولا بین سفال و لیکا است. اجرت دیوارچینی در سال ۱۴۰۲ حداقل مترمربعی ۵۰ هزارتومان است.

هزینه والپست

با تغییراتی که ضوابط جدید والپست داشته هزینه اجرای آن نیز نسبت به گذشته کمتر شده ولی هنوز خیلی ها در برابر آن جبهه میگیرند و مقاومت میکنند! در قسمت نهم مستند ساخت ویلا طرقبه در مورد ضوابط و هزینه های مربوط به والپست توضیحات مفصلی داده ایم.

هزینه کف‌سازی

کفسازی معمولا به دو روش کلی انجام میشود.

  1. پوکه ریزی : معمولا ۲ نوع دارد پوکه های معدنی یا صنعتی. قیمت هر مترمکعب آن حدود مترمکعبی ۲۵۰-۳۰۰ هزارتومان است. ابتدا پوکه ریزی میکنیم و روی آن را با ملات ماسه سیمان میپوشانیم. یا اینکه پوکه ها را با ملات ماسه سیمان مخلوط کرده و اجرا میکنیم. هزینه دستمزد کفسازی در سال ۱۴۰۲ را مترمربعی ۶۰-۷۰ هزارتومان درنظر بگیرید.
  2. فوم بتن :‌ فوم بتن قیمت بالاتری دارد ولی سرعت اجرای آن بیشتر است.

هزینه گچ کاری

با هر کیسه گچ معمولا ۲.۵ تا ۳ مترمربع را میتوان خاک گچ کرد و با هر کیسه گچ سفید نیز میتوان حدود ۱۰-۱۲ مترمربع را سفیدکاری کرد. دستمزد گچ کاری را کلا مترمربعی ۴۰-۵۰ تومان در نظر بگیرید.

هزینه عایق کاری

سرویس ها و پشت بام را همانطور که میدانید برای عایق کاری قیروایزوگام میکنیم. قیر در حال حاضر حدود مترمربعی 20-30 هزارتومان و ایزوگام بسته به شرکت و کیفیت آن از مترمربعی حدود ۵۰ هزارتومان به بالا در بازار یافت می‌شود.

هزینه نازک کاری

تمام عملیاتی که بعد از خاک گچ انجام میشود و جزء تاسیسات مکانیکی و برقی نیست را میتوان جزء نازک کاری محسوب کرد. مهم ترین هزینه های مربوط به نازک کاری مربوط به کاشی – سرامیک – نما – کابینت و … می باشد.

هزینه سقف کاذب

سقف واحدها را به ۲ روش میتوان سفید کرد. کناف یا رابیتس. رابیتس هزینه اجرای بالاتری معمولا دارد. از آنجایی که کناف هم ارزان تر تمام می‌شود و هم سرعت اجرای بالاتری دارد جای خود را به خوبی باز کرده است. کناف چون بر پایه گچ است در سرویس ها معمولا استفاده نشده و به جای آن از تایل های pvc‌ استفاده میشود که معمولا قیمت تمام شده آن از کناف کمتر است.

هزینه کابینت

یکی از مهمترین هزینه های یک واحد مسکونی در مرحله نازک کاری مربوط به آشپزخانه است و اصلی ترین هزینه آشپزخانه کابینت آن است.

ملامینه – ام دی اف – هایگلاس – روکش چوب و تمام چوب انواع ورق های چوبی است که استفاده می‌شود.

  • مغز ورق ملامینه خرده چوب یا نئوپان است. ملامینه معمولا فقط در کمد دیواری استفاده می‌شود مگر اینکه سازنده بخواهد کم هزینه بکند یا اینکه بیاید بدنه کابینت را چون در معرض دید نیست ملامینه کار کند و فقط درب ها که در معرض دید است را از جنس بهتر استفاده کند.
  • ام دی اف بیشترین کاربرد را دارد چون بدنه همه کابینت ها معمولا از این نوع است.
  • هایگلاس همان ام دی اف است ولی روکش باکیفیت تری دارد که باعث میشود قیمتی گران تر از ام دی اف داشته باشد.
  • روکش چوب نیز همانطور که از اسمش پیداست یک روکش چوبی دارد ولی مغز آن همان ام دی اف است. این نوع کابینت چون نیاز به رنگ آمیزی دارد به مراتب هزینه اجرای بالاتری دارد.

راه‌های کاهش هزینه ساخت ساختمان

سپردن کار به یک فرد کارکشته

اگر مالکی هستید که تجربه احداث ساختمان را ندارید بهترین کار این است که کار را به صورت مدیریت پیمان واگذار کنید. بسیاری از مالکین فکر می‌کنند اگر خودشان کار را به عهده بگیرند هزینه کمتر می‌شود ولی گاهی اوقات وقتی کار به صورت پیمان مدیریت به یک مهندس کارکشته سپرده شده در هزینه ها صرفه جویی می‌شود.

اگر نمی‌خواهید کل کار را واگذار کنید لااقل یک مهندس به عنوان مشاور در پروژه خود داشته باشید.

سبک سازی سازه

طراح سازه نیز نقش مهمی در سبک سازی دارد. حتما کار را به یک شرکت محاسبات سازه کارکشته بسپارید. مثلا ما خودمان تنها با تغییر تیرریزی یک ساختمان چیزی حدود ۳۰۰ میلیون تومان به جیب کارفرما برگرداندیم!

خیلی از مالکین به دنبال این هستند که از تست خاک فرار کنند. در حالیکه با تعیین تیپ خاک و انجام مطالعات ژئو‌تکنیک مشخصات واقعی خاک به دست می آید. در صورتی‌ که اگر طراح سازه این اطلاعات را نداشته باشد ضریب اطمینان را بالا می‌برد و سازه شما سنگین تر خواهد شد. بنابراین با انجام تست خاک در مصرف بتن و آهن در ساختمان صرفه جویی کنید. هزینه تعیین تیپ خاک و سایر مشخصات آن شاید حدود ۲۰ میلیون تمام شود ولی با صرف این هزینه حداقل حدود ۲۰۰ میلیون تومان (برای ۱۰۰۰ متر‌ زیربنا) به جیب شما برمی‌گردد!

انتخاب سازه و سقف مناسب

استفاده از اسکلت بتنی به جای اسکلت فلزی حدودا ۲۰-۳۰ درصد در اجرای اسکلت ساختمان صرفه جویی می‌شود. توجه کنید در دهانه‌های بلند اختلاف قیمت سازه بتنی با فلزی بیشتر می‌شود.

حذف واسطه‌ها در خرید مصالح

خرید یکجا مصالح از درب کارخانه و حذف واسطه ها باعث می‌شود مصالح را به قیمت مناسب تری خریداری کنید. امروزه به کمک اینترنت میتوانید شماره تلفن مستقیم تولید کننده ها را به راحتی به دست آورید.

استفاده از فناوری های نوین ساخت

استفاده از جوش فورجینگ یا کوپلینگ میلگرد از روش هایی است که مصرف میلگرد را کاهش می‌دهد. البته استفاده از آن شرایطی دارد که بهتر است در مورد استفاده از آن با مهندسین خود مشورت کنید. مثلا ما در پروژه مصلی ۲۶ فقط برای ستون های طبقه اول از فورجینگ استفاده کردیم و ۱۵ میلیون تومان صرفه جویی شد.

استفاده از روش‌های جدید والپست نیز هم هزینه کمتری نسبت به روش های قدیمی دارد و هم اصولی تر است.

ما در تلاش هستیم تا مشاوره های خود را در اختیار کارفرمایان قرار داده تا به طور رایگان به باارزش‌ترین اطلاعات دست پیدا کنند. تیم ما از مرحله اخذ جواز ساختمان تا تحویل کلید در کنار کارفرمایان محترم بوده و به صورت پیمانکاری ساختمان یا مدیریت پیمان آماده ساخت پروژه های کارفرمایان عزیز در شهر مشهد می باشد.

مهندس علی زارع
مهندس علی زارع

این مطلب چقدر مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد آرا 415

به این مطلب امتیاز دهید.

1039 پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تر
  1. سعید
    سعید گفته:

    سلام
    آقای مهندس هزینه ساخت و ساز رو با احتساب قیمت زمین محاسبه شده یا هزینه زمین اضافه میشه.
    مثلا برای پنج طبقه با پیلوت که گفته میشه متری یازده میلیون تمام شدش هست بااحتساب پول زمین هست یا خیر؟
    ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
  2. ناشناس
    ناشناس گفته:

    سلام جناب مهندس خسته نباشد،یه زمین ۲۸۰ متری که۱/۸ مالک هستم اگه یه ساختمان ۴ طبقه ساخته بشه ومن یه واحد ۹۰ متری بگیرم هزینه ساخت واحدم چقد در میاد؟سپاس.

    پاسخ
  3. مهدی جعفریان
    مهدی جعفریان گفته:

    با سلام.
    سئوالی داشتم از خدمتتون.
    سازمان نظام مهندسی برای محاسبه جدول تعرفه خدمات طراحی و نظارت آیا هزینه خرید زمین را هم در محاسباتش در نظر میگیره یا خیر؟
    در جدول تعرفه سال 1402 قیمت یک متر مربع ساختمان 6 و 7 طبقه 5،300،000 تومان اعلام شده.درحالی که طبق چیزی که شما درج کردید این هزینه حدود 12،500،000 تومانه.

    پاسخ
  4. ناشناس
    ناشناس گفته:

    سلام و درود
    میخواستم ببینم اگه نقدینگی لازم برای ساخت به خانه داشته باشم چه مدت رمانی طول میکشه تا خونه کامل تمام بشه؟
    و اینکه اکه بخوام ۴ واحد تو همون رمین بسازم باید مدت زمان و ۴ برابر کنم؟

    پاسخ
  5. ناشناس
    ناشناس گفته:

    سلام‌آقا‌مهندس‌عزیزبابت‌مطالب‌ممنون
    من‌می‌خوام‌سازنده‌بشم.چه‌فاکتورهای‌باید‌داشته‌باشم.می‌خوام‌شغل
    بساز‌بفروش‌داشته‌باشم.

    پاسخ
  6. همتی
    همتی گفته:

    درود زمینی دارم حدود ۲۴۰۰ متر که پنجاه و پنج درصد شهرداری میدهد حدود ابعاد ۷۵ در ۳۳ و با توجه به نمای شهر مجوز از ۱۲ الی ۱۶ سقف میدهد ، میخاستم بدونم هر طبقه چند متر ساخت میتوان گرفت؟ و سرمایه کامل ساخت رو ندارم پیشنهاد شما چیست؟ پیشنهاد انبوه سازی زیاد هست ولی اعتمادی ندارم چون شناخت ندارم در اصفهان

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام باید پیش پروانه بگیرین و بر اساس اون ببینین چند واحد میخواین و میتونین بسازین ….اینطوری متراژها مشخص میشه.
      سرمایه ساخت ندارین یا باید مشارکت در ساخت کنین یا تهاتر کنین

      پاسخ
  7. ناشناس
    ناشناس گفته:

    سلام و وقت بخیر ، هزینه سفت کاری در مناطق روستایی با کلاف و دیوار باربر حدودا متری چقدر میشه ؟ (خیلی ممنون از دقت و صبر و حوصله تون بابت پاسخگویی)

    پاسخ
  8. ناشناس
    ناشناس گفته:

    سلام من دانشجوی مهندسی مکانیک هستم میخواستم ببینم اگر در آزمون نظام قبول بشم چه آینده کاری دارم ؟آیا در آمدم خوبه یا نه،؟

    پاسخ
  9. ناشناس
    ناشناس گفته:

    سلام مهندس وقتتون بخیر
    من یه زمین دارم تو شهرستان بر خیابون با عقب نشینی کلا ۳۳۰ متر هست شمالی جنوبی
    شمالی بر خیابون هستش جنوبی هم داخل کوچه
    عرض خونه ۱۵ و طولش هم ۲۲ متره
    بر خیابون ۱۵ متره اگه من بخوام ۳ دهنه مغازه همکف بزنم و ۳ طبقه مسکونی روی مغازه ها هر طبقه هم ۲یا ۳ واحد کلا هزینه ساختش چقدر میشه؟

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام وقت بخیر
      بستگی ب کار و موقعیت زمین داره تا زمانیکه نقشه های اجرایی طراجی نشه نمیشه برآورد درستی کرد.
      بر اساس زیربنا کل متری ۱۰ میلیون تومن ب بالا درمیاد.

      پاسخ
  10. مصطفی
    مصطفی گفته:

    سلام وقت بخیر
    زمین 275 متر با تراکم 60% و 6 سقف پروانه به جز نظام سایر هزینه ها پرداخت شده (قیمت زمین با پروانه ۱۱ میلیارد):
    قیمت واحد صفر حدود ۳۳ میلیون
    ۱-هزینه نظام چقدر میشه؟
    ۲- آیا توجیه ساخت داره؟
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام
      ۱- حدود متری ۴۰۰ هزارتومان
      ۲- حدود ۲۷ میلیارد تومن میشه فروش – حدود ۱۰ میلیارد تومن هزینه ساخت (البته من از هزینه و کیفیت ساخت منطقه شما اطلاع ندارم) در کل خوبه بنظرم موردهای بهتری هم پیدا میشه اگه بگردین

      پاسخ
  11. مرتضی
    مرتضی گفته:

    سلام مهندس
    اگه متری حساب کنیم
    آیا هزینه ی ساخت یک واحد ۱۵۰ متری با یک واحد مثلا ۷۰ متری
    فرق دارد؟
    چون خیلی هزینه ها فرقی نداره چه متراژی باشه مثل کابینت شیرآلات و…

    پاسخ
  12. مرضیه
    مرضیه گفته:

    با سلام و تشکر از مطالب مفیدتون ، با احتساب قیمت ها در سال 1402 ، ساخت یک ساختمان سه واحده (همکف پارکینگ و سه طبقه روی پارکینگ) همراه با آسانسور ، بدون محاسبه پروانه ساخت متری چند درمیاد ؟

    پاسخ
  13. ابراهیمی
    ابراهیمی گفته:

    سلام. وقت به‌خیر. ساخت یک خانه دو طبقه به متراژ حدود ۶۰ متر در روستایی در شمال در حدی که فعلا قابل استفاده باشد تا بعدا به نماکاری و گچ کاری برسد، حدودا چقدر هزینه خواهد داشت؟

    پاسخ
  14. ناشناس
    ناشناس گفته:

    باسلام
    زمینی به مساحت ۴۰۷ متر که به صورت ۴۸.۵ مالک به ۵۱.۵ سازنده و شامل ۴طبقه روی پایلوت،هر طبقه دو واحد تقریبی ۱۲۰متر،کلا ۸ واحد میشه،۴واحد سازنده و ۴ واحد مالک سهم سازنده هست،به صورت سرمایه گذاری ۲۵ درصد شرکت کردم که یک واحد سهم من می باشد،حدودی چقد هزینه پام میفته،آیا با توجه به تورم به صورت قطعی متری ۳۷ خرید می کردم برام بصرفه تر نیست،پروژه ۲۴ماهه هست

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام
      هزینه ساخت بستگی ب کار داره بر اساس زیربنا کل از مترمربعی ۱۲ میلیون تومن ب بالا درمیاد
      ب قیمت روز هزینه ساخت کل پروژه حساب کنید. ۲۵٪ این مبلغ رو مقایسه کنید با قیمت روز ۱ واحد آپارتمان.
      اگه این اختلاف بیش از ۳۰ درصد باشه خوبه

      پاسخ
  15. مقدم
    مقدم گفته:

    آقای زارعی سلام
    زمین ۴۰۰ متری در کرج، با ۴ طبقه + ۱ طبقه پیلوت مجموعا زیربنای ۱۲۵۰ مترمربع هزینه ساخت چقدر میشه در سال ۱۴۰۲؟

    پاسخ
  16. ناشناس
    ناشناس گفته:

    با سلام
    قطعه زمین تجاری 60 متری (100 درصد ساخت) در بندرعباس دارم. که تصمیم به ساخت یک مغازه به همراه نیم طبقه و یک واحد بالای آن را دارم. سوال داشتم که با سازه LSF میتونم اجراش کنم و هزینه آن چقدر میشود..

    پاسخ
  17. صبا
    صبا گفته:

    سلام ما میخوایم یک ساختمان مشترک با برادرشوهرم بسازیم طبقه ی همکف ازما وطبقه ی اول از ایشون تا چه مرحله ای از ساخت هزینه ها مشترک هست ودرچه قسمت ما میتونیم جداگونه پیش بریم منظورم بیشتر روی لوله کشیها وبرق کشی و..هست بعداز اجرای فندانسیون واسکلت وسقف دیگه چه مواردی مشترکه
    یعنی اگر ایشون دراین مرحله دست نگه دارن ما میتونیم داخلی ساختمون رو شروع کنیم بعد طوری نمیشه که بخوان مامثلا خونه رو سفید کرده باشیم بخوان روی گچها لوله بیارن پایین رد کنن؟؟؟

    پاسخ
  18. پیروز عزیزی
    پیروز عزیزی گفته:

    با سلام:
    خانه ای جنوبی کلنگی در جنوب شرق تهران با مساحت ۳۱۵ متر و بر ۱۰.۵ در پهنه R122 با گذر ۱۰ متری چند طبقه و هر طبقه با مساحت چند متر میتواند ساخته شود آیا مجوز طبقه ششم را میگیرد.با تشکر از سایت مفید و ارزنده تان

    پاسخ
  19. پیام
    پیام گفته:

    با سلام
    ممنون بابت توضیحات کامل و دقیق شما
    بسیار آموزنده ، ساده و روان بود
    (یک طبقه ملک 100 متری روی کرسی به ارتفاع 1 متر در شمال کشور براورد ساخت متر مربعی چقدر تموم میشه؟)

    پاسخ
  20. هادی
    هادی گفته:

    آقای زارعی پارکینگ چند متر ارتفاع دارد؟
    میتونم پارکینگ رو یک و نیم متر درست کنم؟
    بعد طبقات اول تا پنجم هر کدوم هر طبقه چند متر ارتفاع لازمشه من میخوام ارتفاعشو ۲ متر کنم کافیه؟

    پاسخ
  21. امین
    امین گفته:

    سلام،وقت شما بخیر،
    یک ساختمان دوطبقه و پیلوت
    جنوبی داریم و میخوایم طبقه ی سوم رو احداث کنیم. صفر تا صد متری حدودا چقد هزینه داره؟
    خیلی ممنونم از شما.

    پاسخ
  22. رضا
    رضا گفته:

    با سلام زمینی به مساحت 280.5متر جنوبی با سه طبقه رو پیلوت با 71% دستور نقشه، با توجه به بر زمین که 12متر میباشد امکان ساخت دو واحد در هر طبقه را دارم.
    اگر بخواهم زیرزمین بعنوان پارکینگ و انباری در نظر بگیریم آیا امکان اینکه طبقه پیلوت را تماما مسکونی کنم هست یا خیر؟
    و اینکه اگر قیمت زمین با قیمت ساخت طبق دستور نقشه برابر باشد آیا مشارکت در ساخت فایده دارد یا نه. ممنون از لطف و عنایت شما مهندس بزرگوار

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام
      بعید میدونم بشه پیلوت کامل مسکونی گرفت دقیقش از شهرداری منطقه استعلام بگیرید.
      برای اینکه ببینید مشارکت در ساخت فایده دارد یا نه باید درآمد حاصل از فروش آپارتمان ها را با هزینه ساخت و قیمت زمین مقایسه کنید.
      معمولا ملک هایی برای مشارکت خوب است که حداقل ۶ سقف بشه ساخت

      پاسخ
  23. هادی
    هادی گفته:

    سلام.آقای زارع خسته نباشید.
    یک سوال مهم دارم کل هزینه عوارض شهرداری حدودیش چنده؟
    میخوام یک زمین ۷۰ متری بخرم یا ۱۰۰ متری و میخواهم ساختمان ۵ طبقه درست کنم
    ولی قبل از اینکه گود برداری کنم باید برم عوارض شهرداری ببینم مهندس ناضر و بیمه اجباری یا قطار شهری و غیره همشون رو اگه جمع کنی با زمین ۷۰ متر و با ساختمان ۵ طبقه چقدر درمیاد؟ حدودیش
    هر طبقه چقدر عوارص داره؟
    بعد میتونم خودم تنهایی ساختمان رو درست کنم چون نمیتونم حقوق کارگر بدم و میخواهم یک جاهایی رو در حد توانم هست رو خودم درست کنم مثلا فنداسیون میلگرد آجدار رو میسپورم به مهندس ولی درست کردن سیمان و ریختن در گود برداری بعهده خودم ایا شهرداری گیر میده؟

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام هر منطقه ای یک قیمتی داره از دفاتر پیشخوان شهرداری بپرسین. اگه مشهد هستین به مطلب هزینه جواز ساخت در مشهد مراجعه کنید.
      در ضمن بعید میدونم برای زمین ۷۰ متری ۵ طبقه مجوز بدن. چون هر واحد مسکونی یک پارکینگ میخواد. یک زمین ۷۰ متری ۲ تا پارکینگ بیشتر درنمیاد.
      اگه خودتون استا کار هستین میتونین بعضی از کارهارو انجام بدین ولی اگر نیستین نمیتونین
      در مورد بتن ریزی هم بتن آماده باید بیارین دستی نمیشه درست کرد

      پاسخ
      • هادی
        هادی گفته:

        اقای زارع من استا کار نیستم ولی فقط میخوام دیوارهارو انجام بدم و بتن ریزی فنداسیون رو میسپورم به ماشین میکسر بزرگ که زود تمومش کنه ولی اون ماشین میکسر که شبیه همزن سیمان است اون چقدر روزانه میگیره؟

        پاسخ
      • هادی
        هادی گفته:

        بعد اگر میخواهم ساختمان با زمین ۱۰۰ متر درست کنم اول باید پارکینگ درست کنم؟
        پارکینگ کجا باید قرار گیرد زیر زمین یا طبقه اول؟

        پاسخ
      • هادی
        هادی گفته:

        اگر من پارکینگ رو درست کردم میتوانم گچ کاری و کاشی درست کنم ؟
        اگر درست دیوار‌هارو گچ زدم و کاشی زدم تو پارکینگ آیا میتوان ازش اجاره استفاده کرد؟
        اگر مهندس ناظر فهمید گیر نمیده؟
        شهرداری گیر نمیدن؟

        پاسخ
      • هادی
        هادی گفته:

        آیا با زمین ۱۰۰ متر چقدر میتوانیم زیر بنا درست کنیم و هر طبقه چند تا واحد باید درست کنیم؟
        آیا میشه یک ساختمان بدون واحد درست کرد؟

        پاسخ
          • هادی
            هادی گفته:

            بعد آقای زارعی من چطور بفهمم چند متر گود برداری کردم؟
            میشه برام با یک مثال محاسبه کنید
            مثلا من به اندازه ۴۶۰ متر پی کنی کردم و هر متر قیمت بتنی مثلا ۱ تومن الان من اون ۴۶۰ متر را با ۱ تومن ضریب کنم ؟
            در میاد ۴ملیارد و ۶۰۰ یعنی هزینه بتنی ۴ میلیارد و ۶۰۰ درمیاد درسته؟

          • علی زارع
            علی زارع گفته:

            اگر منظور شما از مصرف بتن در فونداسیون است ابتدا باید نقشه های سازه طراحی و محاسبه بشه بعد بر اساس اون متراژها مشخص میشه

          • هادی
            هادی گفته:

            اقای زارعی شما فکر کنید ۲۰۰ پتر زمین دارید و جمع عوارض شهرداری شد ۳۰ تومن الان من باید ۲۰۰ متر رو ضریب ۳۰ تومن کنم؟

          • علی زارع
            علی زارع گفته:

            متوجه منظورتون نشدم متاسفانه
            شهرداری عوارض بر اساس متراژ زمین نمیگیره بر اساس زیربنا کل ساختمانی که قرار است بسازین میگیره
            هزینه عوارض در هر منطقه ای متفاوت است با منطقه دیگر. باید از شهرداری همون منطقه استعلام بگیرید.

      • هادی
        هادی گفته:

        بعد آقای زارعی وقتی زمین ۱۰۰ متر خریدم اول باید برم شهرداری عوارض شهرداری رو پرداخت کنم؟
        اگر رفتم عوارض شهرداری بعد کی برام نقشه کشی انجام میده و اگر مهندس معمار برام نقشه کشی انجام بده کی برام ساختمان رو درست کنه آیا بدون مهندس میشه ساختمان درست کرد چون من فقط میخوام دیوارها رو درست کنم اما فونداسیون و اسکلت و سقف کار من نیست دیگه

        کی برام نقشه کشی انجام میده؟
        آیا اون شخصی که نقشه کشی انجام میده خودش ساختمان رو درست میکنه؟ یا فقط نقشه برداری میکنه و پولشو میگیره و میره و خودم باید مهندس پیدا کنم؟

        پاسخ
        • علی زارع
          علی زارع گفته:

          بله اول به شهرداری یا دفاتر پیشخوان شهرداری مراجعه میکنین درخواست پروانه میدین و فیش های شهرداری پرداخت میکنین بعد میرین دفتر مهندسی نقشه هاتون طراحی میکنن. نظام مهندسی بهتون ناظر معرفی میکنه که بیاد به کارتون نظارت کنه. برای اجرا کارتون هم باید خودتون پیمانکار یا مهندس پیدا کنین

          پاسخ
          • هادی
            هادی گفته:

            بعد آقای زارعی من وقتی برم نقشه کشی هزینه رو بدم‌ میگن هر برگه ۲ تومن هالا من فقط نقشه پارکینگ و طبقه اول پلان رو فقط برام نقشه کشی کنه اینا رو بکشه کافیه؟ چون طبقه اول شبیه طبقه های دیگه هستند و لازم نیست دیگه ۴ طبقه مابقی رو برام بکشه اگه فقط نقشه پلان پارکینگ و نقشه پلان طبقه اول رو برام ترسیم کنه یعنی میشه دو برگه این دوتا برگه درست کنم کافیه؟یا الا باید همه ۵ طبقه رو برام پلان بکشه؟

  24. عیسی
    عیسی گفته:

    سلام و عرض ادب خدمت مهندس زارع عزیز
    بنده یک زمین تجاری به مساحت ۱۰۰۰ متر در شهرستان دارم سوال اینجاست اگر بخوام یک طبقه قرفه بندی (بصورت پاساژ) بسازم هزینه تمام شده چقدر می‌شود؟

    پاسخ
  25. امین
    امین گفته:

    سلام جناب مهندس یک ساختمان کهنه ساخت داریم که متراژ زمین ۲۰۰ متر هستش میخواهیم ۴ واحد ۱۳۵ متری و یک واحد ۹۵ متری بسازیم تقریبا هزینه ساخت چقدر میشود ؟

    پاسخ
  26. ناشناس
    ناشناس گفته:

    سلام
    ممنون از زحمات شما جهت راه اندازی این سایت

    تفاوت قیمت اپارتمان طبقه اول ودوم و سوم در ساختمانهای بدون اسانسور چند درصد است

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام بستگی ب موردش داره باید از املاکی ها بپرسین
      تو ساختمان های با آسانسور طبقه اول (روی پیلوت) ارزش کمتری داره ولی بدون آسانسور طبقه اول بهتره از بقیه در حد ۱۰ درصد فکر میکنم

      پاسخ
  27. Lm
    Lm گفته:

    سلام مهندس
    من یه زمین۱۸۰متری دارم صفر تا صد اگر بخوام بسازمش و واسطه هارو حذف کنم یعنی خودم دنبال کاراش باشم تقریبا چقدر درمیاد؟؟
    توروخدا کمک کنید و بفرمایید حدودی چقدر هزینه میخواد

    پاسخ
  28. مهدی
    مهدی گفته:

    سلام و خسته نباشید خدمت مهندس زارع گرامی و تشکر بابت پاسخ گویی
    من یک ملک کلنگی توی شهرستان به متراژ ۱۶۰ متر دارم و میخوام کلا ۲ طبقه بسازم و زیر بنای هر واحد ۱۰۰ متر و حیاط ۶۰ متر داشته باشه و از حیاط برای پارکینگ استفاده بشه. سوالن اینه که به نظر شما سازه بتنی بهتر و محکمتره یا اسکلت فلزی؟و اینکه ممنون میشم بفرمایید کل هزینه ها حدودا چقدر میشه؟

    پاسخ
  29. مریم شهریاری
    مریم شهریاری گفته:

    سلام آقای مهندس منزل ما۳۰سال ساخت هست میخواییم تخریب کنیم دوباره بسازیم
    دوطبقه روی همکف یعنی زیرزمین هم میتونیم داشته باشیم یعنی چندواحدعرض ۹×۲۰کوچه ۸متری

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام زمین کوچیک هست نیاز ب زیرزمین نداره
      هم میتونین ۲ تا تک واحدی دربیارین و هم میتونین ۲ تا دو واحدی (مجموعا ۴ واحد) دربیارین.
      اگه زمین شمالی است تک واحدی فقط دربیارین اگه زمین جنوبی است هم تک واحدی میشه کار کرد هم دو واحدی

      پاسخ
  30. علی
    علی گفته:

    سلام و عرض ادب
    زمینی به متراژ 300 متر با عرض11.5 جنوبی که اجازه ساخت 2 طبقه رو فقط میدن البته از کف نه پیلوت چطور نقشه میشه کشید که بهترین بهره رو برد قیمت زمین تو منطقه متری 70 میلیون هست. باتشکر

    پاسخ
  31. فرزانه
    فرزانه گفته:

    سلام جناب مهندس
    وقت بخیر
    طبق لیست هزینه ساخت هر متر مربع آپارتمان بر اساس تعداد طبقه ها که آمده:
    ساختمان‌های یک و دو طبقه متری ۹۳۰۰۰۰۰ تومان
    ساختمان‌های ۳ تا ۵ طبقه متری ۱۰۹۰۰۰۰۰ تومان

    اگه همکف کلا ًپارکینگ بشه و،دوطبقه مسکونی بالای پارکینگ بسازیم که هرکدوم ۱۲۰ مترمربع باشه،
    هزینه ساخت طبق کدوم محاسبه میشه؟

    A: (۱۲۰×۲) ×۹٫۳۰۰٫۰۰۰
    B: (۱۲۰×۳) ×۹٫۳۰۰٫۰۰۰
    C: (۱۲۰×۳) ×۱۰٫۹۰۰٫۰۰۰
    و درکل، چنین ساختمانی،۲طبقه محسوب میشه یا ۳طبقه؟
    متشکرم.

    پاسخ
  32. رضا
    رضا گفته:

    ممنون جناب مهندس
    اطلاعات خیلی مفیدی دادید. خودم مواردی پیش خرید دارم و دنبال کسب اطلاعات ساخت و ساز بودم که در فایل شما موجوده

    پاسخ
  33. محمد رحمانی
    محمد رحمانی گفته:

    سلام
    با عرض سلام و خسته نباشید به مهندس عزیز مشکلی دارم که نیازمندراهنمایی شما بزرگواری میباشیم
    ما در ملک پدری یک ساختمان چهار طبقه روی پیلوت بنا کردیم که هفت واحد میباشد و طبقه آخر تک واحدی است با زیر بنای کلی ۱۰۳۵ متر مربع که اکنون جهت تقسیم هزینه ها به مشکل خورده ایم.من کل هزینه تمام شده ساختمان را تقسیم بر کل زیربنا کرده و حاصل راضرب در مساحت آشغال شده هر واحد با احتساب راه پله و آسانسور نموده و همچنین هزینه پیلوت و خر پشته را بصورت مساوی بین واحد ها تقسیم نمودم.آیا عدالت رعایت شده یا باید روشی دیگری اجرا شود
    ممنون

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام پیلوت و خرپشته نباید به صورت مساوی تقسیم کنین. اونارو هم باید به نسبت مساحت واحدها تقسیم کنین
      مساحت کل زیربنا حساب کنید ( یعنی مساحت همه سقف ها شامل مسکونی و مشاعات و خرپشته و …)
      مساحت مفید هر واحد هم حساب کنید.
      درصد سهم هر واحد میشه مساحت مفید اون واحد تقسیم بر زیربنا کل ساختمان

      پاسخ
      • محمد رحمانی
        محمد رحمانی گفته:

        پیرو فرمایشات جناب عالی خواستم عرض کنم در واحد طبقه آخر تک واحدی در قسمت تراس رو باز نمای ساختمان را سیمان سفیدکردن در صورتی نقشه سنگ تروارتن سفید داده .آیا حالا که من طبق زیر بنا دارم هزینه پرداخت میکنم .تکلیف این کم کاری به چه صورت حساب شود.چون بالاخره ارزش ساختمان کم میشود بابت نمای ناقص

        پاسخ
        • علی زارع
          علی زارع گفته:

          بله باید اختلاف این هزینه ها محاسبه بشه.
          از یک کارشناس رسمی دادگستری در رشته ساختمان بخواین تا بیاد و این اختلاف هزینه براتون محاسبه کنه

          پاسخ
    • محمد یزدانی
      محمد یزدانی گفته:

      سلام مهندس عرض ادب
      زمین 335متر شمالی ۱۵*۲۲ میباشد .مجوز ۴سقف میدن
      حال میخوام دو واحد در هر طبقه که جمعا۶واحد بالای پیلوت بسازم .
      حال بفرمایید با توجه به اینکه یک راه پله و اسانسور اجرا میشه چقدر هزینه ساخت کمتر میشه .
      دوم اینکه اگه دوبلکس برا طبقه بالا بگیرم در هزینه ها چقدر اضاف میشه .
      سوم اینکه تمام مصالح و تجهیزات یکجا خریداری بشه چقدر منفعت داره .
      ممنون از توضیحات عالی شما .
      ارادت

      پاسخ
      • علی زارع
        علی زارع گفته:

        سلام اگر بخواهید دقیق برآورد هزینه بکنین باید نقشه های اجرایی براتون طراحی کنیم.
        در ۲ واحدی هزینه ساخت بیشتر از تک واحدی است.
        همچنین متراژ مفید مسکونی کمتر میشه نسبت به تک واحدی. چون در طبقات دو واحدی مساحت مشاعات بیشتر هست نسبت به تک واحدی
        اینکه مصالح از کجا بخرین مهمتر است از اینکه یکجا بخرین. اگر بتونین هرچیزی از منبعش بخرین قطعا فرق میکنه ولی نه اینکه الان تو برآورد هزینه ها کمتر درنظر بگیرید
        مورد مهمتر اینکه چون زمین شمالی هست برای طبقات دو واحدی بهتره به صورت دو واحد شرقی و غربی طراحی بشه . اما از طرف دیگه چون شکل پلان به صورت مربع هست شاید بهتر باشه راهپله بره یک گوشه ساختمان که این باعث میشه طراحی پلان دو واحدی سخت بشه. این مورد تو مطلب طراحی پلان ساختمان شمالی بیشتر توضیح دادم. در کل پیشنهادم اینه که قبل از اینکه در مورد تک واحدی و دو‌ واحدی تصمیم بگیرید با یک مهندس معمار مشورت کنین.

        پاسخ
  34. علی
    علی گفته:

    سلام مهندس جان… زمین 185 متری 15 متر بر.. تو شهرستان . طبقه اول رو حالت انباری میخوام بسازم طبقه دوم هم یه تک واحدی بر ا خودم.. چقدر هزینه بر میداره

    پاسخ
  35. امیر رهایی
    امیر رهایی گفته:

    سلام.وقت بخیر
    ممنون از اطلاعات خوبی که ارائه میدید.
    ملکی داریم به ارزش ۴ میلیارد که مجوز ساخت ۴ سقف با متراژ ۱۴۰ متر
    زیر زمین ساختمان، ۵۰ متر
    سوال:ایا هزینه ساخت پارکینگ در زیرزمین خیلی بیشتر از ساخت پارکینگ در همکف میشه؟

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام وقت بخیر
      بستگی ب کار داره
      هزینه گودبرداری باید درنظر بگیرید و اگر همسایه های اطراف زیرزمین نداشته باشن باید سازه نگهبان اجرا کنین که هزینش بالاتر میره
      در کل فکر نمیکنم بتونین زیرزمین بزنین چون زمین کوچیکه شیب استاندارد رمپ احتمالا تامین نمیشه حالا اگر زمین شمالی باشه شاید امکانش باشه چون در زمینهای شمالی رمپ زیرزمین از داخل حیاط شروع میشه ولی اگر زمین جنوبی باشه چون رمپ باید از داخل ساختمان شروع بشه بعید میدونم رمپ جواب بده

      پاسخ
  36. سما
    سما گفته:

    سلام وققتون بخیر اقای مهندس زارع خسته نباشید
    من چند سوال داشتم یه زمین مسکونی تجاری هست به مساحت۱۳۰متر میخوام بخرم
    اگر بخوام پاینشو خونه بندازم و بالاشو یه خونه دو خوابه یا سه خوابه چقدر هزینه میخواد یا متری چند میافته باهام

    پاسخ
    • abdolsaheb dehghani
      abdolsaheb dehghani گفته:

      سلام مهندس جان خیلی ممنون ازراهنمایی های خوبتون .یه سوال داشتم که خیلی واه زندگیم مهمه.
      یه خونه ویلایی دارم ۲۴۳متر بااعیان ۱۶۸متر وعرصه۷۵متر.بافت فرسوده هست ومجوز۵طبقه روپیلوت بهم میدن.قیمت خونه ۳میلیاردو۷۰۰میلیون.و۳تومن نقدینگی دارم.باتوجه به شمالی جنوبی بودن وداشتن درب ازهردوسمت خونه مشکل پارگینگ تا۶یا۷تانداره.قیمت آپارتمان نوساز۲۵میلیون متری. ۶۰درصدساخت.اگه بخوام تک واحدی بسازم چقدرهزینم میشه واگه ۲واحدی ۲طبقه روبسازم چی.درکل بااین پول خونه میتونم یک آپارتمان ۱۰۰متری بخرم.حالاکدوم روانجام بدم بهتره وسودساخت چقدرمیشه وهزینه هاش.وام بافت فرسوده تعلق میگیره وهزینه مجوزتقریبا۲۰۰میلیون میشه.شرمنده طولانی شد.لطفا عجله دارم.

      پاسخ
      • علی زارع
        علی زارع گفته:

        سلام با پول شما میشه ۳۰ درصد کار انجام داد نهایتا یعنی تا پایان سقف ها … برای کل کار حداقل ۱۰ میلیاردتومان نیاز است.
        اگر همه طبقات دو واحدی کنین که پارکینگ کم میارین میتونین بعضی طبقات دو واحدی کنین بعضی تک واحدی
        اگه دو واحدی بشه واحدهای خیلی کوچیک درمیاد باید ببینین تو منطقه شما خریدار داره یا نه
        اگه دو واحدی باشه هزینه ها حدود ۲۰ درصد بیشتر میشه و همچنین متراژ مفید واحدها هم کم میشه. به این خاطر که برای طبقات دو واحدی حدود ۴ مترمربع بیشتر برای فضای جلو آسانسور نیاز است.

        پاسخ
    • محمدرضا رجب زاده
      محمدرضا رجب زاده گفته:

      سلام وقت بخیر جناب مهندس
      بنده 250 متر زمین دارم و مجوز ساخت 180 متر زیر بنا با 7 سقف که سقف اول پارکینگ میباشد و 6 سقف مسکونی و در هر طبقه 2 واحد 85 متری، 3 میلیارد سرمایه دارم، لطف میکنید هزنیه نهایی(تقریبی) ساخت رو بفرمایید

      پاسخ
  37. ش ش
    ش ش گفته:

    سلام روز خوش خسته نباشید ببخشید خونمون ۷۰متره می خواییم طبقه بالا رو بسازیم می خواستم بدونم بدونم کابینت اینا چیزا متری چند در میاد؟ و اینکه الان هزینه مجوز ساخت چنده؟ خونه سند داره و پایان کار داره مهندسی سازه ۳۰سال ساخت و سقف بتونی

    پاسخ
  38. م.ح
    م.ح گفته:

    سلام مهندس ارادت
    خانه گلنگی اسکلت فاز داریم ۳ طبقه
    جواز ساخت گرفتیم ۵ طبقه تکواحدی ۱۵۰ متری
    زیرزمین هم دارو و گود برداری نداریم
    تقریبا ۹۰۰ متر زیر بنا داریم با اسکلت بتنی و ساخت مناسب منطقه ۶ چقدر هزینه داره و اگه من بخوام ۲ واحد رو تا تکمیل پیش ببرم و ۳ واحد رو فقط تا سفید کاری چقدر باید هزینه کنم ممنون از راهنمایی و لطف شما

    پاسخ
  39. مرادی
    مرادی گفته:

    سلام وقت شما بخیر
    بنایی داریم روی پیلوت 5 طبقه حدود زمین 300 متر
    روی پشت بام حدوداً 80 متر میخوام سبک سازی بکنم
    با هبلکس حدودا متری چند درمیاد
    ممنونم ازراهنمایتون

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام هزینه چی چقدر درمیاد؟
      دیوار چینی با بلوک هبلکس قیمت ندارم.
      اجرت دیوارچینی از مترمربعی ۵۰ هزارتومان هست به بالا
      بلوک هبلکس هم از مصالح فروشی قیمت بگیرین

      پاسخ
  40. علیرضا
    علیرضا گفته:

    سلام آقای مهندس ممنون از اطلاعات مفیدی که در اختیار ما قرار میدید.
    سوالی از خدمتتون دارم، یک زمین ۱۲۰ متری با عرض ۸ متر در یک خیابان ۸ متری داریم. با این مساحت مجوز ساخت ۴ سقف که زیر بنا هر واحد ۱۰۰ متر باشه رو میدن؟ و این که میشه تو پارکینگ یه واحد حدودا ۶۰ متری ساخت؟
    ممنون

    پاسخ
  41. بهرامی
    بهرامی گفته:

    درود بر شما مهندس عزیز.
    آیا درخواست مشارکت به پیمانکار برای ساخت سه طبقه روی پیلوت روی یک زمین 180 متری در به حیاط میتونه منطقی باشه؟ در چنین شرایطی سهم طرفین در صورتی که آورده من فقط زمین باشه از این سه طبقه به چه شکلی خواهد بود و آیا این مشارکت منطقی هست ؟
    سپاس

    پاسخ
  42. مهدی
    مهدی گفته:

    مهندس سلام وقت بخیر . هزینه طراحی نقشه جوازی و اجرایی رو اگه شما بخایید زحمتشو بکشید چجوری حساب میکنید؟

    پاسخ
  43. محمود ابراهیمی
    محمود ابراهیمی گفته:

    با سلام خدمت مهندس زارع
    یه خونه کلنگی حدودا۱۰۰متری دارم میخوام برای پسرم یه طبقه حدودا ۶۴ متری بدون جواز روی بنا اضافه کنم حدودا متری چند تموم میشه؟

    اگه بخوام جواز بگیرم بهم میدن؟؟اگه بله مراحلشو در جریان هستید که راهنمایی کنید چیکار کنم ؟؟؟و اینکه حدودا چقدر زمان میبره که بخوان جواز بدن؟؟؟

    پاسخ
      • اسدالله عظیمی
        اسدالله عظیمی گفته:

        سلام مهندس
        من در اراک یک دو طبقه قدیمی دارم متراژ زمین ۱۰۰ متر است مجوز ۸۰ متر دو طبقه و پیلوت بهم میدن خانه جنبی است قصد ساخت پیلوت ۸۰ متر و دو طبقه با بیست متر خلاف با نصب آسانسور و جهت مصرف شخصی مقرون به صرفه است ؟؟ میتونم با یک و نیم میلیارد جمعش کنم ؟؟

        پاسخ
        • علی زارع
          علی زارع گفته:

          سلام برای شخصی که خب اره احتمالا صرفه داره اما اگر به دید فروش بهش نگاه میکنین باید قیمت آپارتمان نوساز با هزینه ساخت و قیمت زمین مقایسه کنید.
          نه بعید میدونم با ۱.۵ جمع بشه

          پاسخ
  44. توکلی
    توکلی گفته:

    سلام
    در تنکابن ویلایی ساختم دوبلکس،هر طبقه صدمتر،سفت کاری تمام شده،هزینه تقریبی رو میشه بفرمایید برای ادامه ساخت.
    خیلی ممنون

    پاسخ
  45. حسین
    حسین گفته:

    سلام ممنون از مطالب خوب و مفیدتان. هزینه پروانه ساخت حدودا چند درصد از هزینه ساخت را شامل می شود؟با احتساب هزینه پروانه متری حدود 10 تومان هزینه بر است یا بدون آن؟

    پاسخ
  46. مشهد
    مشهد گفته:

    سلام جناب مهندس زارع
    درمنطقه 9 دلاوران
    یه منزل مسکونی دوبلکس به مساحت زمین 100متری
    مجوز 3طبقه میدن فکر کنم اینجا سطح اشغال 60درصد باشه طبق گواهی پایان کار سال 90 شاید الان بیشتر شده باشه شما اگه اطلاع دارید بفرمایید
    قصد تخریب و ساخت 3طبقه دارم
    هزینه تخریب و خاکبرداری و گودبرداری
    هزینه ساخت 2طبقه تا پایان مرحله نازک کاری و طبقه سوم فقط تا مرحله سفت کاری با سازه کم هزینه ترکیبی بتن و فلز
    تقریبا متری چقدر برآورد هزینه میکنید؟

    پاسخ
  47. حسین ربانی
    حسین ربانی گفته:

    سلام وقت بخیر مهندس جان بنده میخوام آپارتمان ۳ طبقه بسازم برای اینکه هر طبقه ۳ خواب دربیاد حالت نرمالش باید چند متر زیر بنا در نظر بگیرم ؟؟

    پاسخ
  48. حسین
    حسین گفته:

    سلام من سوالی نداشتم ولی سوالات مردم رو میخوندم لذت بردم از جواب های جناب مهندس بادقت وکامل خدا حفظش کنه

    پاسخ
  49. ناشناس
    ناشناس گفته:

    با تشکر از مطالب بسیار عالی تون ،
    قصد خرید یک زمین به متراژ ۱۳۰ متر ،دو‌نبش را دارم، می‌خوام به چشم سرمایه گذاری و آپارتمان ۵ طبقه بهش نگاه کنم ،تقریبا چقدر هزینه تکمیل ساختش خواهد بود و آیا راهی برای کاهش زیاد هزینه در شروع کار رو دارید ؟!

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      بستگی ب منطقه و کیفیت ساخت داره
      حداقل متری ۱۰ میلیون تومان درنظر بگیرید. برای برآورد هزینه و کاهش هزینه ها باید ابتدا نقشه های اجرایی تهیه کرد. جهت طراحی نقشه های اجرایی پیام بدین یا تماس بگیرید در خدمتتون هستیم.

      پاسخ
  50. محمد
    محمد گفته:

    سلام
    مطالبتون خیلی دقیق و خوب هست، خسته نباشید

    من یه زمین ویلایی دارم اگه بخوام یه 90 متری فلت دوخوابه، بدون اسکلت تیراهنی( بجاش از قوطی استفاده کنم) متری چند برام تموم میشه حدودا
    ممنون

    پاسخ
    • ناشناس
      ناشناس گفته:

      سلام مهندس
      مقاله جامع و کاملی بود
      هر چند من به شخصه اطلاعات زیادی از ساخت و سازنداشتم ولی یه کلیتی از کار بهم داد
      من میخوام یه زمینی در روستای گردشگری بخرم که حدود ۲۳۹ متر است
      میخوام طبقه هم کف را دو واحد بگیرم برای گردشگری و طبقه بالا را یک واحد
      موقعیت زمین نسبت به کوچه شمال غربی است که با توجه به توضیحات شما بنظر میرسه نقطه ضعفش است.
      دو تا سوال
      آیا ارزش داره روش فکر کنم
      دوم اینکه اگر خریدم چطوری میتونم از راهنمایی های شما برای طراحی کمک بگیرم
      با تشکر

      پاسخ
      • علی زارع
        علی زارع گفته:

        سلام برای اینکه ببینید ارزش ساخت داره یا نه باید هزینه ها که شامل هزینه خرید زمین و هزینه ساخت است را با درآمد حاصل از فروش واحدها مقایسه کنید.
        در مورد طراحی شماره تلفن گذاشتیم پایین سایت درخدمتتون هستیم

        پاسخ
  51. علیرضا مقدم مطلق
    علیرضا مقدم مطلق گفته:

    سلام و عرض ادب خدمت شما مهندس گرامی مهندس جان میخواستم بدونم هزینه ساخت در سال 1402 برای یک ساختمان 30 واحدی با پارگینگ و انباری چقدر میشه هر طبقه شش واحد و در 5 طبقه هر واحد 75 متر سازه بتنی به صرفه هست یا اسکلت فلزی

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام اینکه سازه بتنی باشه یا فلزی باید بعد از پلان معماری نظر داد در کل سازه بتنی معمولا ارزان تر تمام میشه
      در مورد هزینه کل هم بنظرم متری 15 میلیون تومن درنظر بگیرید بازم بستگی ب منطقه و کیفیت کار داره
      اگر میخواهید دقیقتر برآورد هزینه کنید باید نقشه های اجرایی کامل تهیه کنید.

      پاسخ
  52. ناشناس
    ناشناس گفته:

    سلام اقای مهندس زمینی دارم و چهارمیلیارد تومن بنظر شما این مقدار سرمایه برای شروع کافیه و اگر کافیه یه راهنماییم کنید که با ساخت چند واحد میتونم شروع بکار کنم ممنون

    پاسخ
  53. ایمان
    ایمان گفته:

    سلام جناب مهندس ممنون از سایت خوبتون
    با توجه به افزایش مصالح و … برای ساخت ۴+۱ ،حداقل هزینه ساخت متری چند میلیون است ؟

    پاسخ
  54. بهتام
    بهتام گفته:

    درود به شما مهندس،
    فکر میکنید قیمت سفت کاری ۱۴۰۲ با انتظارات تورمی حدودا متری چند باید حساب کرد؟

    پاسخ
  55. علی احمدی
    علی احمدی گفته:

    سلام آقای مهندس
    یه زمین توو کاشان دارم که قیمتش حدود 4 میلیارد میشه که میخوام دو واحد 60 درصد بسازم یعنی تقریبا هر واحد 150 متر و اینکه واحد اول تجاری و مثل یک سالن میشه و واحد دوم مسکونی. به نظر شما سازه فلزی واسه این منطقه بهتره یا بتونی؟ و اینکه قیمت حدودیش چقد در میاد؟بدون مجوز. ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام اول باید پلان معماری نهایی بشه تا بعد تصمیم گرفت که سازه بتنی یا سازه فلزی انتخاب کنیم.
      اینکه تو منطقه شما کدوم بهتره باید از مهندسین همون منطقه بپرسین
      هزینه با فونداسیون حداکثر مترمربعی 3 میلیون تومان

      پاسخ
  56. شایان
    شایان گفته:

    سلام مهندس جان.
    یه سوالی فرستادم واسه تون میشه لطفا جواب بدید.
    خیلی حیاتی است برای زندگی کاری و اینده من.
    خواهش میکنم من را مطلع کنید.
    از خدا براتون بهترین ها را میخوام در سال جدید

    پاسخ
  57. میلاد
    میلاد گفته:

    سلام خسته نباشید
    من یه ساختمون ۸ واحدی دارم میسازم الان اسکلت و سقفارو دیوارو زدیم میخوایم شروع کنیم تاسیسات بزنیم به نظر شما چند درصد کار انجام شده و به نظرتون چقدر دیگه حدودا باید هزینه کنیم تهران هستیم منطقه ۸ اینجا زمین متری ۶۵ هست و آپارتمانم ۶۰ تومن

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام حدود ۴۰-۵۰ درصد پیشرفت داشته کار تا الان
      در مورد ادامه هزینه ها بستگی ب منطقه و کارتون داره از مترمربعی ۴-۵ میلیون تومان ب بالا درمیاد

      پاسخ
  58. مروت ذوالقدر
    مروت ذوالقدر گفته:

    سلام
    ممنون از اطلاعات خوبی که در اختیار مردم قرار میدهید وبه قولی ذکات علم تون رو ادا میکنید .خدا خیر تون دهد
    اگر سوالم نکردی هست ببخشید احساس کردم فرستاده نشد مجددا مزاحم شدم.
    مهندس زمینی دارم ۱.۵ متر بعد از عقب نشینی ۹۵.۶ به گذر ۲۸ متر البته بیشتر از اینکه ولی شهر داری همین تو نقشه شون هست.
    ساختمانی سه طبقه با سازه بتون و اپراتور میخوام بسازم روی تجاری ۲۶ متر و انباری و پارکینگ به شرطی که طبقه سوم فقط ستون و سقف و دیوار حساب کنیم و اون دو طبقه ریزی با تجاری تکمیل و نما کاری .چقدر هزینه بر می داره.
    ممنون

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام خواهش میکنم
      کل هزینه ساخت مترمربعی 7 میلیون تومن حداقل در نظر بگیرید.
      منتها طبقه سوم که فقط سفت کاری قراره انجام بشه مترمربعی 3.5 میلیون تومن در نظر بگیرید.

      پاسخ
  59. مسیح
    مسیح گفته:

    سلام جناب مهندس یک سوال از خدمتتون داشتم.خواستم بدونم وقتی هزینه ساخت محاسبه میشود ، هزینه مواردی مثل آسانسور هم در این قیمت منظور شده یا باید هزینه اسانسور را بطور جداگانه حساب کرد

    پاسخ
  60. ناشناس
    ناشناس گفته:

    سلام
    مهندس جان
    بنایی میخوام بسازم ۶×۱۵.۵ با سه طبقه رو پلوت و تجاری تمام بنا .جنوبی عرض معبر ۳۰ هست ولی شهرداری قبلی رو حساب گذاشته ۲۸متر .
    اگر من طبقه سوم رو در حد ستون وسقف و فقط دیوار چینی و طبقه یکم و دوم و تجاری ۲۶ متر و پارکینگ رو کامل کار کنم چقدر هزینه بر می داره.
    خیلی ممنون
    09302692723
    ممنون از لطف شما

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام طبقاتی که میخواین کامل کنین حداقل مترمربعی ۷ میلیون تومن و طبقه سوم که فقط تا پایان سفت کاری میخواین کار کنین مترمربعی ۳.۵ میلیون تومن درنظر بگیرید.

      پاسخ
  61. رضا آذری
    رضا آذری گفته:

    سلام مهندس زارع لذت بردم از این همه مطالب خوب
    خانه کلنگی دارم تو فکوری ۱۱صیاح۸ باکد نوسازی967512000
    شما که بچه محل ما هستید بهتر میتوانید کمکم کنید
    این خونه را با همین وضع موجود بفروشمش بهتره یا بسازیم
    البته من شقلم کار ساختمان است ولی تو براوردش مشکل دارم

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام ممنون از لطف شما آقای آذری
      اگر کد نوسازی شما ۱۲-۷۵-۶-۹ باشه اینطور که من دیدم ۳ سقف بیشتر نمیدن بهش
      بنابراین ساخت با این شرایط بدرد نمیخوره مگر اینکه با اون قطعه های کوچیک اطرافتون تجمیع کنین که بشه تعداد طبقات بیشتری ساخت
      یا اینکه بفروشین …

      پاسخ
  62. بیژن
    بیژن گفته:

    سلام مهندس وقتتون بخیر
    ما یه خونه 120 متری داریم که کلنگی هستش تو تبریز
    برای تخریب خونه و ساخت 90 متر از 120 متر دو طبقه بدون مجوز و اسکلت فلزی متری چند درميادش؟

    پاسخ
  63. محمد
    محمد گفته:

    سلام وعرض ادب یه زمین 300متری شمالی دارم در مشهد ارزش زمین حدود 10میلیارد و میشه 1200متر ساخت.قیمت آپارتمان هم حدود 31.32در میاد.بنظرتون ارزش ساخت داره اگه میشه یه توضیحی بدید لطفا

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام 6 سقف میتونین بسازین؟
      اگر 6 سقف باشه و 70 درصد زمین بتونیم سطح اشغال بگیریم میشه 210 مترمربع هر سقف
      20 مترمربع بابت مشاعات اگه کم کنیم مفید هر واحد میشه 190 مترمربع
      با فرض مترمربعی 31 میلیون تومن در 5 طبقه 190 متری میشه حدود 30 میلیاردتومن درآمد حاصل از فروش آپارتمان ها
      هزینه ساخت با هزینه جواز هم اگه حدود متری 12 حساب کنین با درنظر گرفتن ارزش زمین (10 میلیاردتومن) کل هزینه های شما میشه حدود 24 میلیاردتومن
      یعنی 6 میلیاردتومن سود داره
      در کل مورد بدی نیس خوبه اگه بشه زیربنای بیشتری گرفت یا 7 سقف ساخت خیلی بهتر میشه

      پاسخ
  64. وحيذ
    وحيذ گفته:

    سلام جناب مهندس
    زميني دارم ارزشش ٣/٥ ميليارده
    مجوز ٨ واحدي ميدن هر واحد ٩٥ متر
    هزينه مجوز ٢ ميليارد ميشه
    قيمت اپارتمان تو ابن منطقه متري ٢٨-٣٥ ميليون
    بسازم و بفروشم سودش خوبه بنظرتون
    اسكلت بتني ميخوام بسازم اگر بشه
    تر جزيره قشم هستم بنظر شما خوبه ؟
    ممنون ميشم راهنمايي كنيد

    پاسخ
  65. ناشناس
    ناشناس گفته:

    سلام وقت بخیر من یه خونه 250 متری دارم به ارزش 8 میلیارد در شهرستان به صرفه تر هست بفروشمش و یه ویلایی در کرج بخرم یا همینی بسازم 6 طبقه مشارکتی و بعد واحدهای خودمو بفروشم و یه خونه در کرج بخرم؟
    منظورم اینه که تا این واحدها تکمیل بشن خونه توی کرج هم گرون تر شده و صرفه داره برام یا نه؟

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام وقت بخیر
      به قیمت همین الان ببینید اگر واحدهای سهم شما ساخته بشن چقدر میرزن ؟ اگر بیشتر از ۱۰ میلیاردتومن هست ساختش خوبه
      باید ببینید رشد ملکی که قصد خرید دارید در آینده چطور است؟ اگر پیشرفتش از منطقه ای که الان هستید بیشتره خب اینو بفروشین برین کرج بخرین

      پاسخ
    • علی
      علی گفته:

      سلام وقت بخیر، میخواستم بپرسم هزینه ساخت یک مغازه صفر تا ۱۰۰ در یک قطعه زمین ۳۰ متری تو شهرستان شمال حدودا چقدر میشه ممنونم

      پاسخ
  66. محمد
    محمد گفته:

    سلام مهندس عزیز
    برای یک ساختمان یک طبقه تو باغ در منطقه گرمسیر به متراژ ۴۰ متر مربع
    چه سازه ای رو پیشنهاد میدید ؟ ایمنی اولویت اول و بعد هزینه در انتها زیبایی رو مد نظر قرار بدید
    لطفا هزینه ساختش رو هم حدودی بفرمایید

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      تو متراژ کم خیلی فرقی نمیکنه
      در کل باید اول نقشه معماری مشخص بشه و بعد در مورد نوع سازه تصمیم گرفت.
      هزینه ساخت اسکلت و سقف و فونداسیون مترمربعی ۲.۵-۳ میلیون تومان برآورد میشه

      پاسخ
  67. م.س
    م.س گفته:

    سلام جناب مهندس
    بعنوان مالک یک ملک کلنگی با یک پیمانکار سازنده درحال مذاکره هستم.
    میخواستم بدانم که چون در حال حاضر دارای منفی 2 و منفی یکهست ملک و اگر پس از تخریب و نوسازی بخواهیم از این 2 طبقه منفی بعلاوه همکف بصورت پارکینگ و انباری ( بدلیل وجود یک واحد تجاری در طبقه همکف و نیاز به 2 عدد پارکینگ اضافی ) استفاده کنیم سازنده گفته من خودم باید هزینه طبقه منهای 2 را بپردازم .سوال من اینست که اگر سازنده بخواهد سهمی در این منهای 2 نداشته باشد چقدر باید بعنوان اضافه هزینه داد . ضمناینکه ملک جنوبی و نیازبه 2 رامپ داخلی حیاط خواهد بود . البته در منهای 2 ضوابط شهرداری 80درصد سطح اشغال زمین است و ملکدر تهران است. سپاس گزار میشوم در پاسخ تسریع فرمایید.

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام
      بهترین کار این است تا نقشه های اجرایی کامل قبل از قرارداد تهیه کنین تا بشه برآورد درستی از کل هزینه ها به تفکیک مراحل مختلف انجام داد.

      پاسخ
  68. احمد
    احمد گفته:

    نظرات تون در مورد نقشه ها کاملا اشتباه بود، خواب ها سمت گذر، صدای صبح رفتگر ها، و هزار مورد دیگه،، به جز کپی کردن، هیچ هنری ندیدم

    پاسخ
    • علی زارع
      علی زارع گفته:

      سلام دوست عزیز
      اتفاقا چون نمیخواستیم کپی باشیم پیشنهادی دادیم که کمتر از آن استفاده شده و همچنین عرض کردم که میتوانید به دلخواه خود جای خواب و پذیرایی را عوض کنید. حتی خانه خود ما هم مثل اکثر خانه ها همینطور است. در طول روز خواب ها کاملا روشن است در حالیکه کسی از آنها استفاده نمیکند. اما پذیرایی و آشپزخانه که در طول روز بیشتر استفاده میشود نورکافی ندارد.
      در مورد آلودگی صوتی که فرمودید در ویدیو اشاره کردم که امروزه با پنجره های دوجداره و عایق های صوتی این مورد قابل حل است ای کاش یک مورد دیگر از آن هزار مورد دیگر را نیز میفرمودید تا ما هم یاد میگرفتیم.
      برای اینکه وقت با ارزش شما برای مطالب کپی ما گرفته شد عذرخواهم…
      موفق باشید.

      پاسخ
  69. علی
    علی گفته:

    سلام مهندس جان. بنده یک واحد آپارتمان دارم خواستم این واحد رو بفروشم ولی به این فکر افتادم تا واحد رو تکمیل کنم و بعد بفروشم. آیا این کار باعث میشه که واحد رو با مبلغی بیشتر از خرج انجام شده بفروشم. چقدر تاثیر داره این کار. با تشکر

    پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تر

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *