مقایسه لوله تک لایه با لوله سه لایه

5
(1)
بررسی تفاوت ها و شباهت های لوله تک لایه با سه لایه

لوله‌های پلیمری به لوله‌هایی اطلاق می‌شود که از جنس مواد پلیمری تولید شده‌اند و کاربردهای فراوانی در صنعت، تأسیسات ساختمانی و فاضلابی دارند. در حال حاضر این لوله‌ها، به دلیل عدم وجود مشکلاتی که لوله‌های فلزی دارند، جایگزینی عالی به‌حساب می‌آیند. لوله‌های پلیمری، دسته‌بندی‌های متنوعی دارند که یکی از پرکاربردترین آن‌ها، لوله‌های پلی‌پروپیلنی است که خود شامل: لوله‌های تک لایه، لوله‌های سه لایه و … می‌شوند. این لوله‌ها، دارای شباهت‌ها و تفاوت‌هایی هستند که بر اساس آن‌ها کاربردشان مشخص می‌شود و در مکان‌هایی مناسب، مورداستفاده قرار می‌گیرند. در این مقاله، قصد داریم به مقایسه لوله تک لایه با لوله سه لایه بپردازیم و پس از آن، نتیجه‌گیری کنیم که کدام یک از لوله‌ها بهتر عمل خواهند کرد.

معرفی و بررسی تفاوت‌های لوله‌های تک و سه لایه

لوله‌های تک لایه با عرضه به بازار مشکل زنگ‌زدگی، سنگینی و قیمت بالای لوله‌های فلزی را حل کردند. نسخه اول این لوله‌ها با رنگ سبز ارائه شدند؛ اما به دلیل تأثیری که روی بو و طعم آب داشتند، با تغییرات قابل‌توجهی، لوله‌های تک لایه سفیدرنگ به بازار ورود کردند. این لوله‌ها، نام‌های دیگری همچون لوله تک لایه PP دارند و شامل سه مدل تک لایه پکس (PEX)، تک لایه PP و تک لایه PPRC 3 می‌شوند. لوله‌های سه لایه، یکی دیگر از لوله‌های پلی‌پروپیلنی هستند که دو لایه داخلی و بیرونی آن‌ها، از جنس پلی‌پروپیلن و لایه میانی آن‌ها از پلی‌پروپیلن تقویت شده با الیاف شیشه تشکیل شده است.

به همین جهت، تصمیم داریم تا به مقایسه لوله تک لایه با لوله سه لایه بپردازیم؛ اما قبل از این بررسی، باید بدانید که لوله‌های سه لایه به جهت کامپاند الیاف شیشه، نواقص لوله‌های تک لایه را ندارند و این موضوع، موجب کاربرد گسترده‌تر آن‌ها شده است. لوله‌های سه لایه نیز دارای دو مدل پلی‌پروپیلن PP-RCT تقویت شده با الیاف شیشه و پلی‌پروپیلن PP-R تقویت شده با الیاف شیشه هستند. حال به بررسی تفاوت‌های این لوله‌ها می‌پردازیم تا شما بیشتر با آن‌ها آشنا شده و بتوانید لوله موردنیاز خود را انتخاب کنید.

بررسی تفاوت‌های این لوله‌ها می‌پردازیم تا شما بیشتر با آن‌ها آشنا شده و بتوانید لوله موردنیاز خود را انتخاب کنید.

ویژگی‌هالوله تک لایهلوله سه لایه
مقاوم در برابر زنگ‌زدگیخوبعالی
مقاوم در برابر خوردگیخوبعالی
مقاوم در برابر رسوبخوبعالی
مقاوم در برابر فشارمتوسطخوب
مقاوم در برابر ضربهمتوسطخوب
لایه میانینداردکامپاند الیاف شیشه
طول عمرمتوسطخوب
وزنسبکمتوسط
قیمتمناسبمتوسط

در این بخش، به مقایسه لوله تک لایه با لوله سه لایه از لحاظ تفاوت آن‌ها پرداختیم؛ اما برای خرید این لوله‌ها، باید از شباهت‌های آن‌ها مطلع باشید تا بتوانید تصمیمی آگاهانه را بگیرید.

شباهت‌ها و کاربردهای لوله‌های تک لایه و سه لایه

بررسی از نظر شباهت و کاربری

لوله‌های تک و سه لایه، هر دو از جنس پلی‌پروپیلن (PP) ساخته می‌شوند. پلی‌پروپیلن، یک پلیمر مصنوعی است که در برابر زنگ‌زدگی، خوردگی و رسوب مقاوم است و از هر دوی این لوله‌ها می‌توان، در سیستم گرمایشی استفاده کرد. در ادامه متن، کاربردهای لوله‌های تک و سه لایه پلیمری را شرح خواهیم داد.

لوله‌های تک لایه، برای کاربردهای سبک‌تر مانند انتقال آب سردوگرم در ساختمان‌های مسکونی مناسب هستند؛ اما برای آشنایی کامل با آن‌ها، به مقایسه لوله تک لایه با لوله سه لایه از لحاظ کاربرد هم می‌پردازیم.

کاربرد لوله تک لایه

  • لوله‌کشی آب آشامیدنی
  • سیستم‌های فاضلاب صنعتی
  • سیستم‌های تخلیه شیمیایی
  • سیستم‌های تهویه‌مطبوع
  • سیستم‌های گرمایشی
  • تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی
  • لوله‌کشی خطوط هوای فشرده
  • صنعت خودروسازی
  • صنایع کشتی‌سازی
  • صنایع غذایی
  • صنایع نساجی

کاربرد لوله سه لایه

  • لوله‌کشی آب سردوگرم
  • لوله‌کشی خطوط هوای فشرده
  • لوله‌کشی درین فن‌کوئل‌ها
  • رایزرهای برج خنک‌کننده
  • رایزرهای اصلی توزیع آب
  • رایزرهای لوله‌کشی ساختمان‌ها به‌ویژه ساختمان‌های بلند

لوله تک لایه بهتر است یا سه لایه؟

انتخاب بین لوله‌های پلیمری تک و سه لایه به عوامل مختلفی بستگی دارد، این المان‌ها عبارت‌اند از:

  • نوع کاربرد: لوله‌های سه لایه، برای کاربردهای سنگین‌تر مانند انتقال گاز و فاضلاب و همچنین، برای سیستم لوله‌کشی ساختمان‌های تجاری و صنعتی مناسب هستند؛ اما لوله‌های تک لایه، بیشتر برای ساختمان‌های مسکونی کاربرد دارند.
  • بودجه: اگر به دنبال یک لوله با قیمت مناسب هستید، با نگاهی به مقایسه لوله تک لایه با لوله سه لایه که در متن فوق اشاره کرده‌ایم، متوجه می‌شوید که قیمت لوله پلیمری تک لایه مناسب‌تر است.
  • مقاومت: اگر به دنبال یک لوله با مقاومت بالا در برابر زنگ‌زدگی، خوردگی و رسوب هستید، لوله پلیمری سه لایه گزینه بهتری برایتان خواهد بود.

قیمت لوله تک لایه و سه لایه

قیمت لوله تک لایه و سه لایه به عوامل متعددی وابسته است که در متن ذیل، به شرح برخی از آن‌ها پرداخته‌ایم:

  • نوع لوله: لوله‌های تک لایه و سه لایه در انواع مختلفی تولید می‌شوند که هر یک، قیمت متفاوتی دارند.
  • سایز لوله: هر چه سایز لوله بزرگ‌تر باشد، قیمت آن نیز بیشتر است.
  • برند سازنده: برندهای مختلف این لوله‌ها، دارای قیمت‌های متفاوتی هستند.

نکات مهم در هنگام خرید

هنگام خرید این لوله ها چه نکاتی را رعایت کنیم؟

اگر تصمیم به خرید لوله سه لایه یا تک لایه را دارید، حتما قبل از اقدام مقایسه دقیقی داشته باشید و سپس، موارد ذیل را در نظر بگیرید:

نوع لوله

لوله‌های تک لایه و سه لایه، هر دو از جنس پلی‌پروپیلن ساخته می‌شوند. بااین‌حال، لوله‌های سه لایه دارای مقاومت بالاتری در برابر فشار و ضربه هستند؛ بنابراین، اگر به دنبال یک لوله با مقاومت بالا برای کاربردهای سنگین‌تر هستید، باید لوله‌های سه لایه را خریداری کنید.

سایز لوله

قطر لوله‌های تک لایه و سه لایه، بر حسب میلی‌متر یا اینچ مشخص می‌شود. برای انتخاب سایز لوله، باید به قطر لوله‌های موجود در سیستم لوله‌کشی خود توجه داشته باشید.

برند سازنده

برندهای مختلف این لوله‌ها، کیفیت متفاوتی دارند؛ بنابراین، بهتر است از برندهای معتبر خرید خود را انجام دهید؛ چرا که این برندها، اغلب محصولات باکیفیت و استانداردی را تولید می‌کنند.

قیمت

قیمت لوله‌های تک و سه لایه، باتوجه‌به عوامل مختلفی متفاوت است؛ بنابراین، قبل از خرید، از قیمت محصولات مختلف اطلاع داشته باشید.

سخن پایانی

طبق مقایسه لوله‌ تک لایه با لوله سه لایه، این لوله‌ها امروزه به طور گسترده در سیستم لوله‌کشی ساختمان‌ها و صنایع مختلف استفاده می‌شوند. این دو نوع لوله از نظر جنس، ساختار و کاربرد شباهت‌هایی دارند. بااین‌حال، لوله‌های سه لایه دارای مقاومت بالاتری در برابر فشار و ضربه هستند و طول عمر بیشتری دارند.

این مطلب چقدر مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا 1

به این مطلب امتیاز دهید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *